Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
15. sayfa BirinciBirinci ... 51314151617 ... SonuncuSonuncu

XL 650 V TRANSALP mi yoksa F 650 GS Enduro mu ????

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #281
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    BMW F650 GS Performans /Tüketim fabrika değerleri,

    Azami hız Yaklaşık 170 km/s
    90 km/s sabit hızla 100 km’de yakıt tüketimi 3.2 l
    120 km/s sabit hızla 100 km’de yakıt tüketimi 4,3 l

    Burada BMW'de 90-100 ile kullanılmış olsa 3,5 lt/100km civarı yakacağı gözükmekte. Bu da yaklaşık %30 fark eder 4,8 lt/100 km değerine göre.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #282

    Üyelik
    13 Mayıs 2007
    1999 model sifir aldigim F650 ile 40 bin km yol yaptim. 6 ay once sattim. 3 kere Yunanistan'a gittim. Bir gunde 1000km yol yaptigim oldu.

    Benim kanaatim sudur: BIR DAHA HAYATTA TEK SILINDIRLI MOTORSIKLET ALMAM.

    Benim icin tek silindirli motor bitmistir. 80 km suratin uzerindeki her hizda bir saatten fazla surdugun takdirde f650 surucuyu inanilmaz derecede yorar. Ben de ozellikle ayaklarimda ve ellerimde uyusmalar yaratiyordu. Heleki 120nin uzerinde adami oldurur. Ne yaparlarsa yapsinlar tek silindir motorda vibrasyonu kesemezler. Ben uzun yolda motor kullanmayi seviyorum. Isterde 10 tane ABS taksinlar, motorun her tarafini isitsinlar ben bir daha tek silindirli motor almam. Ben uzun yol yapmayacagim diyene F650 oneririm. Ama uzun yol motoru kesinlikle degil.

    Transalp kullanmadim. Ama kesinlikle alternatif olarak dusunuyorum. Aklimda Varadero var ama o da sehiricinde cok buyuk kaciyor. Suzukiyi hic incelemedim. Bakmak gerekir. Performansi rakiplerinden belirgin derecede daha iyi.

    Bir de BMW diyenlere. F650 kesinlikle diger BMWlerden farkli. Bir kere icft silindir degil. Ustelik zincirli. BMWyi BMW yapan bu iki ozellikte yok bu motorda. O zaman sen niye F650 aldin diye sorarsaniz, ben motoru aldigimda Borusan'da calisiyordum ve sifir fiyati uzerinden %20 indirim aldim. Ama dedigim gibi, bir daha tek silindirli motor ASLA.. Anami aglatti titresim..

  3. #283
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    Peki 6-7 sene neden kullandınız diye sorabilirmiyiz?

    Alırken bu kadar avantajlı alınca insan satarken de zarar etmeyeceğinden çok rahat elden çıkartabilir herhalde.

    Benim bakış açımdan böyle gözüküyor, haksızmıyım?

  4. #284

    Üyelik
    13 Mayıs 2007
    Bir kere almis bulundum. Ayrica ilk 2 sene uzun yol yapmadim. 3 yildir da Amerikada yasiyorum. F650ye kardeslerim biniyordu. Ben sadece yazin 1 ay biniyordum 3 yildir. Onumuzdeki yaz tekrar Turkiyeye donuyorum. Bir motorsiklet alacagim. Yine 650cc klasmaninda bir motorsiklet bakiyorum. Sehiricinde de kullanacagim ama uzun yolda rahat bir motorsiklet. Ayrica hicbir sekilde arazide kullanmiyorum. Transalp ve Suzuki den birine karar verecegim.

    Sorun cikaran bir motorsiklet asla degil F650. Sehiricinde gayet guzel. Ama dedigim gibi uzun yolda bir felaket. Ozellikle 1 saat otobanda 130 kilometre ile gittikten sonra mola verince ayakta durayamiyordum. Asla bir uzun yol motorsikleti degil. Bu benim kisisel gorusum. Vibrasyon sorununu 10 dakikalik bir test surusuyle anlasilabilecek gibi degil. Inanin bircok sefer mesela istanbul'dan Ankaraya motorsikletle gitme imkanim varken vibrasyon yuzunden vazgectim. 4-5 saatlik yolculuktan sonra cok yorgun dusuyorum.

  5. #285
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    Belkide Türkiye'de ağırlıklı olarak asfaltta kullanıdığı için titreşim daha fazla hissediliyor olabilir. Yoksa herhangi bir toprak yada stabilize yolda uzun süre kullanılsa durum tam tersine dönebilir gibime geliyor.

    Mesela videolar bölümüne eklediğim videoyu görünce bırak dakar'ı camel trophy canlandı gözümde. Adam çamurlu suda fantezi yapmış. (Videolar/Trance)

  6. #286

    Üyelik
    13 Mayıs 2007
    Ben kullandigim sure boyunca hic off road olarak kullanmadim motorsikleti. Hakli olabilirsiniz asfalt disi kullanimda. Amacim motorsikleti kotulemek degil. Dedigim gibi 7 yil boyunca bir tek yeri bile arizalanmadi. Ama almak isteyenler icin en iyi bilgiyi bizim gibi uzun donemli kullanicilar verebilir. Surekli olarak hafta sonlari uzun yola gidecek olanlara onerecegim bir motor degil.

  7. #287
    Elegant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2007
    Şehir
    Adana
    Kötüleme değil de hazır deneyimlerinden faydalanabilecek birini bulmuşken ne sorsam kardır.

    Zaten bu titreşim konusu çok popüler. Bazıları hissederken bazılarının hissetmemesi kullanım tazrıyla alakalı olabilir gibime geliyor.

    Deneyimlerinizi aktarmak isterseniz modeller kısmında f650 topic'i mevcut.

  8. #288

    Üyelik
    13 Mayıs 2007
    F650 kullanipta vibrasyon hissetmemenin imkani yok. Ama bu vibrasyon titreme seklinde degil. Yani kullanirken zangir zangir bir titreme yok. Mesela 10 dakika kullanin, 150-160 kilometre hiza cikin anlamazsiniz. Ancak 120-130 kilometre hizda 1 saat-2saat kullaninca insani hasat ediyor. Stop lambasinin vidasi gibi ince vidalar bile gevsiyor.

  9. #289
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Sanki abartı var biraz
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  10. #290
    marwel114 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ekim 2006
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    Bmw G650 Xmoto
    Tam olarak benim de takılmış olduğum nokta buydu. Ben de Transalp' i kullandım. Müthiş konforlu bir motor bence, süper.

    Fakat Bmw bana daha çok hitap ediyor. Çünkü
    - 15 kg. daha hafif
    - oturma pozisyonu daha alçak olduğundan ayaklarımı tam olarak basabiliyorum
    - deposu koltuğun altında biryerlerde olduğu için, ağırlık merkezi daha aşağıda, bu da motora olan hakimiyeti artırır.
    - ABS
    - elcik ısıtması, bence çok güzel bir özellik
    - tek silindir, enjeksiyon doğal olarak daha az yakıt sarfiyatı (titreşim benim için çok önemli değil)
    - T.A. daha yapılı bir motor olduğu için ben üzerinde fazlasıyla sırıtıyorum (60 kg - 178 cm) Bmw daha uyumlu

    Daha aklıma gelirse ilave ederim
    Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var.

  11. #291

    Üyelik
    26 Mayıs 2005
    mevzuuyu canlı tutmak lazım
    tüm motorcu dostlara Allah hata kaza vermesin
    [

  12. #292
    karmacoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2007
    Şehir
    35
    kahrolsun tiransalp, msj bu kadar 25 karekter doldurmuyo

  13. #293

    Üyelik
    21 Haziran 2007

    Orta Sinif Enduro-touring Testi

    ORTA SINIF ENDURO-TOURING TESTİ
    (Bike Dergisi, Kasım'2004) alıntıdır umarım konuyla ilgili siz sevgili dostlarıma aydınlatıcı olur..saygılarımla...

    Bike Dergisi Kasım sayısında dört orta sınıf turing enduroyu test etmiş. Sonuçları buraya özet olarak geçeyim dedim.
    Teste alınan motorlar BMW F650GS, Honda XL650V Transalp, Suzuki DL650 VStrom ve Yamaha XT660R. Aslında bu sonuncusu bana diğerlerinden farklı olarak daha bir hard enduro gibi görünüyordu ama test sonuçlarını okuyunca yanıldığımı anladım

    Bike testleri birbirine yakın tecrübedeki dört sürücü tarafından adanın güneydoğusundan ortasına doğru (Londra-Leeds civarı) uzanan 440 millik bir güzergahta yapılıyor. Güzergahın 154 mili otoyol, 124 mili hızlı düzgün ana yollar, 132 mili de virajlı, daha az bakımlı lokal yollardan oluşuyor ve toplam 7 kasaba, 32 köyden geçiliyor.

    Önce tek tek motorlar:

    Suzuki DL650 VStrom:

    Test edilenler içinde en güçlü ve hızlısı olarak göze batıyor. Rahat ve stabil bir gidişi var. Kapasitesi çok yüksek. Yazıdaki deyişle Giant-Killer SV650'nin motoru 1000'lik VStrom'un elden geçirilip ufaltılmış kasasında kendine yeni bir yuva bulmuş ve yepyeni bir stil ortaya çıkmış. Dergi, eski modeli olmadığından DL650'yi ruh olarak Africa Twin'e benzetmiş.

    Olumsuzlukları ise test edenin yalancısıyım beklendiğinden fazla titreşim, debriyaj kolunun fazla açık olması ve ayarlanamaması (küçük elli sürücüler için kötü), sele-peg arasının biraz yakın olup bacakların fazla kıvrımlı kalması ve bu pozisyonun uzun süreli kullanımda yorması. Konfor olarak pek hoşlanmamışlar ama muhteşem güçteki motoruna hayran kalmışlar. Açıkçası tireşim olayına çok şaşırdım. Testi yapan kişi titreşim yüzünden test sonrasında ellerinde uyuşma oluştuğundan bahsetmiş. Benim AT titreşim yüzünden Givi marka koruma demirini kaynak yerinden koparmıştı da bana VStrom da bunu yapıyor demişlerdi, demek ki bir haklılık payı varmış. Neyse...


    Honda XL650V Transalp:

    Bu da en az sorun çıkaran model olarak öne çıkmış. Hız diğerlerine göre biraz düşük. Güç olarak sadece VStrom'a geçiliyor ama onun kadar titremiyor. Her yolun motosikleti olmakla birlikte virajlı, bozuk zeminli yollarda öne çıkıyor. Enduro tarzı için üretilmiş ilk ikiz motorun sahibi olarak her zaman belli bir karizması var. Geleneksel temiz Honda üretiminin en ünlü temsilcilerinden. Testte diğerlerinden geride kalan en önemli yönü de bu motoru olmuş zaten. Bir de uzun yol konforunu beğenmemişler ama kullanışlılık açısından bir numara olmuş. Eski modeli yine buna benziyor ama 600 cc.lik.


    Yamaha XT660R:

    Dediğim gibi bence enduroya en yakın olanı ama derginin iddiasına göre otoyolda da en iyisiymiş. Testçinin ilk fikrinin (Bu motorla otoyoldan uzakta, yan yollarda kalmalıydım) aksine diğerlerinden hiç de aşağı kalmamış. Hafifliğinin verdiği atılganlık ve saldırganlığa sahipmiş. Biraz gürültülü çalışmakla birlikte rahatsız edici değilmiş. Yalnızca sele biraz sertmiş ama bunun da uzun yolda faydasını görmüşler. En eğlendirici model olarak da bu seçilmiş, özellikle de tekteker yaparken! En önemli sorunu yakıt deposunun kapasitesinin dolayısıyla da menzilin düşük olması. Bir de aynalar küçük ve görüntü pek temiz değil ama BMW'den iyi demişler. Dediklerine göre bu model XT600E'den türetilmiş. En büyük handikapı da ön camın kısalığı ve dolayısıyla çok fazla rüzgar kavgası.


    BMW F650GS:

    BMW sahibi olmanın keyfini tecrübesi/parası fazla olmayanlara da tattırmak için tasarlanmış olan bu model eski F650'den daha estetik bir kasaya, daha ileri bir tek silindir teknolojisine ve en önemlisi ağabeylerinden aldığı ABS'ye sahip. Tek silindirli olması ile test edilenler içinde Yamaha'ya yakın duruyor ama ona göre çok daha sessiz ve yumuşak çalışıyor. Yine de aynalara gelşen titreşim biraz fazla ve görüntüyü kirletiyor. Alçak sele kısa boylular ve bayanları ideal sürücü durumuna getirirken sele-peg arasının yakın olması VStrom gibi bunda da uzun yolda hafif kramplara yol açabiliyor. Selenin yumuşaklığı da yol uzadıkça konforu azaltan bir etken. En iyi yanları yapımındaki Alman mühendisliği, kolay kullanımı ve tabi ki ABS. Rüzgar koruması fena değil ama göz hizasından yukarısını kurtarmıyor. Bir de kesici çok çabuk devreye girdiği için yüksek hızlara ulaşılamıyor.

    Bütün testlerin sonunda en iyi seçim olarak VStrom belirlenmiş. Çevikliğiyle öne çıkan XT660R de sürpriz bir şekilde ikincilik almış. F650GS kullanım kolaylığıyla, Transalp de klasik Honda geliştirme özeniyle dikkat çekmelerine rağmen Suzuki içlerinde potansiyeli en fazla model olarak günün galibi olmuş.

    Tek tek puanlamalar:
    VStrom Transalp XT660R F650GS
    Engine : **** ** *** ***
    Chassis : *** *** *** ***
    Suspension : *** *** *** ***
    Brakes : *** *** **** ***
    Fairing : *** *** ** **
    Comfort : ** ** *** **
    Useability : **** **** **** ****
    Finish : *** **** *** ****
    Overall : **** *** **** ***


    Performans Testi: (Bruntingthorpe pistinde)
    VStrom Transalp XT660R F650GS
    En hızlı tur (dak) : 1:45.1 1:43.6 1:44.2 1:40
    0-60mph (s) : 5.60 6.71 6.26 6.45
    0-100mph (s) : 19.43 33.05 30.68 29.83
    60-100 mph (s) * : 13.30 29.25 20.37 19.48
    Maksimum hız (mph) : 107.9 100.4 103.7 105.9
    100-0 mph (s) : 8.14 7.4 6.37 6.92 ABS
    100-0 mph (ft) : 498.9 469 411.7 419 ABS

    *: En üst viteste.

    Pistin özelliğinden olsa gerek en hızlı turu f650 gerçekleştirmiş. Hızlanmalar konusunda ise diğerleri VStrom'un yanına bile yaklaşamıyorlar. Ama olay tersine dönüp konu yavaşlama/durma olunca bu kez VStrom son sırada kalıyor ve hafifliğinin de etkisiyle XT660R en çabuk ve en kısa mesafede duran motor oluyor.

    5 senelik motor kullanıcısı olarak tüm dostlarımın yorumlarını, güzel düşüncelerini,saygıyla karşılayarak,2. el bmw f 650 gs almayı kafaya takmış bulunuyorum.hepinize karar vermemde yardımcı olduğu için teşekkürlerimi sunarım.......




    sevgili adaşıma araştırmalarından dolayı da teşekkürler..

    http://www.utkuhamarat.net/motor/bike/4trailie.htm

  14. #294

    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa
    Transalp derim ama BMW diyene de yanlışsın demem

  15. #295
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    utku-1907
    bu karşılaştırma zaten ilk sayfalarda mevcut
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  16. #296

    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa
    esesboston nikli arkadaş f650 yi çok çok doğru bir yaklaşımla yazmış... gerçektende f650 boxer bmw konseptine çok uzak bir motor ve bmw kullanan birisi f650 yi bmw diye kullanmaz onu bmw olarak kabul dahi edemez bana kalırsa transalp f650 den iki gömlek üstündür amacına doğrudan hizmet edebilecek kapasitede bir motordur dünyada transalp kullanmış ve şikayet eden bir kullanıcı yoktur. Ben kısa süre f650 kullandım ve beğenmedim hatta oldukça dengeli ve stabil olduğunu bile sanmıyorum bence sağlam fakat vasat bir motor

  17. #297
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    bende bu transalpe takıldım yaw enınde sonunda alacağım

    tek bir özelliği turkiye şartlarına hitap ediyor o da sağlamlığı

    içlerinde kariyer sahibi olan tek motor trans alp hatta aynı kariyere aynı etıkete sahip tek rakibi olan afrikatwini bile meza soktu f650 nin hakkını yememek lağzım ama onun kariyeri yeterli değil

    diğerleri dünkü cocuk sayılır gelecekte ne olacağı bellı değil ama transalp sağlam sağlam sağlam sağlam sağlam

  18. #298
    Carcharoth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Nisan 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    XT660 ve F650 GS kullanma fırsatım oldu. XT'de durmak için kaldırım aramak zorunda kaldım XT çok yüksek Transalp'i kullanma fırsatım olmadı ama incelediğimde oda çok yüksek geldi, büyük ihtimal ondada ayaklarım yere deymicektir. F650 de ise öyle bir problemim yok. Gerçi XT ye göre çok daha hantal ama... Titreşim konusunda gerçekten çoğu f650 kullanıcısının şikayeti var.

    1- ABS olması,
    2- Ayaklarımın yere diğer motorlardan daha iyi basması (türkiyenin ortalaması 1,70 benimkide 1,70 çoğu kişi bu yüzden f650'yi tercih ediyor bence...)
    3- Dizaynı
    Okan ACAR

  19. #299

    Üyelik
    17 Aralık 2004
    Şehir
    ist/k.çekmece
    Motosikleti
    ybr 125
    Alıntı marwel114 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam olarak benim de takılmış olduğum nokta buydu. Ben de Transalp' i kullandım. Müthiş konforlu bir motor bence, süper.

    Fakat Bmw bana daha çok hitap ediyor. Çünkü
    - 15 kg. daha hafif
    - oturma pozisyonu daha alçak olduğundan ayaklarımı tam olarak basabiliyorum
    - deposu koltuğun altında biryerlerde olduğu için, ağırlık merkezi daha aşağıda, bu da motora olan hakimiyeti artırır.
    - ABS
    - elcik ısıtması, bence çok güzel bir özellik
    - tek silindir, enjeksiyon doğal olarak daha az yakıt sarfiyatı (titreşim benim için çok önemli değil)
    - T.A. daha yapılı bir motor olduğu için ben üzerinde fazlasıyla sırıtıyorum (60 kg - 178 cm) Bmw daha uyumlu

    Daha aklıma gelirse ilave ederim

    Arkadaşım bende bmw yi kullanmadan önce aynı şeyleri düşünüyodum.Hep + ları ağır basıyodu taki o 1 saatlik test sürüşüne kadar Teme çıktım 160 ı geçtim ayrıca trafiktede kullandım.O titreşim yok mu bütün artıları yok ediyo.Aynada görüntünün kaybolduğunu gördüm titreşimden.Bir saat sonra indiğimde baya bi yorulduğumu farkettim.
    Kullanmadan önce ne olacak titreşimden diyodum.Şimdi gönlüm xt ye kaydı.Transalp çok büyük ve arazide kullanımı zor ve en önemlisi çok yakıyor.Xt enjeksiyonlu ve titreşimden şikayet edeni duymadım.
    TMF Start Hakemi

  20. #300
    CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Öncelikle bir motoru kullanmadan önce fiziğinizin kullanacağınız motora uygun olması gerekir.Bu tamamsa sonra hangi maksatta kullanacağınız önemlidir.(Uzun yol,şehiriçi,arazi vb.) buda tamamsa cebinize bakacaksınız paranızda varsa doğru bir Honda bayisine gidip bir Transalp çekin altınıza derim ve kazasız belasız güle güle binin.Çünki ben öyle yaptım.
    Ayrıca ben kendi görüşümü bildiriyorum bende Transalpi almadan önce Vstrom ile arasında kaldım fakat vstrom transalp gibi Endro sınıfında değil.O motor bana göre Tourin sınıfında onu o sınıfta ki motorlarla kıyaslamak gerekir.


    REKLAM ALANI
15. sayfa BirinciBirinci ... 51314151617 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler