Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Transalp 650'yi satıp ne alalım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Nisan 2015
    Motosikleti
    Transalp
    Arkadaşlar , kardeşimle ortak transalp 650 aldık.Motor bizi bi kere bile üzmedi.Biraz masrafı oldu.Lastik , zincir dişli değiştirdik ama zaten 2005 model motor alınca bunların değişimi gayet normal.Şimdi ben diyorum ki bunu satıp daha yeni bir model transalp 700 alalım.Mesela 2011 model 20 bin km'yi aşmamış 22 bin liraya falan transalp var.Ama kardeşim illa ki Vstrom alalım diyor.Ancak Vstrom 650 2011 modeller 28 bin liradan başlıyor.Arada 5-6 bin lira gibi fiyat farkı var.Daha eski modellere de ben bakmak istemiyorum.Almışken yeni olsun istiyorum.

    Anlıyacağınız 2 motor arasında kaldık.Transalp alırsam çok daha yeni model ve km'si az motor alabiliriz.Ama vstroma yönelirsek ya 5-6 bin fazla ödeyeceğiz , ya da daha düşük model veya yüksek km'lere bakmak zorunda kalıcaz.Ben Honda'dan vazgeçmek istemiyorum.Şimdiye kadar ne parçaya ihtiyacım olduysa Honda servise bi telefon , 3 gün sonra arayıp buyrun parçanız hazır gelin alın dediler.Beni hiç üzmediler.Ama diğer markalarda sıkıntı olacağından korkuyorum.Suzuki servisleri ve yedek parça fiyatları ne durumda.Biliyorum suzuki de kolay kolay arıza çıkarmaz ama yine de servis güvenilir olması lazım diye düşünüyorum.

    Bunun dışında önerebileceğiniz başka marka model var mı?Tek silindir düşünmüyoruz.Transalp rahatlığında , hem enduro , hem uzun yolda konforlu motor tavsiyelerinize açığız.Arada asfalt dışına da çıkıyoruz.Bu yüzden sert amartisörlü naked tarzı motorlar düşünmüyoruz.Şu anki motorumuzdan memnunuz ve satmaya değecek bir motor arıyoruz.Pişman olmamak için iyi düşünmeye çalışıyoruz.Sizlerin de tavsiyelerinize ihtiyacımız var.Düşündüğümüz bütçe maksimum 22 bin TL.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2009
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Trıumph Tiger alın suzuki yerine. Daha yüksek model benzer fiyatlar. Bütçeyi aşıyor ama sınıfının fiyat performans motosikleti bence.
    Honda afrıca twın çıksa dahi trıumph daha iyi bir seçenek olacak gibi görünüyor

  3. #3
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Boşuna çelişkiye düşmüşsünüz.

    Euro daha fazla yükselmeden alınabilecek en iyi motosiklet Kawasaki versys 650 dir.

    5 Yaşında motora 22-28 vermektense sıfır motora o parayı vermek daha mantıklı.
    xawa ve efendy06 bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Alıntı mephamd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trıumph Tiger alın suzuki yerine. Daha yüksek model benzer fiyatlar. Bütçeyi aşıyor ama sınıfının fiyat performans motosikleti bence.
    Honda afrıca twın çıksa dahi trıumph daha iyi bir seçenek olacak gibi görünüyor
    Evet, sonra serviste kazıklı voyvoda kazığa geçirsin. Siz hiç ingiliz malı motorlu taşıta bindiniz mi? Türkiye burası, sterlin ile parça fiyatı verir ingilizler sonra almaya güç yetmez.


    Hocam sen transalpten sonra yine transalp veya v-storm (bence transalp) almalısın. Bu yeni motorların ya performansı düşük ya koltuğu rahat değil ya arazide kötü.
    Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
    Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...

  5. #5

    Üyelik
    26 Nisan 2015
    Motosikleti
    Transalp
    Versys de baya mantıklı aslında ama arazi performansı nasıldır bilmiyorum.Sanki uzaktan bakınca bu motor , sakın beni toprak yola sokma , ben asfalt motoruyum der gibi duruyor ama kullanan arkadaşlardan da bilgi almak lazım.Yeni nesil endurolar hiç de enduro gibi durmuyo.Honda nc700 falan sanki naked motor havası var.Bi türlü kanım ısınmadı şunlara.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)