Kaza anı ve tahminler

Motosikleti
Bajaj rs 200
Merhabalar. Öncelikle baslıgı yanlıs yere actıysam kusura bakmayın. İzmir Buca Eski mezarlıgın o taraflarda kaza yaptım. Aslında kaza denmez kadının biri yandan girdi bana. Görseller de ekleyecegim. Yol dumduz benim ve kendi seridimden gidiyordum kadın da sola girerken yandan girdi bana. Yavas carptı ama kadın acemi sanırım sonra tekrar gaza basınca hem beni hem motoru altına aldı. Isıksız bir bolge orası ve bazıları kusuru 50 50 verecek diyor ama benim hatam yok. Hızım 15 20 km civarında ve yol benim. Kadın benim hızlı oldugumu soyluyor ama hızlı olsam o carpmayla motordan fırlardım ama fırlamak soyle dursun ben dusmedim bile sonra fren yerine gaza basınca tekrar beni de motoru da altına aldı. Gorselde de goreceksiniz ben ana caddede ve kendi seridimde gidiyorum. Kazanın oldugu yerde mobese kamerası da var.

Sürec nasıl işler ve sizde 50 50 mi kusur verilir
Ortalama kac hafta surer sonuclanması? motorun pert oldugunu dusunmuyorum ama grenajlar sol ayna sag gidon kırıldı arka fren de yamuldu.

İlk gorselde net olarak yolun konumu ve kendi seridimde oldugum belli.karsı aracın da olması gereken serit arkadaki araclardan anlasılabiliyor.

Resimlerden tam anlaşılmasa da sen şeridinden giderken ana yola katılıp sana çarptıysa zaten karşı taraf suçlu isterse senin hızın 500 olsun. Muhtemelen 75 karşı taraf 25 sana verirler. Orası ana yol bile olmasa yol sağdakinin olur yine yol sizin.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Geçmiş olsun. Özel bilgileri kapatıp kaza tutanağını da koyarsan daha iyi bilgi alırsın. Fotoğrafları çok yakın çekmişsin. Kavşakmıdır? Trafik tabelası varmıdır? Hiç bir şey belli değil. Mevcut fotoğrafa bakılırsa (Hız, tabelaya uymama vs. hatası da yapmamışsan) otomobil sürücüsü %100 kusurlu çıkar tahminimce.

Motosikleti
Bajaj rs 200
Geçmiş olsun. Özel bilgileri kapatıp kaza tutanağını da koyarsan daha iyi bilgi alırsın. Fotoğrafları çok yakın çekmişsin. Kavşakmıdır? Trafik tabelası varmıdır? Hiç bir şey belli değil. Mevcut fotoğrafa bakılırsa (Hız, tabelaya uymama vs. hatası da yapmamışsan) otomobil sürücüsü %100 kusurlu çıkar tahminimce.
hafta mı? 1 senede çözülürse öp de başına koy.
Neden o kadar uzun sursun ki? Perte cikacagini dusunmuyorum davalik da olmayı düşünmüyorum. 75 - 25 verirse benim icin yeterli. Bugün servise goturdum 40k civari masrafı var dedi. Dosya belli olsun maksimum 1 haftaya veririm ben dedi. Dosyanin aciklanmasi mi uzun suruyor

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Neden o kadar uzun sursun ki? Perte cikacagini dusunmuyorum davalik da olmayı düşünmüyorum. 75 - 25 verirse benim icin yeterli. Bugün servise goturdum 40k civari masrafı var dedi. Dosya belli olsun maksimum 1 haftaya veririm ben dedi. Dosyanin aciklanmasi mi uzun suruyor
Geçmiş olsun. Ben de yaklaşık bir aydır motorumun neden ağır hasar kayıtlı yapılmaya çalışıldığı bilgisini istiyorum sigortadan. Sıfır motoru trafikten çekmeye çalışıyorlar ve hâlâ belirledikleri rayiç bedelini sır gibi saklıyorlar. Umarım benden daha şanslı olursunuz.

Motosikleti
Bajaj rs 200
Geçmiş olsun. Ben de yaklaşık bir aydır motorumun neden ağır hasar kayıtlı yapılmaya çalışıldığı bilgisini istiyorum sigortadan. Sıfır motoru trafikten çekmeye çalışıyorlar ve hâlâ belirledikleri rayiç bedelini sır gibi saklıyorlar. Umarım benden daha şanslı olursunuz.
İnsallah. Sizin de hakkinizda hayirlisi olur umarim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Resimlerden tam anlaşılmasa da sen şeridinden giderken ana yola katılıp sana çarptıysa zaten karşı taraf suçlu isterse senin hızın 500 olsun. Muhtemelen 75 karşı taraf 25 sana verirler. Orası ana yol bile olmasa yol sağdakinin olur yine yol sizin.
Resimlerden tam anlaşılmasa da sen şeridinden giderken ana yola katılıp sana çarptıysa zaten karşı taraf suçlu isterse senin hızın 500 olsun. Muhtemelen 75 karşı taraf 25 sana verirler. Orası ana yol bile olmasa yol sağdakinin olur yine yol sizinyokun

Yolun oldugu yerde isik levha vs yok. Gorselleri de harita olarak attim. Dogrusal giden benim donen o.

Tabela vs yok isik da yok. Harita görüntülerini atiyorum daha dahat anlayabilirsin. Dogrusal giden benim donen karsi taraf.

