ydnydn kullanıcısının son içeriği

1. Y

Bakım tavsiyeleriniz var mı?

Arkadaşlar selamlar, yaklaşık 3 yıldır kar kış demeden çinli scooterımı ulaşım aracı olarak kullanıyorum. Ortalama 14-15 ay önce şehir değiştirdim ve bu süreçte motorumu aktif olarak kullansam da bakımını aksattım. Iş yoğunluğum sebebiyle yalnızca ofise git-gel günde 2-3km civarı kullandım...
  2. Y

Bursa'da usta tavsiyesi

Dostlar merhabalar, iş sebebiyle Bursa'ya taşınıyorum. Beşevler çevresinde oturacağım. Motorumun her işini görebileceğim, iş yapmaktan gocunmayan, iyi bir usta tavsiyesine ihtiyacım var.
  3. Y

Ramzey kalipso 150 scooter yedek parça aranıyor

Merhaba, ramzey kalipso yedek parçası satan bir dükkan var mı aramizda? Kırmızı sag sol fren muhafaza, kırmızı sag sol alt panel (orijinal) ve torpidoya ihtiyacım var.
  4. Y

Plastik kelepçe muayenede sorun olur mu?

Merhaba, scooterimda kaportanın bazı parçaları plastik kelepçe ile bağlı. Muayenede sorun yaşar miyim?
  5. Y

Motosiklette benzin seviyesi ve performans.

Dostlar selamlar, karbüratörlü bir scooterim var. Bana çok garip geliyor ancak motosikletin performansı benzin deposu yarıya geldiğinde bariz bir şekilde artıyor. Daha iyi gaz alır hale geliyor ve daha atak oluyor. Bitmesine 20-25 kilometre kala performans yine düşüyor. Bunun bilimsel bir temeli...
  6. Y

Isparta'da Balans yapan lastikçi var mı?

Merhaba, yazlık lastiklerim bugün gelecek ancak takma sökme işlemini balansla yapan hiçbir ustaya denk gelmedim. Bildiğiniz bir yer var mı?
  7. Y

Güneşten koruma için ne önerirsiniz?

Selamlar, scooterımi kapalı bir yere alabilme şansım yok. Kisin kardan korumak için tır brandası kullanıyordum ancak yazın aksine yakar sanırım. Güneşten koruma için ne tavsiye edersiniz?
  8. Y

Scooter far güçlendirme hk.

Dostlar selamlar, geçenlerde scooterımla gece uzun yol yaptım. Şehirlerarası yolda ışıklandırmasız ortamda farlarım ziyadesiyle yetersiz geldi. 1 metre önümü ancak görebiliyordum. Bu farları nasıl güçlendirebilirim? Karşımdan gelen adamı kör etmesin, trafikteki diğer insanları rahatsız etmesin...
  9. Y

Scooter için balans şart mi?

Dostlar selamlar, 150cc, 130/60-13 lastiklere sahip bir scooterım var. Lastiklerinin değişim zamanı geldi ancak üniversite sebebiyle Ispartadayim ve burada motosiklete balans yapan tek bir insan yok. Michelin'i aradım Pirelli'yi aradım hiçbiri yapmıyor. Antalyaya gidecegim mecbur. Geçen ustayla...
  10. Y

Yağ seçimi hk. Motul 7100 vs 5100

Dostlar selam, ben karbüratörlü scooterım için motul 7100 yağ alıyordum. Dün bakıma götürdüğüm usta bu yağın gereksiz olduğunu, motorumun karbüratörlü basit mekanik olmasından mütevellit zamanla yağı kabul etmeyeceğini, 5000-5100 yağ kullanmamın daha mantıklı olacağını söyledi. Sizin...
  11. Y

Lastik tavsiyesi rica ediyorum

Merhaba,130/60-13 olarak scooter lastiği tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yaz mevsiminde uzun yolda ve yağmurda beni üzmeyecek agresif kullanımda problem çıkarmayacak bir lâstik istiyorum ama hangisinin daha iyi olduğunu bilemiyorum. 500 TL civarı bütçem var lastik için. Maksimum 600-650.
  12. Y

Disk fren sorunum hk

Merhaba, bir scooterım var. Ön fren disk. Eskiden ön freni iki parmak hafifçe sıkmam yetiyordu. Şu an bayağı arka freni çeker gibi çekiyorum. Zira boşluk var. Tamirhaneye götürdüğümde usta baktı ve on frenin normal olduğunu söyledi. Içime sinmedi işin aslı. Bu işin doğrusu nedir? Boşluk olması...
  13. Y

Motosiklette lastik sorunsalı ve Winter Grip 2 hk.

Merhaba, scooterimda Anlaş MB457 lastik mevcut ancak çatlaklar oluşmaya başladı. Zaman zaman az da olsa arka lastiğin kaydığını hissediyorum. Anlaş'ın sitesinde Winter Grip 2'nin dört mevsim kullanılabileceği belirtiliyor. Akdeniz ikliminde bu lastiği yazın test edenler var mı?
  14. Y

Donan gaz teline ya da koluna çözüm var mı?

Dostlar merhaba, normal hava soğutmalı 150'lik scooterım var. Öğrenciliğim sebebiyle şu an Ispartadayim. Haliyle geceleri çok soğuk oluyor. Dün sabah hastaneye gitmek üzere yola çıktım. Yolda motorun gazı düşürmediğini fark ettim. Sağda solda emniyet şeridi olmadığından fren yapa yapa gittim...
  15. Y

Motor yağında üretim tarihi ne olmalı?

Merhabalar, hepsiburada.com'dan motul 7100 yağ siparişi verdim. Ürün elime ulaştı. Ürünün 2019 üretim olduğu yazıyordu sitede. Satıcı hepsiburadanın kendisi olduğu için güvenerek sipariş verdim ancak Şubat 2018 üretimi bir yağ geldi. Yağ özelliğini yitirmeye başlamış mıdır yoksa rahatca...

Yeni mesajlar