thefireofhel kullanıcısının son içeriği

1. T

Kağıthanede motoru calınanlar toplansın

Selam herkese bende kağıthane oturan ve motoru çalınanlardan biriyim. Benim önerim Kağıthane bölgesinde motoru calınan arkadaşların toplanıp gerek karakollara gerekse mahkeme veya başka hangi yargı çeşidi varsa pres yapmaya çağırıyorum. Belliki bu çete hep aynı hep iki kişi motorla gelip alıp...
  2. T

Arka Balata Sorunu

Herkese selam. Bu hafta sonu 150'lik scooterin arka balatalarını değiştirdim ama değiştirmez olaydım :) Balatalar yeni olduğu için fren tutmuyor. Bu firen tutmama olayı tahminen kaç gün veya kaç km sürer. Asıl sorunum ise balatalar çok sıkı tekerlek zor dönüyor yolda gitmek için fazla gaz vermem...
  3. T

150 CC scooter için far tavsiyesi

Arkadaşlar 150 CC'lik manda kasa bi tane scooterım var ama ne tür lamba taktıysam hiçbi şekilde verim alamadım. Geceleri yolda giderken 5 metre ilerimi zor görüyorum, hele yağmurlu havalarda Allaha emanet olarak gidiyorum :) Bu sorun için tavsiyeniz ve öneriniz nedir. Bilgileriniz ve ilginiz...
  4. T

Kayış değişti motor yavaşladı

Selam arkadaşlar geçen gün köprüde motorun kayışı koptu ve köprüde mahsur kalma hikayemi anlatmıştım. Erkan abi sağolsun motoru trasporterle alıp kayışı değiştirdi. Kayışı değiştirirkende orta göbekteki bilyelerin dağıldığını söyleyerek onlarıda değiştirdi. Benim elimde bulunan kayışı 835 20...
  5. T

Scooter Kullanıl Kılavuzu lazım

Selam arkadaşlar benim jinding 150 T5 motorum var modeli normal Asya 150 T1 modelinden elinde Kullanım Klavuzu olan veya internetten bulabilen varmı. Buradan paylaşabilir mi? Ve Diğer motor marka ve modellerinide buradan istek yapabiliriz.
  6. T

Kartel Sökerken Yağ aktı

Pazar günü motorun kayışını değiştirmek için kartel kutusunu açıyordum küçük ve uzun vidaları söktüm kapak açılmayınsa kartel'in en sonunda 10 numara anahtarla bi vida daha söktüm ve vidayı çıkarttığımda yağ akmaya başladı hemen vidayı geri taktım. Bu yağ neyin yağı ve nereden değiştiriliyor...
  7. T

Motor Kayışı

Selam arkadaşlar Asya 150 T1 model bir adet scooter var. Geçen gün değiştirmek kayış aldım ve kapağı söktüm. Ama elimdeki kayış 835 20 30 motorun üstündeki ise 842 20 30'luk bi kayış. Acaba motora 842 mi yoksa elimdeki 835'lik olanımı takayım. Aldığım firma 835'lik kayış daha iyi dedi onu...
  8. T

Ön amortisör mü?

Arkadaşlar motorumdaki garipliklerden bir taneside giderken hiçbir sorun yok iken durmaya kalktığımda ve bayır aşağı gittiğimde motorun ön tarafı titreyip zangırdıyor. Motorcuya götürdüğümde ön amortisörden olabilir dedi. Ve çukurlara girdiğimde daha çok derbe almaya başladım sizdece sorun...
  9. T

Sorun Kayış mı Disk mi?

Selam arkadaşlar dün akşam hatunla birlikte gezerken birden motorun bilmediğim bi yerinder cır cır cır diye ses gelmeye başladı. Tahminen kayış veya ön disk çünkü gelen ses bi kesilip bi geliyordu. yani dönen bir parçanın her bir turunda cır cır diye ses geliyo sebep ne olabilir. Kayış veya ön...
  10. T

Disk Kilidini Kaybettim

Arkadaşlar dün motorun kontak ve disk kilit anahtarını kaybettim. Kontak anahtarın yedeği var ama disk kilidinin yok. Bu kiliti nasıl açarım bilgisi olan veya başına gelen arkadaş var mı? model olarak bu http://i55.tinypic.com/2diiogo.jpg
  11. T

Scooter km göstergesi ne kadar doğrudur.

Selam arkadaşlar 150 Scooter'ların göstergeleri ne kadar doğrudur. Benim motorda 120 ibre var ve ben bununla 2 kişi 115 yaptım dahada yemedi :) acaba ben 115'le gittiğimi sandığımda normal araç ve motorlara göre kaçla gittim bilgisi olan varmı. Motorum 150 cc manda kasa ASYA 150 T1
  12. T

Scooter 150 manda kasa

Selam arkadaşlar 150 scooterım var manda kasalardan. Motorla virajlara girerken motoru ne kadar yatıracağımı tam kestiremiyorum ve hatta korkuyorum. Scooter tekerlekleri küçük olduğundan bana çok fazla güven vermiyor. Scooter kullanan arkadaşlardan bu motorun ne kadar yatacağı hakkında bilgi...
  13. T

Ön Amortisörlerde sorun

Selam arkadaşlar. Dün hava süperdi bende 3 aydır yatan 150 cc scooter'imi çıkarttım. Çıkarttım ama motorla giderken ön taraf titriyordu sebebini öğrenmek için motorcuya götürdüm. Motorcu en amortisörlerin yağının bittiğini veya bozulduğunu söyledi. Sizce bu doğrumudur ve ikisinde değişmesi...
  14. T

150 CC Scooter Karbüratör temizliği

Arkadaşlar 150 CC Scooterın karbüratörünü temizlemek istiyorum ama çok profesyonel bir tamirci değilim. Acaba yarı amatör şekilde söküp temizleyebilir ve tekrar takabilir miyim. Ve bu işlemleri gerçekleştirirken nereler dikkat etmek gerektiğini ustalarımızın tavsiyeleriyle gerçekleştirmek...
  15. T

150 Scooter fazla benzin yakma

Selam arkadaşlar benim 150 cc bi scooterim var. Markası duyulmamış cin mallarından bir tanesi Juindign diye bir marka Asya 150T1 manda kasalarından. Motorla 25 TL'lik benzinle 150 km yol yapıyorum km 0.166 TL'ye geliyor. Motorumun daha az yakması için değiştirme veya yenile yapmam gereken...