Yurtdışı Ekipman Alışverişi - Ülke / Şehir / Mağaza Deneyimleriniz & Önerileriniz

Motosikleti
Dominar D250
Merhabalar,

Malum nedenlerden ötürü yurtdışında ekipmanlar TR fiyatından daha uyguna geldiği için alışveriş turizmi yapmaya karar verdim. Forumları, youtube videolarını araştırdım, bazı seçenekler var, bu seçenekleri bir başlık altında toplayalım hem bana hem herkese faydalı olsun bir kılavuz olsun diye bu konuyu açtım.

Öncelikle tercihlerim Dainese, Alpinestars gibi pahalı ürünler olacak çünkü asıl avantaj pahalı ürünlerden sağlanıyor.

Ülke tercihi olarak İspanya, Almanya, İtalya tercih edilebilir görünüyor.
Yunanistan'a da arabayla geçip taşıma derdi olmadan rahatlıkla getirilebilir ama yunanda çok seçenek yok sanırım, ağırlıklı olarak ucuz ürünler gördüm.

Şimdi, bu ana hatlar belirlendikten sonra seçim yapmaya gelince geçmişte deneyimi olanlardan destek almaya başlayalım,
gidebilirsem ben de yaşadığım deneyimleri paylaşacağım,

Sizler;
- Hangi ülkede hangi mağazadan alışveriş yaptınız, hangi mağazayı önerirsiniz?
- Yılın hangi dönemi daha fazla indirim imkanı oluyor, web sitelerinden indirim kuponları kullandınız mı?
- Webden sipariş edip mağazadan teslim seçeneğiyle stok problemi yaşamadan alışveriş yaptınız mı?
- Şehir şehir dolaşmak yerine webden otel adresinize sipariş verebiliyor musunuz?
- Otele yada mağazaya siparişte hangi siteyi önerirsiniz? (Motocard, FC Moto vs)
- Tax iadesi için nasıl bir yol izlediniz, herhangi bir sorun yaşadınız mı?
- Dönüşte bagaj ağırlığına göre ek ödeme yapmanız gerekti mi?
- **En önemlisi** Hangi ülkede vize almak kolay olur :)

gibi konularda deneyimlerinizle birbirimize destek olalım isterim. Zaten bu alışverişlerimize de malum kişilerin yakında kısıtlama getirmeleri olası, bu fırsatları kaçırmadan değerlendirmek lazım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Almanya Louis.de iyidir. Online alınan ürünü mağazada siz gelene kadar iki hafta da tutuyorlar. Taxfree formu doldurma konusunda da bir sıkıntı yaşamadım Berlin'de. Havalimanında direkt nakit geri alabiliyorsunuz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Almanya Köln'deki louis mağazası iyiydi.
Yunanistan'da Selanikte Papastavrou mağazasından shoei neotec 3 kask almıştım, yine aynı şehirdeki motomarket mağazasından Forma Adventure bot almıştık, arabayla gidip gelmiştik Yunanistana, daha öncesinde Almanya'da Louis mağazasında da aynı ürünler vardı ama valizlerde çok yer yok diye mont ve pantalon ve ufak bir kaç ıvır zıvır almıştık.
Mağazalarda tax free formu dolduruyorlar. sınırda ya da havalimanında çıkış yapmadan önce nakit olarak iade alınabiliyor, çok iyi geliyor o para.

Almanya louis yazılmış zaten ancak gerçekten ekonomik bir mağaza. Ben cardo edge duo , schubert c5 , alpinstars yazlık eldiven aldım hepsine 1170 Euro ödedim. Havalimanında %10 iade ettiler. Aynı ürünleri burada alsaydım tekli interkoma 33bin kaska 35bin eldivene de 5bin falan verirdim. Bu arada wiesbaden louis ve düsseldorf louisden aldım ürünleri. Her mağazada bulunmayabiliyor.
Vize için mümkünse ve davet de alabiliyorsanız ticari vize başvurusu yapın. İş yaptığınız firmadan davetiye mektubu da alınca gayet kolay vize alabilirsiniz…

Motosikleti
Dominar D250
Yeni bir soru ekleyelim;

- Hangi ülkede hangi şehirde kalarak, bu mağazalara ne tür ulaşımla gittiniz?

Çok detaylı sorular oldu ama konu bir rehber niteliğinde olur, otel uçak vs bakmayı kolaylaştırır.

Motosikleti
Yeni bir soru ekleyelim;

- Hangi ülkede hangi şehirde kalarak, bu mağazalara ne tür ulaşımla gittiniz?

