SCelen kullanıcısının son içeriği

1. SCelen

Uzun Tur Yapanlar İçin Motordaki İstiflenmiş Yük Sorunsalı?

Selamlar, Uzun tur yapan üstadlara bir sorum olacak, biliyorsunuz topcase, yan çanta ve artçı kısıma baya bir yük(çanta vs.) koyuluyor. Benim sorum burada başlıyor. Şehir içine girdiniz motoru parkedip biraz şehir turu veya turistik yerleri gezeceksiniz yaya olarak. Bu dışarda olan...
  2. SCelen

İstanbul - Kastamonu Rota Tavsiyesi Lütfen

Selamlar, İstanbuldan, kastamonuya gidicem. Acelem yok o yüzden güzel bir rota yaparak tur şeklinde gitmek istiyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar şurlara uğrayarak git derse çok memnun olurum. Hatta 1 gece bir yerde konaklayıp 2 günde bile gidebilirim sakin sakin.
  3. SCelen

Kapalı Garajım Yok Motor İçin Ne Yapabiliriz?

Merhabalar, Pcx motoruma kavuşucam pazartesi inşallah. Benim gibi motoru koyacak kapalı bir alanı arkadaşların da yararlanması için konu açmak istedim. Malum kış geliyor yağmurlar başlıyor. Motor üstüne branda örtmek motoru koruyor mu? Başka bişeyler yapmak lazım mıdır? Yağlama vs. gibi...
  4. SCelen

Sıfır Motor Alma (Alamama) Sorunu

Selamlar, Honda pcx125 almayı istiyorum sarı sitede sıfır bayi fiyatının 15bin üstüne satıyorlar. Peki ben bu bayilerden sıfır motor alamayacakmıyım arkadaşlar. Ne zaman arasam motor yok elimizde diyorlar. Sıraya sokun kapora vereyim diyorum yok yapamıyoruz diyorlar. Lütfen bilen bir üstat yol...
  5. SCelen

Çamur Yüzünden Motoru Bırakıcam Sonunda

Selam, Arkaşlar motorum cb125e; Yağmur olsun olmasın yerde az bir su, ıslaklık olsa bile pantalonum diz kapağından aşağısı full çamur lekesi oluyor damla damla. İnternetten falan baktım ama buna takabileceğim farklı bir çamurlukta göremedim. Eteklik veya yağmurluk giymeden bunun bir çözümü...
  6. SCelen

Maslak Oto Sanayi'de Lastikçi?

Arkadaşlar maslak oto sanayi de motor lastik tamiri yapan yer var mı? Bikaç lastikçiye baktım motor lastiğine bakmıyor adamlar. Arka tekere hava basıyorum ertesi gün inmiş oluyor bi yerden kaçırıyor ama anlayamadım.
  7. SCelen

Motosiklet devrildiğinde neden çalışmaz?

Merhabalar, Motosiklet yan yattığında, düştüğünde neden çalışmaz varmı bunun teknik bir bilgisi? Şimdiye kadar iki defa yatırdım motoru ikisinde de aynı olay oldu. Birinde gaz vererek marşladığımda çalıştı, diğerinde yokuş aşağı vurdurarak çalıştırabildim. Sebebini bilen varmıdır merak ettim?
  8. SCelen

Teker havası 2 günde iniyor?

Merhabalar, Motorun arka tekeri patlamıştı bikaç ay önce, nakitim çok olmadığından bir ustada değiştirdim tekeri irc marka lastikle. Fakat değiştirdiğim günden beri arka tekere benzin istasyonlarında 32psi basıyorum. Motor haftasonu yatıyor pazartesi yeniden bineyim dediğimde 10-15psi a kadar...
  9. SCelen

Çekilen Araçlar veya Motorlar Yapacağımız İşlemler

Bende yeni öğrendim arkadaşlar, belki birilerinin işine yarar diye burayada koyayım. Aynen kopyalıyorum emniyetteki bilgiyi. Herhangi bir sebeple çekilen araçlarınızın SMS yolu ile veya internet aracılığı ile yerini öğrenip aracınızı almak için nereye gideceğinizi ve yanınızda ne kadar para...
  10. SCelen

Ehliyeti artık istediğimiz emniyetten alabiliyormuyuz?

Evraklarım meb'den gelmiş ehliyet için, hangi emniyetten randevu almalıyım dedim sürücü kursuna istediğinden alabilirsin dedi. Sadece bağlı bulunduğunuz ilçeden alınıyordu diye söylediğimde, eskiden öyleydi şimdi istediğin yerden alabilirsin dedi. Varmı bilgisi olan bir arkadaş? Uğraşmayalım...
  11. SCelen

Memnun Olduğunuz Dükkanlar - Satıcılar veya Servisler?

Tüketici köşesine girdiğimde hep şikayet başlıkları gördüm, peki sizi memnun bırakan dükkanlar, servisler hangileridir? Şuana kadar gördüğüm kadarıyla çoğu kullanıcı birşey alırken ya abi 10-20 lira fazla olsun yeter ki ilgili bi yer olsun dediğini biliyorum. Bende gerek yedek parça gerekse...
  12. SCelen

Şu yağ motoruma uyar mı?

İlk kez yağ değiştiricem, birazdan sipariş vericem arkadaşlar o yüzden size şunu sormak istiyorum, Motorum Honda cb125e vitesli 10w40 uygun dediler onun için castrol 10w40 araştırdım ama araştırırken birden fazla seçenek gördüm. Ayrıca bir motorcu arkadaşım kış geldi artık 10w30 al dedi...
  13. SCelen

İstanbul avrupa yakasında gaz yağı?

Yahu kime sorduysam yakınlarımda bilen-eden yok, istanbul levent-şişli-kağıthane taraflarında gaz yağı satan bir yer varmıdır? Zinciri temizlemek için alıcam. Teşekkürler
  14. SCelen

170 boy için CBR250R ?

Soru aslında çok açık, 1.70 boy ile CBR250R rahat kullanılır mı? Kullanan arkadaşlar varmıdır? Birde boy için amortisörleri alçaltma gibi işlemler varmış. Bu konu hakkında bilgi verebilecek arkadaş varsa çok memnun olurum. Teşekkürler.
  15. SCelen

Zinciri Akşamdan ve Sıcakken mi yağlamalı?

Selamlar, Öncelikle 1 aylık yeni bir motor kullanıcısıyım(iyiki de olmuşum). Birkaç sorum olacak; 1-Motor da zincir yağlama işlemini nasıl yapmam lazım? Zinciri önce neyle temizlemek lazım ve temizlemek mecburimidir? 2-Yağlama işlemi için akşam eve döndükten sonra zincirler sıcakken mi...

Yeni mesajlar