Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Maksimum 5000TL bütçe ile motor tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Alıntı Byzas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .... E nabim ben şimdi gideyim en başa dönüp kendi kafamda düşündüğüm; YBR125, CB125E kıyası mı yapayım tekrar. İyice karman çorman oldu aklım vallaha.
    bence öyle yap
    Byzas bunu beğendi.
    iki teker ruhunu taşır ...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    19 Nisan 2015
    Apache'ye ne diyorsunuz hocam? 2013 veya 2014 model? Bi Apache'yi düşünmemiştim, bi de onu düşüneyim.

  3. #23
    safak3457 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS
    Ben buldum. Sakarya'da bir motorsiklet ustası varmış. CBF şasisini alıyormuş. Üzerine Bajaj 200 ns motoru takıyormuş. RKS nin benzin deposuyla regal raptor dan rüzgarlık ekliyormuş. İki frende diskmiş. Compact disk. Oturuş Yamaha 250 gibiymiş ama sürüşü CBR 500 lük gibiymiş. Fiyatı da 3000 TL ymiş. İki sene garantisi varmış. İstersen ters binip kullanabiliyormuşsun. Geri vites de koymuş. Ustaaaaa!!!!

    Şaka bir yana arkadaşlar; Kıyas yapmayı o kadar çok seviyoruz ki... en az paraya en çok özellik hangisinde var öylesine soruşturuyoruz ki... motoru seçmek imkansiz hale geliyor. Bende bu girdapta boğulanlardan biri olarak (kıyaslama girdapı diyorum. bilgisayar, laptop, fotoğraf makine si ve cep telefonu alırken başıma gelen) şunu öneriyorum.

    1-) Nakit parayı cebinize koyunuz.
    2-) Bayiye gidiniz.
    3-) Size motoru bayiniz seçsin.

    Siz o motorun hayalini kurmaya başladığınız anda; zaten o paranın sahibi artık motorsiklet bayisidir.

    Çin malıysa bolca görüşeceksinizdir hepsi bu. Fark bu yani. Japon alırsan daha az görüyorsun servisçi amcayı. Anlatılan bu. Yalan mı ?


    Not: Cep telefonu alırken başıma gelen olay; 1500 Tl nakitim var ve 1500 skalasında telefonlara bakınıyordum. Sony ve LG arasında kaldım. Pc gold a gidip ikisini de inceledim. Sonra tezgahtar cebinden bir telefon çıkardı. Kendi telefonuydu. NG çift hatlı çin malı bir telefon. Bu neymiş dedim. NG dedi. Ekran parlaklığı hoşuma gitti. Sıfırından aldım.1 yıldır bu telefonu kullanıyorum.600 TL ye full konfor. Aradığım tüm özellikleri barındırıyor. Fazlasıyla.

    İyi forumlar.
    acemi27 ve Byzas bunu beğendiler.

  4. #24
    maxx75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2006
    Şehir
    Bahcelievler
    Motosikleti
    PIAGGIO X9 250 EVO'06
    Şafak arkadaşıma kısmen katılıyorum ayrıca ilk paragraf güzeldi

    byzas dostum sana gelince aslında motosiklete sahip olmaktan çok benim için şu senin yaşadığın aşama çok keyifli bi o kadar da sıkıntılıdır TVS kullanıyorum arada. Aletle ilgili bazı ön yargılarım vardı kimi doğru çıktı kimi ön yargılarımın da gereksiz olduğunu anladım.

    -1
    Cihaz şase boyundan dolayı kısa ve ufak geliyordu bana ve bu hala geçerli. Evet alet "kaslı ama kısa" yalnız arkaya bi topcase bağlandığı zaman bu handikapını yok etmeyi başarabiliyor.

    -2
    Vibrasyon konusunda eski kasalara göre vibrasyonun %80 oranında azaldığını söylüyorlar ama eski kasayı kullanmadığım için %kaç oranında azaldığını kestiremedim lakin demek ki eski kasa Apache'ler bildiğimiz hilti tadında motorlarmış. Bu etken vibrasyonu dert etmekle etmemek arasında ince bir çizgide kalıyor. Şunu söylemeliyim ki bir CBF rahatlığı da yok.

    -3
    Rakiplerine göre seri bir cihaz görünüşü ve renk seçenekleri birbirinden tatlı

    -4
    Fiyat / Performans açısından düşünürsek rakiplerinin arasından sıyrılmayı başarabiliyor.
    Byzas bunu beğendi.

  5. #25

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    2.el temiz bir drift al 2300 tl ekipmanlarını fulle. Driftin performansı iyidir parçası ucuz şeklide var çin olabilir ama bu kalitesiz olduğu anlamına gelmez.
    Byzas bunu beğendi.

  6. #26
    ..Carmentality.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Şehir
    EDİRNE
    Almak istediğin, kıyasladığın motorları kullan , ona göre sen kendin karar ver.
    hiç anlamam diyorsan. Discover ST almanı tavsiye ederim . Senin bütçeye uygun.
    Çinli ile japon arasında kimine göre,
    Bana göre cbf ve ybr den bir tık yukarda F/P olarak incelediğimizde verdiğin paraya göre çok performans az yakıt ve parça ucuz , bol servis.
    Byzas bunu beğendi.
    Passionately in love with Motorcycle

  7. #27

    Üyelik
    19 Nisan 2015
    safak3457 ilk paragrafa bayıldım, tam aradığım motor. Ayrıca teşekkürler, düşünceleriniz çok değerli benim için. Yorumlarınızı tekrar tekrar okuyarak en son karar vericem. Eğer düşündüğüm gibi kullanırsam yılda yaklaşık 10.000 Km yapıcam hesaplarıma göre. İleride değiştirmeyi falan düşünmüyorum, en azından kısa sürede. Yani en az 3 yıl sorunsuz kullanabileceğim bir motor seçicem. Bu da beni hem görünüm itibariyle hem de yakıt/performans itibariyle Apache'yi seçmeme itiyor.(bütçeyi biraz zorlarım ama değer.) Uygun bi gün bulup yakın olan bayileri gezmem gerekiyor. Motoru aldığımda da buraya yazıcam hayırlısıyla. Tekrar teşekkürler. Düşüncelerini yazmak isteyen olursa yazsın yine de, sanki konuyu kapatmış gibi oldum böyle teşekkür edince sürekli. Eyvallah.

  8. #28
    maxx75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2006
    Şehir
    Bahcelievler
    Motosikleti
    PIAGGIO X9 250 EVO'06
    Hayırlı uğurlu olsun diyelim o zaman

  9. #29

    Üyelik
    25 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul/Maltepe
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Şİmdi ilk olarak motosiklet tecrübem yok demişsin,
    Scooter arıyorum demişsin,

    Sonrada;

    Şimdi benim durumum şöyle: minimum Silivri-Beylikdüzü arası ama istersem Esenler'e kadar da gidebileceğim(günlük maksimum 150km), maksimum 5000 TL fiyatlı, sıfır olması öncelikli bi motor arıyorum. Bu aralıkta benim bulabildiğim, genelde yorumları olumlu olanlar: Mondial 125 Mh Drift, Bajaj Discover 125 ST, 2014 Model YBR 125(sıfır), Honda CB125E. Scooter olarak da Honda PCX 125 dikkatimi çekti ama fiyat çok pahalı geldi, sıfırı 7600 TL. (fiyatlar ruhsat-plaka-sigorta hariçtir.) Bu fiyat bandında scooter önerebilecek arkadaşlar....

    demişsin
    kafam karıştı bu yukarıdakilerin çoğu scooter değil bildiğin vitesli motosiklet. İLk tecrübe için ben pek tavsiye etmem bunları sana aramızda daha uzun süre kal belki bir gün beraber şehir turu yaparız.
    Viteslilerden Bajaj pulsar 200 alabilirsin. CBR 125 lerde iyidir zevkli motordur, CBF 150 candır sürüşü keyifli yedek parça fiyatları uygun taş gibi motordur, ama kazara aldıktan sonra racing bir motora sakın ha sakın binme..

    Honda CB 125 lerden alma pişman olursun sonra.. (kim aldıysa pişman şu an motorda bir sorun yok tipi ve gidişinde sorun var ama normaldir o paraya ancak o kadar oluyor Honda olunca demek ki.)
    Çin scooter alabilirsin niye olmasın ama bence hiç gerek yok 5000 Tl ye çok iyi scooterler bulabiliriz sana.

    Honda sahibi olarak yamahayı önermişim hep..
    Hondanın da sana uyan fiyatlı scooter ları var sahibinden de bakabilirsin. İsim söylemeye gerek görmüyorum o kadar çok ki.

    Yamaha, D'elight olabilir, ikinci elleri 2013 model 4.500 tl felan.
    http://www.sahibinden.com/motosiklet-yamaha-d-elight?sorting=price_asc

    Yamaha BW-s 100 yada 125 olabilir efsanedir bu motor. ben 125 i ni öneririm.
    BW-s 125 için http://www.sahibinden.com/motosiklet-yamaha-bw-s-125?sorting=price_asc
    BW-s 100 için http://www.sahibinden.com/motosiklet-yamaha-bw-s-100?sorting=price_asc

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------

    Alıntı Pisman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence öyle yap
    CB 125 den uzak dur yamahanın YBR si ondan çok çok iyidir. Zaten kıyaslamalarada bakarsan, CB 125 ile YBR 125 kıyaslanmaz CBF 150 ile YBR 125 kıyaslanır. İkisinde sürmek kısmet oldu CBF 150 mi yeni sattım ama genede ybr almış olsam satmazdım diyorum PUlsarı düşünsen genede vitesliye karar verdiysen. Sıfır alırsın kafan rahat olur 200 lükte hem sonra

  10. #30

    Üyelik
    03 Mart 2016
    Motosikleti
    Şu an yok 😢
    Valla güzel kardeşim 5000tl vereceksen cr125e den şaşma.. Olmaz diyorsan bajaj discover 125st yada 150 f.. Drifti kullanamazsın sen çok atik bir motordur.. Ayrıca arka fren sistemi berbat kazık gibi durmak bilmio nerdeyse ayağa kalkmak lazım durmak için.. Tecrübem yok diyorsun. Drifti aldığın gün kaza yağtığın gün olur. ALLAH korusun. Bu saydıklarımın. Dışına çıkma commuter sürmek scooter çok zevklidir.

  11. #31
    tesisatogr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Honda CB125 Ace / Yuki YK-25 Triportör
    Vitesli al, elin biraz anahtar tornavida tutuyorsa, yağını bujisini vb. kendin değiştirebileceksen Çinli alma diyenlere de bir selam çak geç!
    Her gün profesyonel maksatlı kullanmak istiyorsan, (işe gidiş geliş vb.) HONDA-YAMAHA dan şaşma istediğin modelini kullan, sırf zevk için süreceksen Çinli al kendini ve motorunu geliştirirsin.
    CB125 lere laf söyleyenler de ekmek köfte oranını bilmeyen, kanı hızlı akan genç arkadaşlarımızdır diye düşünüyorum.

  12. #32
    ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2012
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Ben gibi otamatik olsun kafam rahat olsun dersen TVS-Hero-Lifan gibi markalarin scooter modellerini incele 3700-5200tl arasi bil hassa TVS nin metal kasa usb li scooter lari cok hos bizik mahallede var Tvs Jupiter 4100tl bayi 4000tl vermiş abi Çin degil hint mali metal kasa guzel diyor

  13. #33
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Senin alacağın motor:
    Yamaha Crypton
    Hem japon
    Hem az yakar
    İkinci eli çok iyi
    Yarı otomatik
    Hafif şehir içi mükemmel
    110 CC ve 100km yapabiliyor Max düz yolda


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)