Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MotoGP'den kalanlar / Menderes Özel

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    Yarışı bu yıl açılan "kanepe tribün"den izledim ve büyük zevk aldım. MotoGP'ciler önümüzdeki yıl gelecekler mi bilinmez ama biz yine de bekleyeceğiz...

    Kimseye söylemeyin, bu yıl belki de son kez İstanbul Park'ta düzenlenen MotoGP'ye gitmedim, evde izledim. Tam çıkıyordum ki üzerime bir önceki hafta Dünya Superbike Şampiyonası'nın Valencia ayağındaki koşuşturmanın yarattığı yorgunluk çöktü; heyecanı kanepemin üzerinden yaşamaya karar verdim.
    En eğlendiğim anlar olarak, 250 cc mücadelesi, 800 cc'de Pedrosa'nın da yarış dışı kaldığı kaza, birinci giden Valentino Rossi'nin virajı alamayarak hafif pist dışına çıktığı anı sıralayabilirim. Rossi'nin başına gelen bu aksilikten sonra birinci de belli olmuştu: Ducati'nin Casey Stoner'ı...

    Ducati ile pist turu
    NTV'nin hem stüdyodan hem de özellikle fuar alanından yaptığı yayın güzeldi. Burcu Esmersoy'un Ducati ile pisti turlamasına imrendim doğrusu; "Girişimde bulunsaydım, mesela ben de bir pilotun arkasında pisti turlayabilir miydim?" diye düşündüm. Ama olsun yarış kanepeden de eğlendirdi.
    Şüphesiz bu yıl İstanbul Grand Prix'si sonucundan çok, öncesinde ve sonrasında yaşanan tartışmalarla anılacak. Seyirci sayısının yeterli düzeye ulaştığını söylemek zor. Güzel, güneşli günlere rağmen üç günde toplam 45 bin kişi izlemiş ki bu, geçen yılın canlı seyirci sayısına yakın bir rakam.

    Kaç yarış düzenlendi?
    Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone'un İstanbul Park'ın işletmesini alması da motosiklet çevrelerinde rahatsızlık yarattı. Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Süleyman Memmun, NTV'ye rahatsızlığını dile getiriyordu; "Burada yerel yarışlar düzenlemek istiyoruz, yerel yarışçılar yetiştirmek istiyoruz" diyerek...
    O bunları derken ben de kendi kendime "Geçen üç yıl boyunca İstanbul Park'ta kaç pist yarışı düzenlendi, kaç yarışçı yetiştirildi?" diye sordum...
    Bu arada Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar'ın gazetelerde okuduğum, önümüzdeki yıla ilişkin karamsar açıklamaları da MotoGP'nin bir daha İstanbul'a gelmeyebileceği konusundaki korkuları pekiştirdi.
    Aşağıdaki satırlarda Motordelisi'nde hd002 nikiyle yazan arkadaşın bazı olumsuzlukları sıraladığı MotoGP değerlendirmesine yer vererek konuyu kapatıyorum:

    Motorları kaldırdılar
    # Geçen senelerde motorların girip park etmesine izin verilen portatif tribün arkasındaki park alanlarına bu sene kimseyi sokmuyorlardı; hatta oraya çekilmiş birkaç Bulgar-Romen motorun kaldırılıp gotürüldüğüne şahit oldum. Ülkenizden ve organizasyonunuzdan nefret ettirmek için ne güzel bir yöntem degil mi?
    # Yarıştan bir hafta önce asmaya başladılar MotoGP posterlerini, Taksim Meydanı'na filan... Posterde iki tane motor var; sanırım Google'da imaj aratmaya girip "motor" yazmışlar o fotoğrafları bulmak için. Birinci fotoğrafta Superbike motoru var, üstünde arrow egzoz ile, diğerinde de 125cc'lik motor. Komik, trajikomik... Geçen senelerde Repsol Honda'nın üstündeki sponsor logolarını photoshop ile silip üzerine İstanbul Belediyesi armasını basmışlardı.

