Scoterlerde fren kullanımı.

Motosikleti
Honda pcx 2024 nardo gri :)
Scoter sürüyorum. Alışkanlık kazanıp. Sol 3 parmağım arka frende. Sağ 2 parmağım süreki manetin üzerinde seyahet ediyorum. Özellikle şehir içlerinde. Otoyollarda çevremde araç yoksa. Manet üzerinden çekiyorum ellerimi. Sakin sürmeme rağmen bu sayede ciddi manada olaylara karşı tepkimin hızlandığını düşünüyorum. Çok fazla kazayı erken tepki vererek atlattım
Kullandığım motor şuan için dio genelde bu motorun frenlerinden şikayetçi kullanıcılar. Ama ben baya memnunum zımba gibi çakıyor asfalta kendini. Özellikle ön freni combine şekilde kullanmak gerekiyor. Arka frene istediğiniz kadar abanın tutmuyor zaten her motorda ön arka dengeli kullanılmalı diye biliyorum.

Motosikleti
Mondial Grumble
Problem olabilir diye biliyorum. Zafer Akçay videolarında anlatıyordu o el manette olursa o fren gerekli gereksiz çekilir diye. Çünkü bazen kazadan kaçmak için fren yerine gaz kullanmak gerekiyor. Bence size öyle geliyor çok fazla tepkinizin değişeceğini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Şehir içi sıkışık trafik veya her an olası bir tehlikenin hissedildiği sürüş dinamikleri dışında, eller fren/debriyaj manetleri üzerinde tutulmaz.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Manette tutmak sıkışık trafikte anlaşılabilir ama sürekli yapmak iyi değil. Gidonu iyi kavrayamazsınız, ayrıca 2 parmakla düzgün sıkılmaz zaten. Frenleneceğinde gaz kesip manete elini almak alışkanlık olsun.

Önümdekiyle dip dibe giderken ben de manette tutuyorum.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Manette tutmak sıkışık trafikte anlaşılabilir ama sürekli yapmak iyi değil. Gidonu iyi kavrayamazsınız, ayrıca 2 parmakla düzgün sıkılmaz zaten. Frenleneceğinde gaz kesip manete elini almak alışkanlık olsun.

Önümdekiyle dip dibe giderken ben de manette tutuyorum.
Bir motorcu ata sözü der ki ;

Önündekiler ile dip dibe gitme güzel insan .

Sevgilerimle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar