Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Hyosung artık bir Türk markası / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Gnusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    06 Fz6 Fazer 98hp
    Türkiye 5 seneye değil 100seneye kadar motosiklet üretemez bu kafayla..Adamlar bir ara kendi ar-ge departmanlarını kurmuşlardı.Çok takdir etmiştim.Hatta ilk ürettikleri motosikleri inceleyip bir mail atmıştım.Üretimlerindeki eksik yanların çok göze batanlarından bahsetmiştim.Teşekkür maili gelmişti ve inanması güç ama sonraki tasarımlarda bu parçalar öncekilerden daha özenli tasarlanmıştı..
    Söylemeye çalıştığım şu ki adamlar ilerlemeye ve kaliteyi arttırmaya çalışıyorlar.Ama bir motosikleti tamamen tek başına tasarlamak her firmanın harcı değildir.Ellerinde eski bir motosikletin üretim izni olursa bunun üstünde değişiklik yaparak üretmek daha kolaydır..Şimdi kanuni nin yapmaya çalıştığı hyosung un kopyasının distibütörlüğünü alıp bunu olduğu gibi getirip satmaksa bu ticari ahlaka uymayan bir davranış olur.Ama üretim iznini alıpta bunu kalitesini düşürmeden hatta geliştirerek Türkiye de satarsa,hele bir de gümrük ulaşım vs masrafları olmayacağı için fiyatı düşük tutabilirse(ki bunu yapabileceğini sanmıyorum bkz:kanunin çin malları diğerlerinden pahalı) işte o zaman takdire şayan bir iş olur.Bunun için kanuni bakkal gibi mal getirip satmamalı bu işe baş koyup global motor un gösterdiği cesaretten fazlasını gösterebilmeli ve kesenin ağzını açmalıdır.Ne şekilde olursa olsun Global e haksızlık olacaktır.Çünkü onlar motosiklet satıcıları arasında -benim kişisel görüşüm olarak- üreticiyle en ilgili ve yeni oldukları için hyosung u marka olarak ispatlamak için en çok efor ve para sarfeden firmadır.Bence en güzeli Kuralkanın artık üretilmeyen eski bir modelin parçalarını ve tasarımını kullanma hakkı alıp onu modernize ederek piyasaya sürmesidir.Mesela zzr 250 gibi modelleri kullanabilir yada fzr 250.Hatta 400lük modellerde olabilir.Niye olmasın 400cc sıralı dört silindirli bir racing bir de naked motosiklet üretse fiyatınıda er-5-gs 500 civarında tutsa bu motosikleti segmentinde cayır cayır satar mı satmaz mı(satmayadabilir?Bence Kuralkan üretici olmakla distübitör olmak arasında kalıyor,üretici olmak istiyor fakat risk almaya korkuyor.Son olarak ben eğer cbr 125 ten hyo ya geçecek olsam globalin hyolarından alırdım..servisede kanuniye götürmezdim.
    Bu arada ne şekilde olursa olsun bu işten karlı çıkacak olan yine biz tüketicilerdir kanımca:D


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    LordofDarkness - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2008
    Şehir
    Mersin
    kanuni bir bardak su içsin bu yazıların üstüne.

  3. #43

    Üyelik
    18 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GSR600
    merhabalar,
    Bu S&T Kanuni olayını kafama çok takmış ama okuduğum yorumlardan Global in 2015 e kadar anlaşması olduğunu görmüştüm.
    Dün bir GV650 almak üzere bayiye gittim. Evet üzerinde HYOSUNG yazıyordu fakat bayi sahibi arkadaş bana kataloğu gösterdiğinde yeni gelecek motorların üzerinde S&T Kanuni yazdığını gördüm. Bunu gördüğüm anda yıkıldım. Tamam belki kalite değişmeyecek, servis&yedek parça daha rahatlayacak ama !! imaj açısından ben o kadar para verip Kanuni yazan bir motora binmek istemem. Bunun için de almaktan vazgeçtim.
    Kimse yanlış anlamasın Kanuni yi kötülemiyorum, sadece benim düşüncem bu...
    Bence olmadı bu iş. Ülkemizde Japonlara rakip olan bir markadan böyle bir şey ummazdım.

  4. #44
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı Cloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten Kanuniler gelirse ve birileri alırsa sanırım ilk yapacakları fellik fellik Hyosung logosu aramak olacak.
    Tıpkı diğer leş Kanunilerde olduğu gibi, ya üstündeki Kanuni ismi sildirilir ya da Hyosung yapıştırılır. Hatta birileri alıpta üstüne Kawasaki yazarsa hiç şaşırmam.
    Böyle mi?

    http://www.sahibinden.com/sifir_ayar...XQQdisplayitem

    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  5. #45
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    http://www.hisntmotors.com/service/e_center.asp . Turkiye kısmında Kuralkan yazıyor.

    Bu konuyla ilgili yorum yapmayacagım, gelişmeleri izliyorum sadece

    Bir ekleme:

    http://www.hyosung.com.tr/?profil linkinde, altta 2007 yılı için Hyosungla ilgili olarak: "Korenin dünya çapında önde gelen gruplarından S&T Group’un bünyesinde faaliyet göstermeye başladı." diye bir bilgi yazılmış. S&T grubu, kendisinden önceki anlaşmaları feshetmiş olabilir. Neyse gelişmeleri takip ediyorum dedigim gibi..


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler