Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Korku Yolu / Menderes Özel [MT Milliyet'te]

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    KyCd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2008
    Motosikleti
    My Kawa..

    Korku yolu!

    İlk günlerinden bu yana sürücüler için ülkenin en tehlikeli güzergahı olan İstanbul’u bir ucundan diğerine kateden D100 (E5) karayolunda bir hafta içinde meydana gelen iki motosiklet kazası, hattı motosikletçiler için adeta bir “korku yolu”na çevirdi.
    Metrobüs yolu için onlarca kilometre boyunca daraltılarak adeta bisiklet yoluna çevrilen şeritler ve kaldırılan emniyet şeridi, güzergahı zaten yeterince tehlikeli kılmıştı.
    Metrobüs hattını, yolun kalanından ayıran çelik halatlı bariyerler motosikletçiler için büyük bir tehlike... Bir haftada meydana gelen iki motosiklet kazasında, çelik bariyerlerin kesmesi sonucu sürücülerin başlarının kopması, tüm motosiklet camiasını dehşete düşürdü.
    Motosiklet forumlarında bu konu sayfalar boyunca tartışılırken, motosiklete özenen birçok insan da bu korkunç kazalardan irkildi. Online motosiklet dergisi MotoAktüel’in yayın yönetmeni Gürkan Anbarlı, motosiklet.net forumundaki yazısında, çelik bariyerleri motosikletçi için büyük bir tehlike olarak tanımlıyor ve motosikletçiler için yollarda hiçbir düzenleme yapılmamasından yakınıyor.
    Anbarlı, “Çelikten veya sertleştirilmiş kalın saçtan üretilen altı açık bariyerlerle, gerilmiş çelik halattan yapılmış bariyerler giyotinden farksızdır. Bariyerlerde motosikletçilerin yerde sürüklenme ihtimali düşünülmüyor” diyor.
    Oysa, Avrupa’da durum çok farklı. Avrupa Standardizasyon Komitesi, geçen yıl, motosiklet kazalarında yaralanmaları azaltmak amacıyla güvenlik bariyerleri standartlarının geliştirilmesiyle ilgili bir çalışmayı onayladı.
    Yönümüz Avrupa’ysa, yolumuz da Avrupa’ya uygun olmalıdır. Türkiye yollarında motosikletçiye özel hiçbir iyileştirme, hiçbir çalışma yapılmıyor. O halde yasaklansın motosiklet, biz de kurtulalım, ailelerimiz de kurtulsun...

    Kaynak:Milliyet
    Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..

    Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    vioLence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2008
    Şehir
    şanLıurfa /CeyLanpınar
    Motosikleti
    MONDİAL Z ONE 150 BEYAZ
    haklısın hacı aynen katılıyorum motorcular icin bu bariyellerle ilgili bir çalışma yapılmalı
    AMMA VELAKİN, HER ŞEY NASİP

  3. #3
    emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006
    Şehir
    KOCAeli/Gebze
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Güzel ve anlamlı bir gelişme ama bu olaylardan sonra gazeteye konu olmak üzdü beni daha önce olsaydı .
    Keşke sesimizi biraz daha duyurabilsek, anlatabilsek çok şey degiştirecektik ama ne yazıkki ülkemizin şartları elvermiyor.
    Avrupada bu durumun farklı olmasının nedeni,araba kullanıcılarının motosiklet sürücülerine önem vermesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

  4. #4

    Üyelik
    19 Temmuz 2008
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    CBR125
    Evet arkdaşlar seslerini daha çok duyurmak isteyenlere en güzel fırsat ONUR kardşim için yapılacak eylmde... Basında bizi yalnız bırakmayacak. Otrduğumuz yerden klavye tuşlarına basmayı bırakalım.

  5. #5
    TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul / Kartal
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4
    Avrupadaki ;





    Türkiye'deki ; Resim koymama gerek yok sanırım..

