Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kuba KB150-25 mi Mondial MH125 drift mi ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Kasım 2011
    Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    Arkadaşlar merhaba.Tanışma kısmında kendimi tanıttım ama tekrar yazayım.Öğretmenim ve okula gidip gelmek için motor almak istiyorum.Köy yolu gidiş-geliş toplam 50 km ve yolun 6-7 km si taşlı ve stabilize,bir kısmı da asfalt sayılır.Boyum 183 kilom 65-70 arası.Formun neredeyse tamamını bir hafta içinde okudum,bayağı bilgi sahibi oldum hepinize teşekkürler.Ama kuba kb150-25 hakkında çok az bilgiye ulaşabildim.Aslında direk aklımdan geçen cruiser tarzı olan Kuba ama Mondial drift hakkında da forumda okuduğum olumlu şeyler seçeneklerim arasına MH driftinde girmesine neden oldu.Okuduklarıma göre genelde herkes driftin lastiklerinden başka herşeyinden memnun,ama motorun ön kısmının hafif olduğunu falan da okudum.Ben stabilize yolda kullanacağım için açıkcası MH driftten biraz tedirgin oldum.Savurması falan Kubaya göre daha kolay olabilir sonucunu çıkardım.Motorların aşağı yukarı fiyatları aynı bugün bir bayiyle görüştüm elinde hem Kuba hem de Mondial olduğunu fakat köy yollarında Kubanın daha sağlam olabileceğini söyledi.Çünkü Kubada plastik aksam yokmuş ama mondial de bazı kısımlar plastik olduğu için sıkıntı çıkarabileceğini söyledi.Birde dediğiniz gibi DRİFT'in lastikleri iyi değilse ek olarak bir de 150 TL lastik masrafı olur o zaman KB150-25'i fiyat olarak geçer.Kuba KB150-25 modelini kullanan veya bilen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.Benim sizden ricam bu iki motoru,çekiş-yakıt-rahatlık ve sağlamlık konusunda kıyaslarsanız bana çok yardımcı olursunuz.Hızla işim olmaz 70-80 yapsın yeter.Biraz uzun oldu kusura bakmayın,şimdiden teşekkürler.Motorlar aşağıda::



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    eski bi mondial kullanıcısı olarak mondialden uzakdur gerçekten mondinin plastik aksamları çatlamaya müsaitoluyor sırf bu yüzden 12500 deki motoru sattım kübanın da krom aksamları biraz kalitesizmiş haberin olsun..
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  3. #3
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    kesınlıkle mondial almanı tavsıye ederım rkadaşım kubadan uzak dur.Ek olarak lastık kuba markada alsan başka bır markada alsan almalısın çünki, lastıkler hepsının naylon ve kışın özellıkle işe yaramaz .mondialin bırde mcx ve vulture modelı var dirift ile bırlıkte bu 3 model şu an mondıalın ıyılerı arasında ve servıs yedek parca konusunda kubadan daha ıyı mondıal bunlarıda göz önünde bulundurunuz

  4. #4

    Üyelik
    01 Kasım 2011
    Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    Arkadaşlar sağolun cevaplarınız için fakat,düşüncelerinizin nedenlerini de yazarsanız sevinirim.Bir de Mondiali veya Kubayı genel olarak değil de sadece bu iki modelini değerlendirirseniz sevinirim.

  5. #5
    DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2011
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    drift senin ihtiyaçlarını karşılar hocam drift daha sağlamdır

  6. #6
    Mavi_Anahtar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Aralık 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    RX3i EVO
    Oturuş-kullanış rahatlığı açısından mondial olanı al derim.

  7. #7
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    ilk 2 cevapdan da anlaşılacağı gibi kısaca çin malı motosikletlerin çabuk dağıldığını söylememe gerek yoktur heralde. Alacağınız modellerin yerine 2.el kymco ck125 cbf150 ybr125 yada şimdi adını unuttum sym ninde commuter tarzı bir motosikleti vardı bunları düşünmeniz yol şartlarınıda göz önüne alınca daha mantıklı duruyor. Sonuçta daha asfaltta kısa zamanda dağılan bir motosikleti taşra yollarında kullanmanın bir anlamı olacağını sanmıyorum.

    Ama dersen ki yok ben illa 0 alıcam bunlardan biri olsun. Bence kuba almalısın motor kısmı mondiale göre az biraz daha sağlam ancak mondialinde yedek parçası bol hesabı sen yap

    Aramıza hoşgeldiniz hakkınızda hayırlı bir motosiklet almanız dileği ile

  8. #8

    Üyelik
    01 Kasım 2011
    Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    Şafakk arkadaşım çok sağol verdiğin bilgiler için.Evet sıfır almak istiyorum çünkü ikinci eli kim nasıl kullanmış bilemiyorsun,rodajı düzgün yapmışmı,motoru zorlamışmı v.s. diye kafamı kurcalar hep.motor bilgim var o yüzden çin malının biraz dandik olması benim için çok önemli değil bi sıkıntı olunca hallederim.Zaten sanıldığı kadar kötü de değil çin malları.Öğretmen arkadaşlarımda var,teyzemin oğlunda var sorunsuz köye gidip geliyorlar.Ben balansörlü bir model almak istiyorum o yüzden fiyat olarak bu motorlar cazip geldi benim sadece bu başlıktaki modeller hakkında hiç bilgim yok.Kubayı yakından inceledim çok hoşuma gitmişti,ama DRİFT i hiç görmedim.Bakalım cevaplar doğrultusunda bir karara varacağım artık.

  9. #9
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Alanya/ANTALYA
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    hocam dağ köye gidip gelmek için kullanacaksanız sadece kuba alın derim en azından şasesi flan daha sağlam geli,yor bana ama düz yolda asvaltda da drift daha iyidir
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

  10. #10
    Attalos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kuba KB150-25
    selam. Kuba kb150-25 sahibiyim ve çok memnunum. hep 2 kişi ve ortalama 150 kilo olarak binmemize rağmen kilometrede 12 kuruş yakıyor. hafta sonları antalyanın sıcağında olimpos, çıralı, korkuteli side alanya geziyoruz, şişme gibi bir sorunu yok. kilometre saatinin içinden zırıltılar geliyor, değişmesi gerekiyor. krom kalitesi çok iyi değil ama küçük bir maliyetle düzeltilebilir. oturma ve sürüş pozisyonu hem sürücü hem artçı için çok çok rahat. balansörlü olmasına rağmen üst devirlerde azda olsa titreşim var. Bundan önce mondialin skutırını da kullanmıştım. parça ve servis konusunda illallah ettim. Belki servis sorunu antalya için geçerlidir bilmiyorum. Ama kuba fiyatına göre on numara..

  11. #11
    lazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2006
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    kuba 165-25
    bir kuba kullanıcısı olarak ben kuba derim şu an 6000 km ye geldim hiç bir sorun yaşamadım .

  12. #12

    Üyelik
    01 Kasım 2011
    Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    KUBAcı arkadaşlar geldi sağolun arkadaşlar bilgiler için.Attalos kardeşim yakıt çok iyiymiş gerçekten ben zaten zayıfım ve tek kişi kullanacağım o yüzden motor bana dua eder heralde :D Şu anda arabamla köye gidip geliyorum 300 kuruş yakıyor km ye :D 2000 Motor Ford Taunus.Desenize zaten motor kendi parasını yakıttan amorti ediyor.

  13. #13

    Üyelik
    13 Ekim 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2011cbf150 ve mr150 vulture.
    kaspınarlı-hocam yanlış modelleri kıyaslıyorsun bence.KUBA yarı çapır bir motor.mondial ise adı üzerinde DRİFT.sanırım senin için önemli olan yakıt ve fiyat.eğer öyle ise mondialin karaca100 modeli var fiyatı ve yakıtı çok uygun.zaten hız da istemiyorsunuz.ama ben olsam bu motorlara bir kalem çekerim ve gider sıfır ya da ikinci el bir ybr125 alırım.YAKIT YEDEK PARÇA SERVİS VE KALİTE OLARAK HEPSİNDEN ÜSTÜN.
    (25 YILLIK MOTOR TECRÜBEM BUNU SÖYLÜYOR.SAYGILAR.)

    ---------- Post added at 13:49 ---------- Previous post was at 13:46 ----------

    ilave edeyim.karaca100 modelini tavsiye etme sebeplerimden biri de motorlu taşıtlar vergisinin olmaması.

  14. #14

    Üyelik
    01 Kasım 2011
    Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    Mayaz hocam sağolun verdiğiniz bilgiler için,fakat ybr nin fiyatı beni aşıyor,dediğiniz gibi benim için şu anda önemli olan yakıt ve fiyat zaten ileride bu motoru değişip 250cc çapır tarzı bişey düşünüyorum.Karaca 100 de güzele benziyor fakat o motorlar altımda küçük kalıyor boyum uzun bir de buradaki rampalar çok dik 100 lük sorun yaşatabilir.Bi aklım diyor boşver balansörü falan git bi tane KT 125 al hem fiyatı uygun hem de mondialın en sorunsuz modeliymiş,bi aklım da diyorki vermişken 500-600 fazla ver balansörlü al.Bilmiyorum valla çıkamadım işin içinden.

  15. #15
    htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul -MALTEPE
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    kubanın bu 150 kh yi değilde KD125'lik motoru ile drifti karşılaştırman daha iyi olurdu. Ama ben yinede mondi diyorum.
    Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.

  16. #16
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Alanya/ANTALYA
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    al sana hocam ybr kalitesinde ybrnin kan kardeşi :D

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2060627/detay/
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

  17. #17
    lazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2006
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    kuba 165-25
    kubanın karbüratörü Keihın dir buda motoru 2 hafta yerinden kımıldatmasanız yani çalıştırmasanız 3 veya 4 marşta çalışmasını sağlar çin malı karbüratörlerde ise akü biter yine çalışmaz soğukta ise çalıştırmak bir işkence ayrıca cdı ünitesi honda cg nin .

  18. #18

    Üyelik
    01 Kasım 2011
    Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    lazer kardeşim çok faydalı bilgiler veriyorsun sağolasın,aklıma gelmişken bişey sorayım kardeşim,bu yeni motorlarda bayır aşağı kontak kapatılıp gidince bir sorun oluyormu.

  19. #19
    lazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2006
    Şehir
    BOLU
    Motosikleti
    kuba 165-25
    genelde hiç bir araç rampa aşağı boşa atılması tavsiye edilmez fazla hızlandığında kontrol dışına çıkabilir , bide çakıla veya kuma gelirsen iyice kontrolden çıkar. yani vitesten atmak iyi bir şey değil.

  20. #20

    Üyelik
    01 Kasım 2011
    Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    O bakımdan haklısın lazer kardeşim,fakat ben vitesten atmayı değil de motoru stop etmeyi sormuştum,motor açısından sorun olurmu demek istedim,mesela arabanın frenleri tutmuyor çalışmadığı zaman,bu gibi yani.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)