Son düzenleme:
Motosikleti
Dominar D250
Polis zabıt mı tuttu yoksa aranızda tutanak mı düzenlediniz?

siz caddede düz yolda gidiyorsunuz, karşı araç dönüyor diye tahmin ediyorum;

- Polis zabıt tuttuysa e-devlete düşmüştür oradan bakın, ceza maddelerinden kusur durumunu tespit edersiniz,
bu lokasyonda karşı araca asli, size de kavşağa yaklaşırken hızını azaltmadın maddesinden tali kusur verir, %75-%25 kusur dağılımı olur.

- Aranızda tutanak düzenlediyseniz komisyon %100 karşı araca kusur verir.
hızlıydın vs demesi bir şey değiştirmez.

** Tüm motosiklet ve arabalara kayıt kamerası şart.

Motosikleti
Bajaj rs 200
Polis zabıt mı tuttu yoksa aranızda tutanak mı düzenlediniz?

siz caddede düz yolda gidiyorsunuz, karşı araç dönüyor diye tahmin ediyorum;

- Polis zabıt tuttuysa e-devlete düşmüştür oradan bakın, ceza maddelerinden kusur durumunu tespit edersiniz,
bu lokasyonda karşı araca asli, size de kavşağa yaklaşırken hızını azaltmadın maddesinden tali kusur verir, %75-%25 kusur dağılımı olur.

- Aranızda tutanak düzenlediyseniz komisyon %100 karşı araca kusur verir.
hızlıydın vs demesi bir şey değiştirmez.

** Tüm motosiklet ve arabalara kayıt kamerası şart.
polis zabıt tutmadı. kendi aranızda halledin dedi. su sorun hallolsun direkt kask kamerası alacagım zaten. hızım da yuksek değil cok eminim cunku arkamda kız arkadasım vardı 15 20 km ile gidiyordum. zaten hızlı olsam o carpmayla devrilmez ya havaya ucardık ya öne ucardık.

Motosikleti
Dominar D250
polis zabıt tutmadı. kendi aranızda halledin dedi. su sorun hallolsun direkt kask kamerası alacagım zaten. hızım da yuksek değil cok eminim cunku arkamda kız arkadasım vardı 15 20 km ile gidiyordum. zaten hızlı olsam o carpmayla devrilmez ya havaya ucardık ya öne ucardık.
Aranızda düzenlenmiş tutanak ise karşı araca kusur verilir, size kusur yazarsa gerekirse itiraz edin, olay yerine gidip daha geniş açılı kavşağı gösterir fotoğraf çekin yada google mapsden sokak görünümüyle ilgili yerin fotoğraflarını alın.
benim kanaatim %100 karşı araç kusurlu. (Trafik ışığı ve kavşakta geçiş önceliği gösteren dur/yol ver tabelası olmadığını düşünerek)

edit:

trafik lambası varmış, kırmızıda geçmediyseniz karşı araç kusurlu.
gördüğüm kadarıyla iki tarafa da sürekli sarı sinyal yanıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj rs 200
Aranızda düzenlenmiş tutanak ise karşı araca kusur verilir, size kusur yazarsa gerekirse itiraz edin, olay yerine gidip daha geniş açılı kavşağı gösterir fotoğraf çekin yada google mapsden sokak görünümüyle ilgili yerin fotoğraflarını alın.
benim kanaatim %100 karşı araç kusurlu. (Trafik ışığı ve kavşakta geçiş önceliği gösteren dur/yol ver tabelası olmadığını düşünerek)

edit:

gördüğüm kadarıyla iki tarafa da sürekli sarı sinyal yanıyor.
calismiyor artik. Yanmiyor cogu zaman.

edit:

gördüğüm kadarıyla iki tarafa da

Motosikleti
Voge 250RR
Ben de de tam tersi 2023te 42bine aldığımız motora 2025te 40bin masraf çıktı perte cikarmamak için ellerinden ne geldiyse yaptılar. İnsanlar sigorta şirketlerini ne sanıyor bilmiyorum ama kendilerine nasıl iyiyse her zaman öyle yapıyorlar gerekirse yasa dışı usulsüzlük de yapıyorlar.

Benim kusurum %25ti kaza raporunda, perte cikarmadiklari ve bu mevzuyu 2 ay uzattıkları yetmedi arayıp ödemenin yapılmadığını söyleyince bizim bilirkişilerimiz sizi kusurlu gördü siz kendiniz karşılayacaksınız dediler. Kazadan 4-5 ay sonra motosiklet eninde sonunda bize onarilip geldi paramızı da aldık ama o süre sonunda gelen motordan artık bikmistik ve artık istemediğimiz bir tasit haline çoktan gelmişti.

Normalde 18imi beklicektim suanki motorumu almak için ama scooterin birkaç ay yatacagini anlayınca şimdi alalım dedik 17yken ehliyet yetersizliğinden de ceza yedim ,

Ve meçhul bir kaza da değil kusurlar çok netti ama istediler ve bu süreci usulsüz bir şekilde çok rahat uzattılar umarım karşı taraf sorun çıkarmaz, benim bir de bana çarpan kuryeyle sigorta sirketim aynıydı, şirket de onda hasar olmadığı için kendilerince beni kusurlu gösterip ödeme yapmamaya çalıştı

%100 karşı taraf kusurlu kaza tespit tutanağı tuttuysan seni haklı bulurlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar