Voge SR1 Sorunları Hakkında

Motosikleti
Voge SR1
Herkese iyi akşamlar. Temmuz 2025 den beri kullandığım SR1 scooterım var. İlk 5000 km ye kadar oldukça memnundum. Ancak 5000 km den sonra varyatör kısmında kalkışlarda ses ve inanılmaz bir titreme yapmaya başladı. İstanbul içerisinde yorumları iyi olan bir yerde varyatör temizliği yapıldı. Yapıldıktan 1 hafta sürmeden tekrardan eskisi gibi ses ve titremeye başladı. Tekardan götürdüm tekrar den temziliği yapıldı. Yine kısa bir süre sonra titreme ve ses yapmaya başladı. İşim gereği tekrardan götüremedim şuanda 7100-7200 km de ve inanılmaz sinir etmeye başladı. Yani trafik olduğunda yavaş gitmem gerektiğinde o ses ve titreme inanılmaz sinir ediyor. Hem de motora zarar verecek gibi hissediyorum. Geçen gün tekrar aradığımda bunun kronik olduğunu varyatör temizliğinden sonra belli bir süre sonra ses yapmaya başladığını söyledi ve honda pcx yada dio nun debrayaj balasını önerdi. Hondanın servisi ile konuştuğumda 3435 TL'ye alabileceğim söylendi ancak bunun dışında yapabileceğim şey var mı acaba? Kayış olabilir, bagaları olabilir. Değiştireyim kurtulayayım istiyorum.

Ayrıca dün farkettim öncesinde varmıydı hatırlamıyorum. Kontağı açında freni sıktığım an marş alıyor makine. Marş tuşuna basmam gerekmiyor. Bunun sebebi nedir acaba? Dün yakıadıktan sonra fart ettim. Yıkamamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Çok memnun olduğum bu motor son bir kaç aydır bana eziyet olmaya başladı. Yeni bir motora geçsem bile satmayı düşünmediğim bir scootter dı ama şuanda elden çıkarsam mı diye düşünmüyor değilim.

Çokta kullanana biri değilim, hafta içi işi gidip gelmek hafta sonları genelde hiç kullanmam.

Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Olacak İnşallah
Marş basması kısmında marş düşmesinde problem olabilir . Yakın zamanda bi motorda kill switch açtığım anda direk motor çalışıyordu . Meğersem marş basma düşmesi takılı kalmış parmakla hafif çekince düzelmişti .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar