Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Trafikte çıldıracağınıza kışın da motosiklete binin / Menderes ÖZEL

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer
    Trafikte çıldıracağınıza kışın da motosiklete binin

    Kış geldi; birçok kişi motosikletlerinin son bakımını yapıp onları şubat-martta çıkarmak üzere bir güzel garajladı. Ben kışın da motosiklet kullanıyorum. Çünkü biliyorsunuz, berbat İstanbul trafiği kış mevsiminde hiç çekilmez. Vatan Caddesi'nde bir otomobil koltuğunda 90 dakika mahsur kalmış şekilde, çarpışan arabaların yoldan kaldırılmasını bekleyince (ondan iki gün önce de Haliç Köprüsü'nde, aynı neden, 75 dakika) bu görüşüm iyice pekişti.
    Trafikte çıldırmak istemiyorsanız motosiklete binin, kışın da motosiklet kullanın. Motosikletler yollarda çoğalsın, asfaltı cruiser'lar, scooter'lar, super sport'lar, çıplaklar (naked) doldursun. Trafik de rahatlar, biz de...

    Başkan da motosiklet alacak
    Bu arada İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bir motosiklet edinmeye karar verdiğini açıkladı. Topbaş "Bu kentin sorumlusu olarak her an kontrol merkezi veya kriz masasına ulaşabilmek için motosiklet almaya karar verdim... Birkaç kez motosiklet kullandım ama daha çalışmam lazım" dedi. Kayda değer bir not. "Aklın yolu birdir" diyelim.
    Yolunuz açık olsun...

    At hırsızı gibiler!

    Motosiklet hırsızlığı vakaları gün geçtikçe artıyor. Çalınan motosikletlerin bir bölümünün son nefesini parça tezgahlarında vermesi de ayrı bir üzüntü kaynağı

    Vahşi Batı'da at hırsızlarını gözlerinin yaşına bakmadan asarlardı. Bu ağır ceza, atlara olan sevgiden çok, o döneminin tek ulaşım aracı olan atın hayati öneminden kaynaklanırdı. Bugünse motosiklet forumlarında, motosiklet hırsızlarının Vahşi Batı yöntemleriyle cezalandırılması, birkaçının "Taksim Meydanı'nda sallandırılması" bile isteniyor (bkz motordelisi.com, motosiklet.net forumları). Neydi motosikletçileri bu hale getiren?

    Motosiklet, sahip olunmasından çok önce başlayan bir tutkudur. Ve edinilmesinden bir süre sonra binici, motorunu bedeninin mekanik parçası, uzantısı olarak algılamaya başlar. Bazıları da atı gibi sever, makinesini bir güzel süsler; o olmadığı zaman bedenine hapsolmuş hisseder.
    Hal böyleyken, motosiklet hırsızlıklarına da her gün onlarca yenisi ekleniyor; sahiplerinin belki de aylarca para biriktirerek, düşleyerek aldığı motosiklet, hırsızların ağına düşüyor. Çalınan motosikletlerin birçoğunun son nefesini parça tezgahlarında vermesi de ayrı bir keder konusu.
    Hırsızların motosikletçinin tutkusuna duyarlı olmasını bekleyemeyiz ancak ihtisasını özellikle motosiklet çalma üzerine yapan çetelerin varlığına güvenlik güçlerinin duyarlılığını beklemek hakkımız.

    Motoruna aşıksan...
    "Motoruna aşıksan, onu çift disk kilitsiz bırakmayacaksın, tenha yerlere park etmeyeceksin" diyerek motosikleti çalınan tedbirsiz arkadaşları uyaralım ve "hırsızlık" konusunun öznesi olan 37 yaşındaki Gürkan Arıcı'ya geçelim.
    Gürkan Arıcı motosikleti Honda CBR125'in Dudullu'da bir iş görüşmesi için gittiği TET Tekstil'in önünden çalındığını bana birkaç gün önce bildirdi.
    İki hırsızın büyük soğukkanlılıkla motosikleti daha tenha bir yere götürüp orada çalıştırmaları ve üzerine binip (diğerinin "bir olasılık çalıntı" scooter'ı var) gözlerden kaybolması üç ayrı güvenlik kamerasına takılmıştı. Motosiklet hırsızlığı konulu bir belgesel yapılsa kullanılabilecek kalitede olan görüntülerde hırsızların üç farklı açıdan çekilen yüzleri apaçık ortadaydı.

    Korku filmi gibi!
    CBR 125'in (önce gidon kilidini kırdılar, daha sonra tenha bir yerde düz kontak yaptılar) çalınmasını Gürkan Arıcı gibi ben ve binlerce motosikletçi dehşet içinde sonunda da buğulu gözlerle izledi. Forumlarda birçoğu hırsızları lanetledi, beddualar okudu, "Birkaçını asalım, gör bak yapıyorlar mı bi daha" diyenler bile oldu. Ve en çok yüzleri apaçık ortada olan hırsızların nasıl olup da motosikleti çalmalarının üzerinden bir ay geçmesine rağmen hâlâ yakalanamadıklarına, makinenin bulunamamasına hayret edildi.

    Hırsızlar yakalanırlarsa Vahşi Batı yöntemlerine ihtiyacımız yok ama yakalanamazlarsa "Büyük Birader Herkesi Gözetliyor Çağı da büyük bir palavraymış" derim o zaman... Nerede güvenlik?


    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Her Cumartesi Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    sonunda her aklıbaşında olan kişi doğruyu bulacaktır....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  3. #3
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Ben bu yaratıkların yakalanamamasının hiç bir geçerli sebebi olduğunu düşünmüyorum.Bunun adı İhmal'den başka birşey olamaz.En kısa zamanda suçluların adalet önüne çıkarılıp hakkettikleri cezayı almalarını bekliyorum.Sorumluların gereğini yapacağını biliyorum.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  4. #4

    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Hyosung GT 250 & Honda CBF 150
    Alıntı komtan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugünse motosiklet forumlarında, motosiklet hırsızlarının Vahşi Batı yöntemleriyle cezalandırılması, birkaçının "Taksim Meydanı'nda sallandırılması" bile isteniyor (bkz motordelisi.com, motosiklet.net forumları). Neydi motosikletçileri bu hale getiren?

    Forumlarda birçoğu hırsızları lanetledi, beddualar okudu, "Birkaçını asalım, gör bak yapıyorlar mı bi daha" diyenler bile oldu.

    Menderes ÖZEL
    mozel@milliyet.com.tr
    Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Her Cumartesi Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.
    Menderes bey benim mesajlarıma fazla denk gelmiş anlaşılan Paylaşım için teşekkürler komtan.
    Bu arada kışın motosiklet kullanmak fikri gayet güzel dursa da ne kadar mantıklı olduğu tartışılır. Buzu geçtim, varsayalım kar yağarken iki teker ne derece sağlıklı sonuç verir? Denge ve kaymama sorunu, bir yandan soğuk havayla birebir temas halinde olma, vs, vs. Her neyse bu konuyla ilgili tartışmalar daha önce yapılmış, kışın motora binilebilir diyenler olmuştu bolca. Deneyip görmek lazım
    Vuuuu diye aşarım dağları, enginlere sığmam taşarım

  5. #5
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Kışın motosiklete binilir, hatta İstanbul da yaşıyor iseniz özellikle kışın binilir

    Ömrünüzü trafikde harcamayın

  6. #6
    Starsailor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    Ducati Monster 620 Dark
    Bir de benim gibi ömrünü hastanede harcamak istemeyenler var ,onlara ne olacak peki
    Ducatista

  7. #7
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    starsailor , canım ciğerim. Artis gibi binersen hasta olursun tabi, beni bi görsen nasıl giyniom, 20 dakka sürüo giyinmem

    Tabi ben mecburi olarak TEM i kullanıyorum, ve 110-120 km/h altına düşmüyorum. Şehir içinde kullanılsa normal kıyafet üstüne kaliteli bi kışlık motor montu yeter.

    Bu arada sen zaten akşama kadar hastanede değilmisin , ne farkeder

  8. #8
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Amaan diyim hasta olmayın,olursanız söyleyin kargoyla yollarım ilaçları
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  9. #9
    Hammer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    CBF 250
    Yaz boyu kullanmadığım arabamı kışın da olduğu yerde bırakıp motor kullanmak benim de ciddi ciddi düşünmeye başladığım bir durum.Son 10 gündür E-5 Harem -Bostancı arası takıldığım yoğunluk beni de bezdirdi.

    Lakin kafama takılan birinci konu kapalı garajım olmadığı için motorumun tüm kış şartlarıyla üzerinde sadece bir branda ile nasıl başa çıkabileceği.

    İkinci konu da kışlık doğru giyim tarzı ve ortaya çıkaracağı masraf.Tüm kılık kıyafetim yazlık.
    "Efendiler, muhterem milletime tavsiye ederim ki; sinesinden yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanlarında ve vicdanlarındaki asil cevheri tahlil etmek dikkatinden bir an bile feragat etmesinler.”Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

  10. #10
    Starsailor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    Ducati Monster 620 Dark
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    starsailor , canım ciğerim. Artis gibi binersen hasta olursun tabi, beni bi görsen nasıl giyniom, 20 dakka sürüo giyinmem

    Tabi ben mecburi olarak TEM i kullanıyorum, ve 110-120 km/h altına düşmüyorum. Şehir içinde kullanılsa normal kıyafet üstüne kaliteli bi kışlık motor montu yeter.

    Bu arada sen zaten akşama kadar hastanede değilmisin , ne farkeder
    Kim artis gibi giyiniyor ben mi??
    Sen beni ekimde görmedin sanırım motosiklete binerken(gerçi o kadar az ki görmemiş olman doğal ),üstümden çıkanları toplamak için eve yardımcı tuttum
    Açıkçası ben eylülden sonraki aylarda,çobanların giydiği şu kalın KEPENEKlerden bile giysem üşürüm ,doğuştan kanım soğuk benim..
    O nedenle kışın bana motosiklet yasak...
    Ducatista

  11. #11
    Cyberm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2006
    Şehir
    Samsun
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amaan diyim hasta olmayın,olursanız söyleyin kargoyla yollarım ilaçları
    İlaçlar bedavamı Ben grip iğnesi alim mümkünse hasta olmadan
    Her Lafa Verecek Cevabım Var, Ama Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Lafı Söyleyene Bakarım ADAM'mı Diye...

  12. #12
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Ben hayret ediyorum , bir parca yagmur yagsin en az 6 arac birbirine vuruyor. Ben de gulerek geçiyorum... Bir de kısın motora binilmez derler. Asıl arabaya binilmez.
    Şayet ben her hava koşulunda motora binenlerdenim. (kar hariç) Kuru,hafif yağışlı, sağanak yağışlı, fırtına... hiç farketmez. Önemli olan dikkatli olmak. Hava şartlarından korkmak anlamsız. Virajlara yavaş girersen , mümkün olduğunca motor freniyle durursan, takip mesafesini korursan , buğu önleyici kask ve seni üşütmeyen ekipman alırsan hiçbir sorunun kalmaz Kışın da binin motorlara arkadaşlar Trafik çilesine katlanmayın... hele bir motorcu olarak hiç çekilmez Kar zaten 2-3 hafta yağıyor , o zaman da sabredin derim...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Soğuk oluyor ,,üşüyoruz o sebeple az biniyoruz...Arabada işe yarıyor yani,,yabana atmamak lazım ..

  14. #14
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Araba? Istanbulda yaramıyor
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  15. #15
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    istanbulda yaşamadığım için kışın araba derim. zaten konyanın soğuğunda ne kadar sıkı giyinirseniz giyinin binmek mantıksızlık. birkaç kere bindim geçen sene resmen eldiven buz tutuyor. konyada trafik sorunu pek olmadığı için açarım arabada kaloriferi giderim rahat rahat. bu kadar da araba düşmanı olmayalım. bi hastamız olsa motorla mı götüreceğiz trafiğe takılmayalım diye.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  16. #16
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İST.MECİDİYEKÖY/VE ÖĞÜMCE
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    vallah kar buz hariç hergün binilir motora okadar para harca 6ay binme kışın

  17. #17
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    donniedarko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 600F
    Alıntı necdet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vallah kar buz hariç hergün binilir motora okadar para harca 6ay binme kışın
    bunu başka biri dese inanırdım bak aslında ben cıbırımla birkaç yağmurlu günde çıktım yada yolda yağmura yakalandığım oldu ama çok da zorlanmadım ve kışın da kullanılabilir fikri yer etti ancak benim işyeriyle ilgili kıyafet konusunda sıkıntılarım olduğu için epey zahmetlii oluyor. evde farklı giyin işyerinde üstünü başını değiştir... uzun iş... trafikte kazandığım zamanı giyinirken kaybediyorum

  18. #18
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    vALLA Biz Arkadaşlar la kararlaştırdık yarın doluda yagsa kar da yagsa ne olursa olsun dağlara cıkıp cross yapacaz.Kendi Sınıfımızda Muaherhahehahehahe
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

  19. #19
    chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Aralık 2004
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    XT 660X
    3 yıldır Konyada çok sert kış olmasına rağmen motosiklet kullanıyorum. Uygun koruma ve bilinçli sürat ile çok rahat yol alabiliyorsunuz. Otomobilden daha güvenli bana göre.
    Free Motorcycle Team

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    kozyatağı
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    Alıntı starsailor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de benim gibi ömrünü hastanede harcamak istemeyenler var ,onlara ne olacak peki

    250euroluk bir montla hasta olmazsın


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler