Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Birde çoğu cg ve türevi motorlarda sente işaretleri tam tutmuyor o yüzden gereken aralıkta bile ayarlasan hafif subap sesi gelmeye devam ediyor.
En sağlamı buji deliğinden kontrol etmek işaretler hafif hatalı.
Zaten ne kadar usta geçinen varsa eliyle ayarlıyor sorsan ben elim sentil olmuş...
Bugüne kadar 4 tane motor aldım, sözde hepsi sorunsuzdu ama hepsinde de sorun çıktı hatta 2 si 1 -2 yaşında motorlar onlarda bile sorun vardı. Bizim millet araç satarken gizliyor bir çok şeyi. Eskiden 3 kişiden 1 i güvenilir çıkıyordu şimdi herkese dolandırıcı gözüyle bakılarak alınmalı yada...
Bu sorun ybr lerinde çoğunda var eskiden tartışılmıştı ve çözüm üretebileni görmedim komple debriyaj değiştiren dişli değiştirende oldu yine çözülmedi.
Aynı sorun benim tk03 te de var (driftle neredeyse aynı motor) kalkarken ilk yüke bindiğinde sarsıntı yapıp sanki bir şey sürter gibi ses...
Tekleme ondan değil başka şeydendir. motor 125 mi üzerinde hangi dişliler var kaç kilosun ve tekmi kullanıyorsun artçı alıyormusun ve bulunduğun şehirde yokuş çokmu azmı buna göre değişir.
Üst kapakta yxb 50 yazıyorsa 125 - 150cc kapak var demek gayet normal. Anlattıklarından motorun tam devirlenmiyor ben yine karbüratör diyorum, söküp main jet i temizleyin üzerindeki küçük deliklerden bir kaçı tıkanmış olabilir.
O motor zaten 100 den sonra alan yok mu diye bağırıyor ve 4 litreden fazla yakmaya başlıyor. Geçmeseniz daha iyi ama illa neden diye soracak olursan.
Büyük ihtimalle dişli oranlarınız aynı değil o motor için tek kişi için 16-42 iki kişi yada yokuşlu yer ise 15 - 42 dişli en ideali.
Bir diğer...
Sesten çok panik probleminizi gidermenizi tavsiye ederim.
Ya motora tam alışamadınız yada sağlık probleminiz var bunu aşmaya çalışmanız hata yapmanızın önüne geçecektir.
Yüksek viteste durmanızda sorun yok acele etmeden vitesi düşürün merak etmeyin 1 sn geç kalktınız diye bir şey olmaz en...
Normal burası kendi gibi düşünmeyenlerin dışlandığı bir yer ve her konu dalga konusudur burada. Yeni gelenler bir daha gelmiyor forum büyümüyor her sene küçülüyor bu sebepten. Her konuda saçma sapan espri yapanlar da cabası.
Bir diğer etken de toz keçesinin önemsenmemesinden de kaynaklanabiliyor toz girip keçeyi tekrar bozuyor. İlkinde toz kaçırdığı için bozuluyor ve keçeler değiştirilirken toz keçeleri değiştirilmiyor. Diğer ihtimalleri yazmışsınız zaten.