    Alfa Romeo'nun motosikletle flörtü

    İstanbul'da ay başındaki motosiklet fuarı Moto-Show 2007'nin en büyük standlarından biri İtalyan otomobil markası Alfa Romeo'ya aitti. Standın büyüklüğü, fuar ortasındaki konumu bazı motosikletçilerin "Truva Atı" benzetmesine bile neden olmuştu.

    Durun arkadaşlar öyle değil; Alfa Romeo'nun motosiklet yarışlarına ilgisi ve sponsorlukları yıllardır bilinir. Dünya Superbike Şampiyonası'nın da ana sponsorlarından olan Alfa Romeo'nun bir teknesi de iki hafta önce Valencia açıklarında yapılan "America's Cup" yarışında yelken açmıştı. Anlayacağınız Alfa Romeo yarışın her türünü, yarıştırmayı ve motosikleti seviyor.

    Milano doğumlu bu iddialı İtalyanın logosu da ayrı bir tartışma konusu... Logodaki haç ve ağzında çocuk olan yılan figürü, markanın doğum yeri Milano'yu simgeliyor. Daha doğrusu arma kentin kurucularından Visconti ailesinin armasından esinlenmiş.

    İtalya'nın resmi motosikleti: Moto Guzzi

    Bir İtalyan daha; motosikletin "m"sinden haberim yokken bilirdim Moto Guzzi'yi. Çocukluğumda daha çok İtalyan filmi izlediğimden midir, nedendir bilmiyorum ama motosiklet benim için Moto Guzzi ile özdeşleşmiş bir kavramdı.
    İlk dönemlerimde de bilinçaltıma klas bir marka olarak işlenmiş Moto Guzzi'lerden bir tane edinmenin yollarını aramış ancak parça konusunda yaşayabileceğim olası sıkıntıları düşünüp vazgeçmiştim.

    1921'de doğan Moto Guzzi, Ferco Motor tarafından 2005'ten bu yana Türkiye'ye de getiriliyor. Bu yıl payımıza düşenlerse Norge 1200, Griso 1100, Breva 750 ve 1100... Griso ve Breva'ların tasarımları, yolda tüm gözleri üzerinize çekecek kadar etkili. Ferco satış sonrası hizmet garantisi de veriyor.

    "Motordelisi" sahneye çıktı

    En aktif motosiklet topluluklarından Motordelisi, aylardır provalarını yaptıkları "Deli Doktoru" isimli oyunu 15 Nisan'da Şişli Kültür Merkezi'nde sahneledi. MrEnduro nikli Volkan arkadaşımızın girişimleriyle kurulan Motor Delisi Tiyatro Kulübü'nün (MDTK) ilk oyununun galası izleyiciler ve oyuncuları fazlasıyla tatmin etti.

    "Deli Doktoru"nu ikinci kez yarın Göztepe Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sahneleyecek olan MDTK önümüzdeki haftalarda bir de İzmir turnesi planlıyor. İzmirli motordelilerinin de bir tiyatro kulübü kurduğunu hatırlatalım. Motordelisi arkadaşlarımı kutluyorum.


    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Yazacak bişey bulamamış yazmış gibi.. zaten forumdan aldığı kısmın yarısının motoGP'yle ne alakası var anlamadım... Türkiye'nin tek tük motosiklet yazarlarından birisi, bir de matah birşeymiş gibi yarışı oturdum evden izledim diyor.. sonra da güneşli günde niye 45 bin kişi gitmiş falan filan gibi martaval okuyor.. Geçen hafta Pirelli Valencia'ya götürdü diye bu hafta motoGP'ye gitmemiş... sen gitmezsen ilk önce kim gidecek bu yarışa... zaten bu yazdıklarında geçen hafta da superbike'a niye gittiğin anlaşıldı, Valencia'yı gezmek görmek için... Yarış için gitseydin eğer bu hafta motoGP'yi kaçırır mıydın?

    Daha ne diyeyim ki ben...

  3. #3
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    Alıntı ilnapoli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazacak bişey bulamamış yazmış gibi.. zaten forumdan aldığı kısmın yarısının motoGP'yle ne alakası var anlamadım... Türkiye'nin tek tük motosiklet yazarlarından birisi, bir de matah birşeymiş gibi yarışı oturdum evden izledim diyor.. sonra da güneşli günde niye 45 bin kişi gitmiş falan filan gibi martaval okuyor.. Geçen hafta Pirelli Valencia'ya götürdü diye bu hafta motoGP'ye gitmemiş... sen gitmezsen ilk önce kim gidecek bu yarışa... zaten bu yazdıklarında geçen hafta da superbike'a niye gittiğin anlaşıldı, Valencia'yı gezmek görmek için... Yarış için gitseydin eğer bu hafta motoGP'yi kaçırır mıydın?

    Daha ne diyeyim ki ben...

    sevgili ilnapoli kardeşim,

    1 Valencia'ya Pirelli götürmedi Götürmüş olsaydı Kenan Sofuoğlu röportajının içinde Pirelli ile ilgili birkaç satır bulabilirdin...
    2 Daha önce de yazdığım gibi Milliyet'in motorsporları muhabiri Murat Ağca'dır. Murat Ağca'nın MotoGP değerlendirmesini eğer gazete okuyarsan ve tercihin Milliyet ise spor sayfalarında geniş bir şekilde bulabilirdin...
    3 MotoGP'ye gitmemem tamamen bir tercih meselesidir; motorsporları muhabiri olmadığım için bu konuda kimseye hesap vermem. Ve iddia ederim ki yarışı, pistte portatif, mortatif veya VIP tribünlerde oturan birçoğundan daha iyi açılardan izledim ve analiz ettim...
    4 Yazdıklarım martaval değildir, martaval senin yazdıklarındır...
    5 Valencia'yı gezmediğimi söyleyemeyeceğim; şansıma orada bulunduğum süre içinde hem America's Cup isimli 150 yıllık yat yarışı, hem de kentin bayramı vardı.

    Daha ne diyeyim ki ben...


  4. #4
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Menderes Bey, yazımı dikkate alarak cevap yazmanız bile gerçekten benim için sevindirici. Asla polemiğe girmeyeceğinizi biliyorum ama cevap hakkım olduğunu da düşünerek birşeyler daha yazacağım (Yanlış anlaşılmamak dileğiyle.. Çünkü tartışma yaratmak için yazmıyorum)

    Pirelli konusuna gelirsem.. Ayşe Şule'nin Superbike Valencia yarışına Pirelli davetlisi olarak gitmesi (köşesinde yazdı), daha sonra Sabah gazetesi yazarı Metin Kalkavan'ın da aynı yarış gitmiş olması ve sonrasında sizin bu yazınız ardından Pirelli davetlisi olarak bir gazeteci grubunun yarışa gittiğini düşünmüştüm... Bunda anormal hiç bir durum göremiyorum.. Böyle büyük bir tesadüfün olması benim bu şekilde düşünmemden daha şaşırtıcı bir durum sanırım! Pirelli davetiyle yarışa gitmemiş olmanız sadece o konuda yanlış yazdığımı ortaya çıkarsada diğer yazdıklarımın aynen arkasındayım..

    Benim bu yazımdaki eleştirim sizin Türkiye'de düzenlenen MotoGP'ye gitmemenizedir. "Çamur at izi kalsın" mantığıyla bir yazı yazmadım.. sadece ülkemizdeki tek tük motosiklet yazarlarının tek tük motosiklet organizasyonlarına daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum.. Bir yarışı evden izlemekle yerinden izlemek arasında ne gibi farklar olduğunu da açıklama gereği duymuyorum..

    Son olarak: "bu yanıta harcadığım zamana acıyorum" ifadeniz ise bir okuyucunuz olarak beni gerçekten üzmüştür çünkü bir yazarın okuyucularına zaman harcaması ve onların eleştirilerini dikkate alması işine verdiği önemi gösterir. Size bu konuda söylemek istediğim tek şey, siz o köşeyi okuyacılarınız için mi yazıyorsunuz yoksa zorunda olduğunuz veya para kazanmak için mi yazıyorsunuz?

    Bütün yazılarınızı okurum ve bu yazılarınıza yazdığım ilk eleştirimdi.. daha sonraki yazılarınızı da okuyacağım ve gerekirse yine yazacağım.. Çünkü sizin olduğu gibi(umarım) bizim de amacımız Türkiye'deki motosiklet bilincini arttırmak. Bu sebeple ben üzerime düşeni bu yolda gerektiği zaman överek gerektiği zaman da eleştirerek koymaya devam edeceğim.

    Bize zaman harcadığınız içinse hiç üzülmeyin çünkü bu davranışınız diğer gazeteci arkadaşlarınızın yapamadığını yaptığınız için 30 binden fazla üyesi bulunan Türkiye'nin en büyük motosiklet konulu platformunda eminim ki takdirle karşılanacaktır.

  5. #5
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    Alıntı ilnapoli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son olarak: "bu yanıta harcadığım zamana acıyorum" ifadeniz ise bir okuyucunuz olarak beni gerçekten üzmüştür çünkü bir yazarın okuyucularına zaman harcaması ve onların eleştirilerini dikkate alması işine verdiği önemi gösterir.
    sevgili ilnapoli,

    kesinlikle polemiğe girmek gibi bir niyetim yok. verdiğin yanıt için çok teşekkür ederim... üzüldüğüm yazdıklarıma "martaval" diyen bir mesaja yanıt vermek için harcadığım zamandı. artık üzülmüyorum çünkü bu doğru ve anlaşılır bir iletişim kurabildik...

    ancak şunu da söyleyeyim bir önceki mesajda yazan "seni bir güzel dövmek lazım" gibi terbiyesiz bir ifadenin kafama fırlatıldığı bir ortam, beni "acaba doğru yerde miyim" sorusunu sormaya yöneltiyor... bu ne ya... (mesaj gitmiş. gitmeseydi arkadaşlar, güzel duruyordu)

    bir şey daha eklemek istiyorum; Milliyet Cumartesi de yarım sayfalık bir yer hazırlıyorum... Görselleriyle yazısıyla, her virgülüne özen gösterdiğim bir alan burası... Yazı buraya düzyazı olarak çekilince konular arasında kopukluk oluyor. Son yazıdaki Moto Guzzi, Alfa Romeo, Motordelisi, görselleriyle sayfamın bütünlüğü içinde gayet algılanabilir olsa da, burada düzyazı formatında "ne alaka şimdi" etkisi yaratıyor. Demek istediğim, yazıyı gazete sayfasında görmezseniz tadına varamayabilirsiniz...

    Büyük bilgi ve iletişim kaynağı olan bu forumları izlemeyi sürdüreceğim. Ve gördüğün gibi ilnapoli yazdıklarıma martaval demezseniz, size bir daha yanıt veririm ve bunu yazdığım için hiç üzülmem aksine sevinirim.

    Şunu da belirtmeden gitmeyeyim: MotoGP'yi evde izlemenin ve kanepeden gördüklerimi yazmamın farklı olacağını düşünmüştüm. Arkadaşlar ben yıllardır dış habercilik yapıyorum. Yarışın olduğu pazar günü tek izin günümdü ve haftalardır yoğun bir tempoda çalışan, oradan buraya savrulan benim de pilim tükenmişti...

    Dün akşam yazdığımın biraz sert tonlu olduğunu fark edip, sabah silmeyi düşündüm. Ancak yanıtını gördümüde buna gerek kalmadığına karar verdim.

    Sevgiler


  6. #6
    ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul/Suadiye
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Milliyet Cumartesi de yarım sayfalık bir yer hazırlıyorum... Görselleriyle yazısıyla, her virgülüne özen gösterdiğim bir alan burası... Yazı buraya düzyazı olarak çekilince konular arasında kopukluk oluyor. Son yazıdaki Moto Guzzi, Alfa Romeo, Motordelisi, görselleriyle sayfamın bütünlüğü içinde gayet algılanabilir olsa da, burada düzyazı formatında "ne alaka şimdi" etkisi yaratıyor. Demek istediğim, yazıyı gazete sayfasında görmezseniz tadına varamayabilirsiniz...
    Sevgili Menderes Özel,

    zaten eskiden beri sevdiğim bir gazete olan Milliyet'i cumartesi günleri sizin yazılarınızı bahane ederek 2. gazete olarak alıyorum.

    Ben belki biraz eski kafalıyım ama gazetecinin, gazetecilik ilkelerine bağlı olanını ve Türkçeyi adam gibi kullananını okumak hoşuma gidiyor çünkü...

    Yukarıdaki yazıya cevap verme hakkınızı kullanmış olmanızı ve bunu yaparken efendilikten ve üslub bozukluklarından kopmamış olmanızı ayakta alkışlıyorum. Zaten bu sayede herkes birbirini anladı.

    Aslında ilnapoli ye de teşekkür etmek lazım, çünkü soru işaretli bir iki kısmın açıklığa kavuşmasına sebep oldu.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

  7. #7
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Sevgili Menderes Abi, anlaştığımıza gerçekten sevindim. Sonuçta daha önce de belirttiğim gibi benim de amacım sizin de olduğu gibi motosiklet kültürünü yaymak. Öyle olmasa zaten böyle bir paylaşım ortamında işim olmaz. Paşa paşa biner motoruma keyfini sürerim bu zevkin. ama hergün burada bu şekilde vakit harcayarak kendimce ülkemizdeki doğru motosiklet bilincini yaymaya ve daha düzgün motosiklet sürücüleri oluşturmaya çalışıyorum. Sonuçta burası bir paylaşım platformu herkes istediği yorumu yapabiliyor, işin doğrusu da bu.

    Mesajı silinen arkadaşın yazdıkları benim de çok canımı sıktı, gerçekten yazılmaması hatta düşünülmemesi gereken şeylerdi. Fakat amacımız zaten bu tipteki motosiklet sürücülerini azaltmak değil mi

    Yazılarınızı okumaya devam edeceğim artık mümkün olduğunca gazeteden umarım siz de forumumuza olan ilginizi devam ettirirsiniz çünkü doğru işler mantıklı, seviyeli ve yeterli sayıda eleştiriden sonra ortaya çıkacaktır. Hem bizim için hem de sizin için.

  8. #8
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Menderes bey tüm köşe yazılarınız MT de yayınlanmaktadır.
    Bu yüzden yazılarınızı takip edenlerin sayısı oldukça fazla .. Her ne kadar siz ben motor sporları yazarı değilim desenizde bir çok motor sporu yazarından daha fazla tanınmaktasınız. Toplumda motora ve motor kullanana bakış açısı malum. bir vali kafasında kask olmadığı halde motora biniyor ve bu motor camiasını sevindiriyor. Aman koca valide biniyo demekki motora binmek deli işi değil.


    motosiklet ile ilgili yazılarınızın devamını diliyorum. Seviyeli eleştirilere açık olmanız dileği ile.
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  9. #9
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim, seviyeli diyaloğumuzun devamını diliyorum... dediğim gibi dün akşam, yazdıklarımın biraz sert olduğunu düşünüp bu sabah silmeyi planladım... ancak şimdi, bana kontrollü olmayı hatırlatması açısından kalmasını uygun görüyorum...


    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir vali kafasında kask olmadığı halde motora biniyor ve bu motor camiasını sevindiriyor. Aman koca valide biniyo demekki motora binmek deli işi değil.
    bu arada eğer ek baskıya girmemiş olsaydı bu konuyu işleyecektim... artık haftaya

  10. #10
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Abicim dikkatli okumakta fayda var

    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir vali kafasında kask olmadığı halde motora biniyor ve bu motor camiasını sevindiriyor. Aman koca valide biniyo demekki motora binmek deli işi değil.
    Bak Görkem belirtmiş;

    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...Akşam ve sabahın erken saatlerinde Valilik Konağı önündeki boş alanda motosikletiyle sürüş talimi yapan Vali Mustafa Malay...
    ...Tabii motosiklet kullanan herkesin mutlaka ehliyetini alması ve motosiklet hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Bunun bir de kıyafeti var. Kask takacaksınız yeleğini giyeceksiniz. Dikkat etmezseniz büyük de riski var....

    koruma hakkında yorum yapacak arkadaşlara önceden duyurulur...
    Konu burada

    Alıntı roadbuster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada eğer ek baskıya girmemiş olsaydı bu konuyu işleyecektim... artık haftaya
    Bence haftaya da yazmayın Menderes bey
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  11. #11
    roadbuster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2007
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence haftaya da yazmayın Menderes bey
    Sevgili dishy, çoğu kez bir fotoğraf, bir kitap dolusu kelimeden daha etkili olur... Valinin girişimi birçok kişinin kafasında o fotoğrafla kazındı...
    Ber çağrımı yaparım ama bireylerin kask takıp takmama tercihlerine de saygı duyarım... Sonuçta herkes kendi kafasından mesuldur.

    Ancak

    ben de motosiklet kullanmayı çeşitli eğitim evrelerinden geçerek öğrendim. Ama bir kez olsun motorumu kasksız 100 metre öteye götürmedim. Bu eğitim olsa bile...
    "Sayın Vali" konuşmuş ama bir kentte devletin en yüksek temsilcisi ünvanıyla herkese, her an örnek olması gerektiğini unutmuş...
    Görkem'in yer verdiği açıklamayı görmemiştim; iyi oldu. İnan dishy, valinin motosiklet sevdası, benim gibi o açıklamayı görmeyen birçok kişinin kafasına da o fotoğrafla kazındı...

  12. #12
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Menderes abi; evet belki yanlış bi hareket ama Barış abinin, senin ve diğer üyelerimizin dikkatsizliği beni deli etti.. Bir kişiye ithamda bulunmadan önce iyice tartıp, ölçmek lazım değil mi ?
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  13. #13
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    trafiğe kapalı alanda motor kullanmak kask takmamayı gerektirmez.. motor hareket ettiği an nerde olduğu önemli değildir .. kaskı kafana takarsın o kadar basit..
    Dishy cim ama senin işin gücün geyik olduğundan bu tip ayrıntılara zaman ayırmak gereksiz olsa gerek
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  14. #14
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Sen 6.129 mesajı sırf teknik bilgilere mi yazdın
    İşimin gücümün geyik olması da kimseyi ilgilendirmez, kurallara uyan kaç üye var site de benim kadar? Kuralları bilen diyelim ya da...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  15. #15
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen 6.129 mesajı sırf teknik bilgilere mi yazdın
    İşimin gücümün geyik olması da kimseyi ilgilendirmez, kurallara uyan kaç üye var site de benim kadar? Kuralları bilen diyelim ya da...
    nıye isi siteye genelliyosun dishy,hem oyle bir yazmisinki sitenin cogunlugu kurallara uymuyo diyosun sanki.sen forumun cogunlugunu nerden taniyosun ??
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)