Motorcudan Hırsızlığın Daniskası

Motosikletimi ilk aldığımın ertesi günü marş basmamaya başladı. Evime çok yakın olan tabelası bile olmayan bir tamirciye aküsünü verdim şarz etsin diye. Aküyü takmama ragmen calışmayan motosikleti bu şerefsize götürdüm. Bayramdan 1 gün önce oluyor bunlar. Bayramdada dükkanı açacağını söyleyen adam 4 gün boyunca hiçbir telefonuma bakmadı. Dükkanıda açmadı. Ben olmadan motosiklete hiçbir müdahalede bulunma dememe rağmen bayramdan sonra telefonlaşıp sonunda ulaşabildim, fakat dükkanına gittiğimde motosikletin herşeyini sökmüştü. Üzerindeki orjinal fiberli somunları kaybetmiş, el emeği parası olarak 150 tl istiyordu. Motosiklet çalışır vaziyette olduğu için tamir olduysa sorun yok diyerek verdim. Fakat evime gitmeden motosiklet stop etti ve tekrar marş almadı. Motosikletimin deposu full benzin doluydu ve neredeyse ben aldığımdahiç kalmamıştı. Tekrar geri götürüp bunu yapamamışsın dedim, o paranın hakkını istiyorum dedim ve yine motoru bırak yarın gel dedi. Eyvallah tekrar bıraktım. Yine beni günlerce oyaladı ve sonunda motosikletin klapesini ( sadece 2 zamanlı motosikletlerde bulunan reed valve) elime verdi ve bu arızalı diyerek karbon tırnakları gösteriyor bana gavat. Aldım o parçayı aprilianın yetkili servisine götürdüm. Ve adam bana bu parçanın arızalı olduğunu bunu yapan mühendis bile eliyle anlayamaz dedi.
Gelelim asıl konuya. Bu adam yüzünden ordan oraya elimde hiçbir sorunu olmayan bir parçayla koştuğumamı yanayım, giden 150 tl'ye mi yanayım? Benzinin bittiğinemi? Dükkanındada hiçbirşey yoktu ki içimden kundaklamak bile geçmedi değil. Motosikletin sadece aküsünü değiştirdim ve sorun halloldu.
Sorum şudur; bu herif dükkanına Led tabela koymuş üzerindede Honda-Yamaha Yetkili servis Yedek parça falan yazıyor. Hiçbir servisin bu gerizekalıyı yetkili servis yapcağını sanmıyorum bunu şikayet edebilirmiyim? Adamın ceza ödemesini istiyorum cünkü. Cebimden göz göre göre para caldı. Hatta normalde supersport ları 1000 liradan aşağıya yapmadıgını söyledi gerizekalı. Hayatında gördüğü ilk SS benimki değilse neyim.

hiç öyle uğraşma bir gün git tabelasını parçala, yenisini yapınca tekrar parçala, sonra yenisini yapınca bir daha bir daha 300 liralk zarar verene kadar parçala, sonra kapıdan not at, insanları kazıklama it herif, yapamazsan para almayacaksın gavat de çık gel.

% 90 kaçak çalışıyordur.Vergi levhası yoktur.Maliyeye şikayet et sonrada belediyeye şikayet et iş yeri çalıştırma ruhsatı da yoktur.

selam geçmiş olsun 'Led tabela koymuş üzerindede Honda-Yamaha Yetkili servis' honda ve yamahanın web sitesine mesaj gönder, yektili servis olmadığı halde, yetkili servis levhası var,mutlaka ilgileneceklerdir.
Malesef eli torna vida tutan dükkan açıyor............Denetleyen =0000000000

motosiklet tamircilerinin çoğu öyle maalesef ben herkese önce kendiniz bakın uğraşın olmazsa tamire getirin diyorum

Hem honda hem de yamahanın yetkili servisi haaa. Adam ordinaryüs o zaman yoksa ikisinin birden yetkili servisini vermezler.

Tabelasına zarar vermek te bir fikir ama sen önce tabelanın resmini çek honda ve yamahaya şikayet et. Bu arada hiç durma belediye ve maliye ye şikayette bulun. Geçmiş olsun.

Adamın dükkanında sadece bisiklet ve skuter motorlar var zaten. Fotoğrafını çekip honda-yamaha gibi yerlere şikayet edicem ve yetkili servisiniz nasıl oluyorda motosikletimi bozuyor gibi iftiralar atcam. Maliyeye şikayet etmekte güzel fikirmiş. Dükkan izmir bucada. Adını unuttum zaten çokta önemli değil. Cix bişey yazmış birde. Adamın adı salih. Buca fil heykelinin oraya yakın.

Tabelası bile olmayan bir dükkana değil motorumu günahımı bile bırakmam.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Arkadaşlar bakın.. Yıllarca bu tür tamircilerle iç içe yaşamış, çok fazla diyaloğa girmiş biriyim. Evvela şunu önceliğiniz yapın; konustuğunuz adamdaki ilk izlenim çok önemli. İşinin ehli olabilir, ama konusmaları 'hemen yaparım hemen teslim ederim' tarzında ise o adamdan uzak durunuz. Eğerki sorunu sana anlatıyor , yani şurası şöyledi, şöyle şöyle yapmam gerekiyor dediği zaman sen zaten ortalama işçilik süresini tahmin edebilirsin ve yapılacak iş hakkında bilgi sahibi olabilirsin. Bu insanların hemen hepsi kolay işçilik, az uğraş ve çabuk para peşindedir. Bir diğer konu, piyasada az olan motorların tamiri. Aprilia çok egzantirik bir motordur zira ducati ktm de öyle. Alışagelmiş karburatörlü eski tip motorlara alışıktır bu adamlar. Arıza tespiti yapan elektronik aletleri olmayan tamirciler herseyi baştan söküp takmakta ve mikro sorunlar makroya dönüşmekte. Takarkende arkadaşın dediği gibi, orjinal parcalar vidalar kaybolmakta.

Sözün özü şu ; Önce konusma tarzına bakarım, bende dürüst bi izlenim bırakırsa motorumu emanet ederim. Temiz ve düzenli bir işyeri ikinci şart. Düzen olmayan yerde disiplin olmaz. Cıkan vidaları bir kaba koybak bile ustalıktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar