Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

10 GÜN, 14 ÜLKE, 7 BiN KM. / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Burak Ercan, Erman Balkın, Hakan Çetiner, Turgen Gurmen ve Hami Sili’den oluşan ekip, defalarca Fransa, İsviçre ve İtalya’ya giriş-çıkış yaptı.

    Yalnızca iki günde 10 bin viraj dönen Burak Ercan ve arkadaşları, motosikletleriyle Alp Dağları’ndaki bütün zirve geçitlerini aştı

    Tutkuyla motosiklete bağlandığım dönem, camiada ilk tanıdığım insanlardan biriydi Burak Ercan. Motokeyf programında sıra dışı testler yapıyor, BMW Rider Academy’de yeni motosikletçiler yetiştiriyordu. Bir motosiklet fuarında, Köln’de başlayan tanışıklığımız, bugün bir izleyicisi olmanın ötesinde dostluğa dönmüş durumda.

    O şimdi kurucularından olduğu ‘Ride The Earth’ ile yine motosiklet eğitimi veriyor, bu kez fazladan dünyanın dört bir yanına motosiklet turları düzenliyor. Facebook’un faydası işte, geçenlerde yüklediği fotoğraflara denk geldim, nutkum tutuldu. 10 günde, 14 ülke, 7 bin kilometre katedip dönmüşler. Fotoğraflar kesmedi, maceranın ayrıntılarını istedim. Anlattıkları bana özel kalamazdı; motosikletin insanı nasıl özgürlükle donattığını, sınırları kaldırdığını bilmenizi istedim.

    İşte Burak’ın ağzından macera: Ekip yola 4 Eylül’de sabaha karşı yola çıktık. İlk sorunu Bulgaristan’da, Sofya’ya 10 km. kala yaşadık. Gıcır gıcır Ducati Multistrada yatak sararak bize veda etti. Motoru kamyona yükledik, sürücüsü Hami Sili ile Kapıkule’ye gönderdik. Hami’nin ikinci motorunu da İstanbul’dan Kapıkule’ye doğru yola çıkardık. Hami’nin yetişmesi için Sofya’da bekleme moduna geçtik. Bu da bize 15 saate maloldu.

    Ertesi sabah 4’te yola çıkan grup, sadece benzin molalarıyla, gün sonunda 1200 km. yol katederek Alp’lere girdi.

    Beş kişilik ekip üç gün, Alp geçitlerini İtalya, Avusturya, İsviçre ve Fransa üzerinden keşfederek BMW Cenevre Motosiklet Kulübü ile buluşma noktası Chamonix’ye doğru yol katediyordu.

    Sadece bir hoca (ben) ve dört iyi sürücüden oluşan grubumuz bir hata sonucu, Türkiye’den gelen beş motor hocası olarak algılanmıştı. Sonradan öğrendiğimize göre İsviçreliler biz sözde beş hocaya toz yutturmak amacıyla, yüzlerce kişiden oluşan gruplarının en iyi yedisini seçmişti.

    Deli danalar gibi döndük
    Bu yanlış anlama yüzünden İsviçrelilerle beraber geçirdiğimiz iki tam gün sonunda, insanlık dışı bir tempoda, Alpleri deli danalar gibi döndük, 30’a yakın zirve geçtik, terledik, üşüdük, tipiye yakalandık, Onlar kaçtı, Türkler kovaladı. Sonunda sadece benim eğitmen olduğumu öğrenince eski yarışçı ve pist sürücülerinden oluşan Cenevre ekibi tempoyu düşürdü, biz de nasırlaşmış popolarımızı az da olsa seleden kaldırabildik.

    Cenevre ekibiyle iki gün boyunca kendi çapında bir rekora imza attık: 10 bin viraj döndük. Neredeyse 10 saniyede bir viraj dönmüştük. Başımızı yeterince döndürdükten sonra dönüş yoluna geçtik ve İtalya’dan geçerek Slovenya üzerinden Balkanların Adriyatik tarafına doğru, otoyollara girmeden garip dağ yollarından bir rota çizdik.

    Arnavutluk’un dağlarında güzel gözüken asfalta kanarak gazladık, ancak bozuk zeminin varlığını da düşerek test ettik. Bir 1200RT’mizi St Moritz’e çıkan karlı yolda ıslanmış demiryolu rayına kurban verdik.









    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    paylaşım için teşekkürler....

  3. #3
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Vay be!!!
    10bin viraj.
    Nasil saymislar bu virajlari?

    Saka bir yana popo dayanmaz valla.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  4. #4
    motoseyyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2009
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    cbf 500
    Eee oldumu şimdi? Bizde yeni döndüğümüz Ege gezisini paylaşacaktık . Şimdi Burak Ercan ve arkadaşlarının bu gezisinin ardından bizim gezi biraz hafif kalacak. En iyisi bizim gezinin paylaşımını birkaç gün sonraya bırakalım ....
    Bu arada 14.000 km nin ardından fotolar az gibi. Devamını bekliyoruz.
    '' Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş ''

  5. #5
    teknoali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2008
    Şehir
    Fethiye
    Motosikleti
    Tudey Gsr pcx
    fotoğrafların devamı var mı acaba ?

  6. #6
    il_ragazzo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2008
    Şehir
    İstanbul/İstinye
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS - BMW K 1300 R
    Bu gezinin ardından Burak Hoca'nın Topcase sticker'lardan görünmez oldu. Her zirveden bir sticker. Bu arada Burak Ercan perşembe günü afrika turuna çıkıyor. Haberleri gazetelerden görürüz.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler