Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hepsinin kıymeti bal gibi de biliniyor ortada kıymet bilmemezlik falan yok. Az satılmasının temel sebebi parça fiyatlarının pahalı olması ve servis kalitesinin rezalet düzeyde kalması Ben de dahil pek çok kişi bu yüzden genel olarak japon motorlarına yöneliyor.
Bildiğiniz yerler var mı ECU yazan yerlerden Kawasaki servisinde de bu olayı yapan İstanbul'da 2 3 yer var diye biliyorum diğerleri ya bilmiyor ya yapmıyor
Açtirmayi düşünüyorumda açtırma parası için birkaç bayi ile konuştum 200 EUR diyorlar indirim yapanda yok net fiyat diyorlar. Bakalım yaza doğru motosikleti açtırıp denemek istiyorum tüm gücünü
Merhabalar,
Yakın zamanda ninja 650 aldım. Moto A2 uyumlu (kısıtlı) zaten A2 ehliyetim var, aslında bu motoru alıp bir süre sonra A sınıfına yükseltmeyi düşünüyordum ama A2 kısıt mevzusu çıkınca ehliyet yükseltme işini biraz erteledim.
Şu an merak ettiğim şey ileride orijinal (full) haline...
Motosiklet üstünde yolda kahve içmeyiverin bir zahmet araba değil bu. Çekin kenara mola verin öyle için. Full face kaskla zaten içilecek bir şey değil “Modüler kask var” muhabbeti de işi kurtarmıyor. bu işin raconu basit kahve içilecekse durulur yolda içilmez
Herkese merhabalar,
Yakın zamanda kask almayı düşünüyorum ve özellikle Ruroc kask modellerine bayağı kafayı taktım. Tasarımı ve görünümü gerçekten çok hoşuma gidiyor. Fakat malumunuz, ülkemizde fiyatlar uçmuş durumda. Bazı yerlerde 50 bin TL ve üzerine satıldığını görüyorum.
Ama işin ilginç...