  6. #6
    Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul/Esenyurt
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    O kadar vergi veriyoruz fakat şu yollara ve bariyerlere bir çare bulamadılar...
    İllaki birilerinin ölmesi gerek...

    Tanımsız resimdeki bariyer altı maliyetli olduğundan(insan hayatı hiçe sayılabilir) yollarımızda uygulanmıyor. Maliyetli ama vergiyi alıyolar ve pahalı diye bariyere ekleme yapmıyorlar...

    Bunlara ek olarak ta asfaltın resmen çivisi çıkmış ama bir türlü bakım yapmıyorlar. Sadece yama yapıp kapatıyorlar... 1-2 ay sonra tekrardan yamalar açılıyor... E-5 te çıkursuz 1km yol gidilemiyor. Mutlak bir bozuk bölge çıkıyor...
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

  7. #7
    berkman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    YBR 125 gri
    Belediyelerin bütçesini göz önüne aldığımızda bariyerleri kapatmanın maliyeti hiç birşey değil. Adamlar seçim zamanı sağlam kaldırım taşlarını söküp yeniden yapıyorlar.

  8. #8

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Aslında bu konuda Federasyona çok büyük görev düşüyor ama...

  9. #9

    Üyelik
    04 Ocak 2004
    siz söyleyince değil onların canları istediği zaman bu şeyleri yaptıracaklar söyleyecekleriniz bi kulaklarından girip ötekilerinden çıkacaktır

  10. #10
    GhostRider-L - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Eylül 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Aprilia RS 125 2010
    valla bu bariyerler ne biçim bariyer bıcak gibi keskin elden geçirmeleri lazım..........

  11. #11

    Üyelik
    07 Kasım 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Gilera Runner
    Alıntı dogu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben motosiklet kullanırken kaskımı takıyorum.ceketimi giyiyorum.dizliklerimi takıyorum.yani anlayacağınız ful koruma geziyorum ve alınacak bütün tedbirleri alıyorum.ama şu bariyerler yüzünden kendimi hala güvende hissetmiyorum.yolda giderken bariyerleri gördükçe Onur arkadaşımız(Allah Rahmet Eylesin)aklıma geliyor ve her seferinde ürperiyorum.resmen Türkiye'de motosiklet üzerinde yaşama savaşı veriyoruz ama önemsenmiyoruz.önemsenmemizin sebebinin de biz olduğumuzu düşünüyorum.çünkü arkadaşlarımızı kaybediyoruz ama sesimizi sadece forumda çıkartıyoruz.bir organizsayon yapmıyor ama sürekli konuşuyoruz.lütfen biraz duyarlı olalım.çünkü arkadaşlarımızın yaşadığı kötü olayları biz de yaşayabiliriz.motosiklet.net Türkiye çapında bir forum.Türkiye'de eş zamanlı eylemler düzenlersek sesimizi duyurabiliriz.arkadaşlar lütfen elimizden gelen herşeyi yapalım.başka kimsenin canı yanmasın
    Aynen katılıyorum arkadaşım. Biz sesimizi duyupur hakkımızı aramazsak bunu bu ülkede bizim yerimize başkası yapmaz. Mümkün olduğunca sesimizi duyurmalı ve yollarda hakettimiz insani saygıyı almak için savaşmalıyız. Bu olaylar Avrupada gelişmiş bi ülkede olsa eminim yeryerinden oynardı. Biz yeterince sessiz kaldık bence. Sesimizi duyurmalı ve birlik haklarımızı almalıyız.

  12. #12

    Üyelik
    11 Şubat 2008
    Şehir
    BEYLİKDÜZÜ/İSTANBUL
    Motosikleti
    DERBI GPR125 R'ımı SATTIM:(
    Ya arkadaşlar gecen aylarda Yunanistanda 1 genç polis tarafından olduruldu diye butun Yunanistan ayaga kalkmıştı hatırlıyorsanız.Geniş çaplı sokak çatışmaları yaşadı atina.Olayların yatısması ıcın Hukumet falan devreye girmek zorunda kaldı.Aslında istanbulda 1 hafta ıcınde yasanan bu 2 trajık olay ile, yunanıstanda yasanan oldurulme olayı arasında ben fazla bır fark goremıyorum.Orda polıs gencı vurdu,burdada bilinçsiz kişilerin düşüncesizce davranışları sonucu biz yaptık oldu mantıgıyla oraya konmus barıyerler gencecık 2 kardeşimizi öldürdü.
    Orda millet sokaklara döküldü ölen genc için eylemler yaptı.Hatta turkıyede bıle bı cok grup taksıme cıkıp yunanıstan baskonsoloslugunda protesto gosterılerı yaptılar.Ama iş bizim insanımıza gelınce ben beledıyenın onunda kımseyı goremedim nedense.Biz ölen arkadaslarımız ıcın sadece karanfil koymakla yetındık.Cıkalım anarşi cıkaralım teror estırelım demıyorum ama,tepkisizligimizinde ne boyutta oldugunu anlatmaya gostermeye calısıyorum herkese.

    Yunanıstanda bu gencı vuran polıs tutuklandı ve en agır cezayı alacak goreceksınız.Ama bızde o giyotinleri oraya koyan kişiler bırakın suclanmayı hala biryerlere aynı barıyerlerı döşeyip para kazanmakta.

    Varın sız dusunun ıste.

  13. #13
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Bariyellerin değiştirilmesinden çok motosikletlerin yasaklanması daha olası gibi geliyor bana nedense :S

  14. #14
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Habertürk te yer alan bir haber

    "Motorsiklet soldan gidemez"

    İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe ise metrobüs güzergahında kullanılan çelik bariyerlerin "en azından şimdilik" doğru bir uygulama olduğunu savundu. Gökçe, metrobüslerin trafik akışının aksinde hareket ettiklerine dikkat çekerek, bu durumun yarattığı tehlikeye vurgu yaptı:

    "Metrobüslerin kesinlikle diğer yola geçmemeleri gerekli. Bir arıza ya da kaza durumunda metrobüslerin trafiğe karışmasını engelleyecek dayanıklılıkta bariyerlere ihtiyaç duyuluyor. Metrobüs hattında uçak gemilerindeki uçakları tutan çelik halatlardan kullanıldı. Çok güçlü ve pahalılar. İki gencimizin hayatını kaybetmesine içimiz yanıyor ama halatların kullanılmaması halinde metrobüslerin trafiğe dalması durumunda yaşanabilecek felaketi düşünmek bile istemeyiz."

    Avrupa ülkelerinde bu tür bariyerlere ihtiyaç duyulmadığını belirten ve bunu eğitimle ilişkilendiren Gökçe, "Eğitim ve etkin denetimle Avrupa'da bu sorun çözüldü. Orada motorsikletler yolun solundan gidemez" dedi.
    Two Against the World

    Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

  15. #15
    kalyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2007
    Şehir
    ISTANBUL ( BEYLIKDUZU )
    Motosikleti
    BMW R1150GS ADV ( Flagello di Dio )
    yarin bir biLdiri yayınLayıp motosikLeti yasakLadik derLerse sasirmam
    zihniyet boyLe,
    bahanesi de hazir
    motosikLetLerinizi yeninden eritip bariyer yapicas
    iLerdeki nesiLLer oLmesin diye...
    biLsem ki yapacakLar vermessem adiyim...
    Kafa FLY
    Görüntü FLU
    Hayat FREE

  16. #16
    reiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2008
    yasak işlerine gelince demokrasi bencede eylem şart hertürlü eylem yapılmalı sonuna kadar bi eylemimizde bu yobazlara oy vermemek ilk seçimlerde yaşasın motsiklet kardeşiliği

  17. #17
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    1 Şubatta ki mitingte protesto edelim...

  18. #18
    Şeyh Şamil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    Blacksea
    Son derece önemli ve güncel bir konu..
    Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..Ne elbiseler gördüm içinde insan yok..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)