Viraja ilk girerken açıktan alıp kontra yaptiğınızda, eğer hızınız çok fazla değilse motor kendiliğinden virajın içine doğru dalışa geçer ve viraj çıkışında çok açilmadan yani kendi şeridinizden çıkarsınız.
Eğer viraj çıkışında hemen tam tersi yönde başka bir viraj varsa. Bu sefer bu yeni viraj için açıktan girebilme pozisyonunuz otomatikman oluşmuş olur.
Daha 1 ay önce 2 motor yaptığımız gezide arkadaşımın arkasından giderek onun sürüşünü inceledim. Ve virajlara hep kapalı girdiğini gözlemledim. Hatta bunu artçım olan eşime de söyledim beraber izledik. Bergamanın kozak yaylasını bilen vardır mutlaka, hep virajdır yolları.
Şimdi arkadaşım sağ viraja kapalı ve biraz hızlı girdi bende arkasından açıktan aldım ve daha virajın ortasında bu diğer şeride doğru açıldı frenledi falan ben o arada viraj ortasında içeri daldığım için bunun sağından gelip geçtim. Sonra şaşırıyor bana diyor ki küçücük scooterla nasıl giriyorsun viraja.
Halbuki ben ondan daha yavaş ve stressiz, daha az fren kullanarak akıcı kullanıyorum. Ama doğru yerde dogru hamleler ile oluyor bu.
Bu arada arkadaşım inatçıdır, hep kendi dogrularına inanır. Sırf bu yüzden viraj içinde onu geçtim ki hatasını anlasın diye. Üstelik yol tamamen görünüyordu, karşıdan gelen falan yoktu. Yoksa trafikte viraj içinde sollama, sağlama falan yapılmaz benim amacım farklıydı.