Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Şaşırtan bir skuter / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer

    Kymco’nun skuter modeli Xciting 250i, şık tasarımı, rahat selesi, gidon yapısı ve hiç de 250 cc gibi durmayan gücüyle kullanıcısına büyük motosiklet hissi veriyor

    Xciting 250i ileri teknoloji motoru, gösterişli tasarımı, uzun sürüşlere uygun ergonomik yapısı ile bu sınıfta sıradışı bir noktada duruyor. Yüksek torklu motorun alt devirlerden itibaren güç üretmesi Xciting 250i’nin şehir kullanımında sürüşünü kolaylaştırıyor.

    10 gün boyunca Milliyet kurye ekibinden arkadaşlarla denediğim Xciting 250i’nin rahat selesi ve gidon yapısı kullanıcıya büyük motosiklet sürüşü hissi veriyor. Ön gövde yapısı ve büyük camı da bu hissi tamamlıyor.

    Sürüş kalitesini artıran diğer bir etken de bu skuterin yoldan hiç ayrılmamasını sağlayan süspansiyon yapısı. Ülkemizde yol şartları nedeniyle biraz sert olarak da algılanabilecek süspansiyonun bu özelliği sürüşte fazladan bir güvenlik sağlıyor. Xciting gerek düz sürüşte gerekse virajlı parkurlarda hiç yoldan ayrılmıyor.



    22 BG güç üreten 249 cc hacimli ve üstten eksantrikli motor, yakıt enjeksiyon sistemi ile besleniyor ve 185 kg ağırlığındaki bu iri skuteri 140 km/s’e kadar hızlandırıyor. Daha fazla hıza erişmesi bir hız sınırlayıcı devre ile engellenmiş.
    Xciting 250i’nin hızına ve ağırlığına karşın mükemmel bir fren performansı var. Bu performans önde çift, arkada tek diskli sistemden oluşan fren donanımı ile sağlanıyor. Ayrıca arka fren sıkıldığında kombine sistem sayesinde ön ve arka fren sistemi birlikte çalışıyor; güvenli fren yapılmasını sağlıyor.

    Gösterge panelinde ise dijital beslemeli fakat analog görüntülü büyük km ve devir saati ile birlikte yakıt ve motor ısı göstergesi bulunuyor.
    Sele altı bölmesi de bir kask ve mont alabilecek hacime sahip. Sele, yakıt deposu kapağı kontaktaki kombine sistem sayesinde açılıyor. Şunu da vurgulamadan geçmemek gerek; Xciting 250i, 8720 YTL’lik fiyatını son kuruşuna kadar hak ediyor.

    Doğuştan yarışçı: G 450 X

    Borusan Otomotiv BMW Motosiklet ekibi, G 450 X modelini 28 Ekim’de, Wattabe Outdoor Sports Club’da basına tanıttı. Tanıtım için özel olarak hazırlanan enduro parkurunda, Türkiye enduro şampiyonlarından Burak Özel ve Ümit Salkım G 450 X modelinin sınırlarını zorlayıcı gösteriler yaptı.
    BMW G 450 X, dünyanın en iddialı motosiklet yarışlarında kullanılabilecek bir spor enduro modeli. Bu motosiklet, fabrikadan çıktığı anda yarış yapmaya hazır durumda.

    G 450 X modelinin motoru, son teknoloji ürünü yakıt püskürtme teknolojisi ve bilgisayar kontrollü üç yollu katalitik konvertörle donatıldı. Yeni BMW G 450 X’in patentli, eşsiz teknik özellikleri, onu, kendi sınıfındaki teknolojik rekabetin ön sıralarına yerleşmesine sebep olan bir sürüş gücü makinesi haline getiriyor.
    BMW G 650 Xchallenge’in üretilmeye başlanması spor enduro alanında adım atılacağının bir göstergesiydi: Gelişmiş off-road yol tutuşu için tasarlanmış şasi ve arka çatal düzeni, düşük ağırlık, kompakt tasarım ve dinamik bir motor. BMW bu sınıfta geleneksel yapısal özelliklerle yetinmeyerek G 450 X modeline ilave özellikler de ekliyor.

    Motor ve şasi tasarımlarında, BMW’nin cross-country spor gelenekleri korunarak yüksek teknoloji çözümlere başvurulmuş.
    Hem profesyonel ve deneyimli hem de acemi enduro sürücüleri
    G 450 X motosikleti kolayca kullanabilir. Çünkü düşük devirlerde sağlanan yüksek çekiş gücü, motor performansı, düşük hızlarda mükemmel denge, yüksek hızlarda olağanüstü kararlılık gibi üstün sürüş özelliklerine sahip.

    İzmir’de bir motosiklet havarisi: Şebnem Aydinç

    Bu haftaki portremiz İzmir’den; İzmirriders ve Ladyriders gruplarının kurucusu Şebnem Aydinç‘e motosiklet virüsü 6 yaşındayken bulaşmış. “Dayımın 1956 model 5.90 BMW’si vardı. 6 yaşımda rüzgarı yüzüme yiyince o hastalık başladı” diyen Şebnem, 14 yıldır motosikletle profesyonel düzeyde ilgileniyor.
    Şimdi motokros eğitimi ve antrenmanlarıyla kendini geliştirmekle meşgul olan Şebnem, motosiklet sporu ve hobisinde kadınların artık arka seleden inip öne geçme zamanlarının geldiğini söylüyor.

    Şebnem şunları anlatıyor: “Birçok motosiklet grubuna, derneğine üyeyim. Bu üyeliklerimin bilgilenme açısından çok faydasını gördüm. Şimdi amacım İzmir’deki kadınları motosiklet konusunda eğitip bilgilendirebilmek. Eğitime çok önem veriyorum ve şu an Milli Eğitim Bakanlığı belgeli motosiklet eğitmeni olarak çalışiyorum. Birçok motosiklet grubunun internet sitesinde de köşe yazarlığı yapıyorum.”

    Şebnem’in eğitim faaliyetleri konusunda www.ladyriders.org ve www.izmirriders.com adreslerinden bilgi alabilirsiniz.


    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Motosikletin fiyatı 8729 değil 9200 ytldir. Ayrıca bu paraya italyan piaggio alınabilirken kymco tercih sebebi olmaz. Zira güzel motor ancak fiyatı ile kaybediyor.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

  3. #3
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletin fiyatı 8729 değil 9200 ytldir. Ayrıca bu paraya italyan piaggio alınabilirken kymco tercih sebebi olmaz. Zira güzel motor ancak fiyatı ile kaybediyor.
    Aynen katılyorum.Xciting modeli her iki motoruylada ve güzel dizaynıylada iddialı bir modelken,uygulanan yanlış fiyat politikası ve piyasa şartlarıyla etkin mücadele edilememesi sebebiyle,hakettiği pazar payına ulaşamamış makinalardır.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  4. #4

    Üyelik
    11 Aralık 2006
    Şehir
    İstanbulun çekmeköyü
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250 İnternetli :)
    ben bir xciiting 250i kullanıcısıyım.. evet notorun fiyatının pahalı olduğu konusuna bende katılıyorum.. ancak bundan 2-3 ay önce fiyatı 8000 ytl idi ve o dönemde xmax, piaggio daha pahalı idi. ayrıca bir ikinci konu yapmış olduğum bir kaza sonucu sol tarafta bazı parçalar değişecek. bu parçaların fiyatı 305 USD + KDV tutarında. Aynı parçalar ( görevi aynı olan parçalar ) piaggio da 711 USD + KDV, xmax ta ise 532 USD + KDV.. satış sonrasında kymco yedek parçada biraz daha ucuz..
    herşeye rağmen ben motorumu çok seviyorum..
    Arabada VOLVO , Motorda KYMCO... Kalite ve sağlamlıktan vazgeçmeyenler için..

  5. #5
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    xciting 500 de kullandım 250 de güzel scooterler ama tavsiye iri ve uzun arkadaşların tercih etmesi
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

  6. #6
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    xciting 500 de kullandım 250 de güzel scooterler ama tavsiye iri ve uzun arkadaşların tercih etmesi
    Boy 175cm fakat hayvanilik ön planda olduğu için (90kg ve spor tabanlı),yakıtına bakmadan Xciting500'ün taliplisiyim.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  7. #7

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    500 lüğünü bende kullandım çok iddalı bir makine 600 lük her tür makineye race de dahil kafa tutar

  8. #8

    Üyelik
    14 Eylül 2008
    Motosikleti
    Kymco Movie XL 150
    İnşallah yaza ben de geçerim 250 liğine...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)