numanco kullanıcısının son içeriği

1. numanco

Scooter fren maneti değişimi

Sizin modelde malesef sökmeden manet değişimi olmaz. Grenajların tırnaklarını kırmadan sökmek için düz tornavida ile kanırta kanırta yavaşça açabilirsiniz.
  2. numanco

Mümkün ama uzak doğuda satılan minik cırcır kol ve lokma setleri veya açık ağız anahtarlar gerekli. Alan dar olduğu için bizim standart ekipmanlar zorlayabilir. Genelde yükseklik alçaklık ayarı için biraz pay bırakırlar. Burada bıraktıkları pay sayesinde değişim olabilir. Görsel gönderin bakalım...
  3. numanco

Sökerek yapmak daha basit olur. Zaten genelde 2 vida tutuyor bu plastikleri.
  4. numanco

Kurye için scooter

Special Alfa, