Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Emniyetimi geri istiyorum! / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer

    Adı üstünde emniyet şeridi; bir sığınak. Bazı ülkelerin bazı yollarında, sağda ve solda çift emniyet şeridi var. Ve İstanbul trafiğini yöneten beyinler, kent trafiği tarihinde en çok kazanın gerçekleştiği ve en çok insanın öldüğü D100’ün (eski E5) büyük bölümünde emniyet şeridini kaldırdı.

    Hafta içinde Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet’teki köşesinde bir kazayı örnekleyerek durumun vahametini vurguladı. D100’de bir kamyon arızalanmış ve en sağ şeritte durmuştu. Suçun kimde olduğu hiç önemli değil; bir motosikletçi de arkadan kamyona çarparak ölmüştü. Kamyonun bir saat önce çevirmede yük haddini aştığı için ruhsatına el konulmasına rağmen trafiğe tekrar salınması ve bunun sorumlularının ceza alıp almayacakları da ayrı bir yazı konusu.

    Metrobüsü eleştirmiyorum ancak bu sistemi saçma bulanları, neden metro ya da raylı sistemler denenmediğini sorgulayanları da hatırlatmadan geçemeyeceğim.

    Şu an derdimiz ortadan yok olan emniyet şeridi!

    Geçen pazar periyodik 29 Ekim provası yüzünden yollar kapatılmış ve yine fazladan 15 km yapmıştım; büyük bölümünü genellikle uzak durduğum D100’den kat ederek... Çukurlarla bezeli yol boyunca emniyet şeridi görememek bile en azından benim kanımı donduruyor.

    Mehmet Y. Yılmaz diyor ki, “Otoyolda emniyet şeridini yok ettiğini bilen bir otorite, bu yoldaki olası tehlikeli durumları önlemek için arızalara anında müdahale edecek çekici araçları da hazır bulundurmalıydı.” Öyle metrobüs yollarında artistik pozlar vererek hava atmaya benzemez bu iş. Söz konusu olan benim canım.

    Eski MOTED, şu an “Harley Sahipleri Cemiyeti” (HOG) Başkanı Ferruh Tanay’ın bu ay Motorbike’ta yayımlanan yazısı da aynı konuya dikkat çekiyor. Tanay bana yazdığı mektupta da daha birkaç ay önce emniyet şeridine yerleştirilen EDS kameralarının bu kez kaldırılmasını hatırlatıyor ve metrobüs yolunu işaret ederek “Hızla, plansız bir şekilde köprüye doğru ilerliyor” diyor.

    Trafik böyle yönetilince, motosiklet şeridi gibi fikirler hayal anlamına mı geliyor?
    Bu arada Tanay, birkaç hafta önce yazımda yer verdiğim Emrah Soyuer’in Fransa’daki motosiklet şeridi örneğinin kökenine inerek, motosikletçilerin bu hattı zorla elde ettiğini, ikinci ve üçüncü şerit arasını motosiklet şeridi ilan ettiklerini söylüyor.

    İyi ki doğdun Motoaktüel



    Gürkan Anbarlı ve arkadaşlarının çıkardığı online motosiklet dergisi Motoaktüel bu ay ikinci yaşını kutluyor. Takipçilerine internette gerçek bir dergi deneyimi sağlamaya çalışan arkadaşlarım, özgün konularıyla motosikletçilere yol göstermeye çalışıyor -ki bazen ben de kendilerini kaynak olarak kullanıyorum.

    Motoaktuel.com adresinden takip edebileceğiniz derginin bu ayki konuları arasında Ferrari motosiklet, Arai RX-7GP kask, 2009 Superbike savaşları, Kenan Sofuoğlu, Nicky Hayden röportajları yer alıyor. Bir gün elimde sayfalarını çevirirken görmeyi arzuladığım Motoaktüel’e nice seneler diliyorum.

    Bu arada dergi herkesin katkısına açık; gezi-mezi, anlatmak istedikleriniz varsa mutlaka gönderin...

    YouTube anarşistin sonu oldu



    Son zamanlarda beni en çok güldüren haber şuydu: İngiltere’de saatte 200 km’nin üzerinde hızlara çıkarak, tehlikeli hareketler sergileyen ve bu görüntülerden oluşan videoları YouTube’da yayımlayan Sandor Ferenci (28) isimli motosikletçi 12 hafta hapis cezasına çarptırıldı.

    Ferenci’nin Banbury yakınlarında aşırı hızla ters yönde giderken tek teker ve slalom yaparken çekilmiş videosu en çok hit alanıymış. Suçunu kabul eden arkadaş kodesten çıktıktan sonra da iki yıl yollardan men edilmiş. Ferenci’nin tekrar trafiğe çıkabilmesi için yeni ve genişletilmiş bir trafik kursuna da gitmesi gerekecek. Bu gibi suç ve ceza haberlerini bir gün Türkiye’de de duyabilecek miyiz? Ama daha bir YouTube’umuz bile yok ki!

    V-Rod Muscle aşkına



    Merkezi ABD’nin Milwaukee kentinde olan Harley Davidson, yeni V-Rod Muscle modelinin 10 Ekim’de başlayan kampanyasında top model Marisa Miller‘ı kullanıyor. V-Rod Muscle ile daha genç, daha kentli ve zengin bir kitleyi hedefleyen Harley Davidson, bu afişle geniş kitleleri kendine ve tabii ki Miller’a hayran bırakacak gibi görünüyor. İşte makineyle insanın mükemmel birlikteliği...


    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sametrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    birşey merak ettim anadolu yakasında olduğumdan metrobüsleri inceleyemedim ama acil durumlarda ambulanslar ve çekiciler metrobüs yolunu kullnıyor mu kullnıyorsa aslında o kadar abartıcak bişey yok zate metrobüs yolu akıcı bi yol hatta arabalar hiç girmediginden belki daha akıcı olur ?
    İki kişinin bindiği motor değildir.

  3. #3
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    Gene güzel bir yazı.. İstanbuldaki trafik işkencesi için birşey söyleyemiyeceğim, çünkü hiç girmedim o trafiğe, Allahta girmek nasip etmesin sanırım

    Motoaktüel' in Tekrar yeni yaşını kutluyorum.. gerçekten elimizde sayfalarını çevirmek çok hoş olurdu..

    Tşkler M.Ö., Paylaşım için Tşkler Gürkan
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  4. #4
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    31 Mayıs 2007
    Şehir
    istanbul florya
    Motosikleti
    yamaha süper tenere 1200cc ZE
    yakında anadolu yakasınında içine edecekler nerakın o zaman giderirsin galiba bogazkörüsüyle birlikte edecekler o zaman görürsün
    Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
    Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)

  5. #5
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Göz göre göre E-5'teki emniyet şeridi oldu!
    Başka birşey söylemeye gerek var mı bilmiyorum!
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  6. #6
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Bugünkü karşıya motorla geçişim ve o yolda motor kullanmam son olsun.Bir daha kesinlikle sürmeyeceğim.Emniyet şeridi yukarıda da bahsedildiği üzere yok.Bu belediyenin cidden aklına şaşıyorum.Kolaylık olacak diye yaptıkları metrobüs bence ortalığı daha da çok mahvetmiştir
    Ayrıca sametrix Allah göstermesin o yola ambulans girdi mi çıkamıyor.Öyle trafik oluyor ki anlatılmaz.Girip yaşamak lazım
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

  7. #7
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    ambulansın felan girebileceği sonra lasım olan yerde çıkabileceği ekstra bi giriş çıkış noktası yokki bu metrobüs yoluna girsin çıksın sadece bütün yolda tek bi noktada boşluk var diye biliyorum oda avrupa yakasında bakırköy taraflarına doğru diye hatırlıyorum

    metrobüs kadar gereksiz bişe olmadı trafiği dahada linç eden...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  8. #8
    Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı halis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yakında anadolu yakasınında içine edecekler nerakın o zaman giderirsin galiba bogazkörüsüyle birlikte edecekler o zaman görürsün
    evet yakında anadolu yakası e-5 tam bir kabus olucak artık heralde 9 da iş başı yapan ben boğaz köprüsünden perpaya servis aracı ile yetişebilmek için saat 6:00 da kalkıcaz

  9. #9
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bugün Kızıltoprak'tan otoyola çıktığımda beni kötü bir süpriz beklemekteymiş.Bariyerleri -sol şeridi tamamen ortadan kaldıracak şekilde - içeri almışlar.Metrobüs(!) dedikleri ucube buraya da gelecek anlaşılan.Hepimize geçmiş olsun şimdiden.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  10. #10
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    07 Haziran 2007
    Emniyet şeridi, emniyet mensubları şeridi gibi anlaşılıyor, öyle de kullanılıyor.

    Arıza şeridi arıza.! (bende arızalanmaya başladım)

    Tamam şerit geri gelsin ama gerçek manasında geri gelsin.

    Boğaz köprüsü yolunda ön lastiğime çarpan bir cisimin verdiği hasara bakmak için arıza şeritine girip durdum, motosikletimi incelerken bir sivil polis otosu durdu

    dauuuwnnnnn daatt daaaattt zoortttt vıykk vııyykkkk

    Kaldır bunu burdan arkadan ekipler geliyor çarparlar!

    Oldu abi ışınlıyorum hemen, zaten biz normalde uçuyoruz hastasıyız ya ondan biniyoruz buna.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

  11. #11
    ferrari_gani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2005
    Şehir
    istanbul/bakırköy
    Motosikleti
    4x4 ruhlu karakaçan enduro&touring&race GETZZZ
    bakın ne kadar güzel söylemişler. emniyet şeridini istiyoruz. bugün arabayla avcılardan topkapı istikametine giderken havaalanına gelmeden az önce yokuştan iniyodum. yolu bilen bilir orda yol güzeldir yokuş bayaa uzun ve diktir. bende sağ şeritten 130la fln gidiyodum ki etrafımdaki arabalardan yavaştım bile. bir anda önümdeki araba sola atladı. sağ şeritte 2 arabanın 4leri yakıp durduğunu gördüm. ama sorun şu ben orda yokuş aşağı giderken o pozisyonda durma gibi bi şansım yoktu. eğer acemi birisi olsaydı orda duranlara adını yazdırmıştı.

    şimdi diyorum nerede bu emniyet şeridi?
    dünyada her erkeğe 4 kadın düşüyor. benim hakkımı her kim yiyosa haram zıkkım olsun elinde patlasın

  12. #12
    jumper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2005
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Honda CBF 150 :)
    Gerçekten bilgi verici konular.
    Teşekkürler.

  13. #13
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008

    Motosiklet şeridi hakkında.

    Yazıya göre Fransa'da emniyet şeridini motosikletçiler zorla elde etmişler.
    Böyle bişeyin Türkiye'de olması güzel olurdu ama olabileceğini pek sanmıyorum.
    Zira böyle bir girişimde bulunabilmek için yeterli motosiklet sayısının olmadığını düşüyorum.
    Bana göre böyle bir girişimde bulunabilmek için motosiklet oranının arabaların
    %25 i oranında olmalıydı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)