Çok detaylı sorular oldu ama konu bir rehber niteliğinde olur, otel uçak vs bakmayı kolaylaştırır.
Berlin'de 3 tane Louis var ve hepsi de merkezden hallice uzak. Bununla birlikte Berlin'in toplu taşıma sistemi muhteşem olduğu için ve aldığınız (günlük veya haftalık) bilet u-bahn, s-bahn ve otobüslerin hepsinde geçerli olduğu için kolayca ulaşıyorsunuz. Benim gittiğim Berlin-Reinickendorf mağazası merkezden yaklaşık 1 saat uzakta kalıyordu. (A-B zone bilet gerekir, havalimanı için A-B-C zone lazım.)

Hem ziyaret. hem ticaret bahabında olabilir ancak, uçak bileti,uçak bileti. vize ücreti gibi ek masraflarda hesap edilirse pekde karlı bir alışveriş gibi olmuyor sanki, ha nedir mağazadaki çeşitlilikte zaman 'SONDERANGEOT' veya ANGEBOT adı altında satılan bazı çok uygun fiyatlı ürünlerde oluyor ve 'ULAN ALAYIM ŞUNUDA' diye uygun alışverişler oluyor, hayırlısı olsun selam ve saygılar.

Hem ziyaret. hem ticaret bahabında olabilir ancak, uçak bileti,uçak bileti. vize ücreti gibi ek masraflarda hesap edilirse pekde karlı bir alışveriş gibi olmuyor sanki, ha nedir mağazadaki çeşitlilikte zaman 'SONDERANGEOT' veya ANGEBOT adı altında satılan bazı çok uygun fiyatlı ürünlerde oluyor ve 'ULAN ALAYIM ŞUNUDA' diye uygun alışverişler oluyor, hayırlısı olsun selam ve saygılar.
Aslında çoğu kişi ekipmanların uygun olmasından dolayı gitmiyor Türkiye'de aldıkları paraya hem Almanya'yı görmüş oluyorlar hem ekipmanlarını almış oluyorlar . Almanya'ya git gel ve ekipmanlar Türkiye'de ki ekipman fiyatlarına eşit olsa bile ben yine de Almanya'ya giderdim.

Motosikleti
%50 ucuz diyeyim. Alışverişin boyutuna göre bedava seyahat gezi olarak bakabilirsiniz. Geçen Almanya gezimden sadece aldıklarımla 800€ tasarruf ettim. 3 kişilik ailenin uçak biletleri ve otel ücretinin neredeyse yarısı bedavaya geldi. Aynı parayı harcadım hem ailemi hem de kendimi ihya ettim. Mesele bundan ibaret.

Motosikleti
D400
Arnavutluk ve kosava da avantaj var mı hiç bakan giden oldu mu?
Oraya gideceğim de uygun bişey bulamadım

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Arnavutluk ve kosava da avantaj var mı hiç bakan giden oldu mu?
Oraya gideceğim de uygun bişey bulamadım
kdv diğer ab ülkeleriyle aynı %20 hatta kosovanın %18
gümrük vergisi ürün ab ülkelerinden gelirse, diğer ab ülkelerinde %0 kosovada %10 arnavutlukda değişir ürüne göre ama en fazla %15

Motosikleti
D400
Uygun fiyatlı alışveriş yapacağım diye dötü kaptırma orada.

o nedenle yer varsa tavsiye üzerine gideyim dedim :D
daha önce gittiğim hiçbir balkan ülkesinde ucuza bulamadım cunku.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kdv diğer ab ülkeleriyle aynı %20 hatta kosovanın %18
gümrük vergisi ürün ab ülkelerinden gelirse, diğer ab ülkelerinde %0 kosovada %10 arnavutlukda değişir ürüne göre ama en fazla %15

yine pek ucuza gelmeyecek gibi :D çünkü fiyatlara baktıgım zaman burayla kafa kafayaydı sitelerde.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Vize ve para sorununuz varsa hiç uğraşmayın...

Ama ben zaten yurtdışına gidiyorum, gitmişken fiziksel mağazadan görüp deneyerek alışveriş yapayım derseniz, en yaygın mağaza zinciri yukarıda bahsedildiği üzere Louis. Onlarca şehirde fiziksel mağazası var. Hatta bazı şehirlerde birden fazla var.

Yalnız burada dikkat etmeniz gereken, bu sitedeki fiyatları incelerken, ülkeye göre vergilendirilmemiş fiyatları göreceksiniz. Mağazada alışveriş yaparken, o ülkenin vergisini ödeyecek daha sonra bunu tax free ile çıkışta geri alacaksınız.

Siteden alıp mağazada teslim seçeneğini kullanabilir veya orada kalacağınız adrese de yollatabilirsiniz tabii. Ama gitmişken o güzelim mağazaları gezip, dokunarak ve deneyerek almanızı öneririm.

Ülke olarak Avusturya, şehir olarak Viyana derseniz 2 büyük Louis mağazası var. Louis Wien-Süd ve Louis Wien-Nord.

Louis Wien-Süd merkezin biraz dışında ve Nord'a göre biraz daha küçük. Louis Wien-Nord ise merkezde sayılır ve tramwaylarla çok kolay ulaşırsınız. Zaten çok büyük olasılıkla orada çalışan bir Türk'e denk geleceksiniz :) Gitmeden önce almayı düşündüğünüz ürünün stoğunu kontrol edin ama. Her ürün her mağazada (veya ürün olsa bile bedeni) bulunmayabiliyor. Ancak stok olan bir mağazayı seçip online satın alıp, istediğiniz mağazaya göndertebilirsiniz.

Viyana'ya gidiyorum, Louis dışında başka nereden alabilirim diyorsanız en iyi seçenekler;

XAJO Motorradhelme+Motorradbekleidung (HB01, bei Wien AT, Industriestraße B 16, 2345 Brunn am Gebirge, Avusturya)
ve

Auner mağazaları.

Auner, (Wr. Str. 11-13, 2351 Wiener Neudorf, Avusturya)

Auner Flagship-Store (En büyük mağazası). (Hornbachpl. 2, 2721 Bad Fischau, Avusturya)

Xajo yine merkeze yakın sayılır ama Auner'ler biraz uzakta. Gitmeden önce mutlaka stok teyidi yapın.

Bunun dışında şehirde irili ufaklı küçük dükkanlar görebilirsiniz ama hiçbiri bunlar kadar ürün çeşidi barındırmaz. Ben Auner'ler dışında hepsinden alışveriş yaptım. Hatta Xajo'ya giderseniz karşısında Viyana'nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Westfield Shopping City Süd'ü göreceksiniz. O bölge hem sanayii hem de alışveriş bölgesi zaten.

Viyana'ya gidecek biri denk gelir de okursa diye yazdım...

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
%50 ucuz diyeyim. Alışverişin boyutuna göre bedava seyahat gezi olarak bakabilirsiniz. Geçen Almanya gezimden sadece aldıklarımla 800€ tasarruf ettim. 3 kişilik ailenin uçak biletleri ve otel ücretinin neredeyse yarısı bedavaya geldi. Aynı parayı harcadım hem ailemi hem de kendimi ihya ettim. Mesele bundan ibaret.
Bir de bana türkiyede tekli fiyatına ikli paket Cardo packtalk edge getirmiş oldun, tekrardan sağolasın.
Bahar gelse de cardolarımızı test etsek beraber sürüp.

Sayın Arndiol kardeş bahsettıgınız o iki ülkede doğru dürüst motor bile yok çünki o ülkeler de de alım gücü birhayli zayıf, çok cüz'i bir miktarda olabilir belki ama sen gene bir araştır istersen varsa bızde bilelim de eşe dosta söyleriz, selam ve sevgilerimle,

Motosikleti
Dominar D250
Dainese mont burada 30.000 TL, avrupada 17.000 TL
bunun daha eldiveni, pantolonu, ayakkabısı, intercomu, kaskı vs var, ihtiyaca göre gitmişken motosiklet harici ihtiyaçlar da karşılanabilir. hepsinden edilecek kar ile avrupa gezisini otel dahil birçok şeyini karşılıyor,
5-10.000 TL de cebimden fazla çıksın problem değil @uurrdmrr dediği gibi gezmiş oluyoruz o kadar :)

asıl önemli konu bu ihtiyacımıza da bir taş koymazlar inşallah, eskiden yurtdışından iphone alınca tatil bedavaya geliyor diyorduk şimdi telefon parası kadar kayıt ücreti alıyorlar. Bizlere mutluluk, kolaylık, kaliteli yaşam haram olduğu için buna da müsaade etmeyebilirler gelecekte :(

Valla en son ocakta Frankfurt Louis mağazasından IXS Tour Classic GTX diye bi kışlık mont aldım, 550 eurodan düşmüş 250'ye, son L bedendi.. Manyak hesaplıya denk geldi :D

Evet dostlar, bazı Avrupa ülkesinde zaman zaman birçok üründe indirim yapıldığı uzun yıllardır var olan bir satış sistemi olup gerek gıda maddesi,gerek giyim kuşam veya teknolojik ürün veya hırdavat çeşitlerini satın almak mümkün, tabii bu bunu yapabilmek o ülkenin sosyo ekonomik vede ayrıca vergi usul kanunun sağladığı imkanlardan yararlanılır da,günümüzde ülkemizde bugün almış olduğumuz bir ürünü bir müddet sonra aynı fiyata almanın mümkün olmadığı bir ekonomik şartlarda alınmış alınmıştır iyik almışız sözü hepimizin herzaman yapmış olduğu bir tesbittir, hani zaman zaman kullanılan ''DOĞDUĞUN COĞRAFYA KADERİNDİR'' sözünü söylemek ve duymak gerekmeseydi,herkese selam ve hürmetler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar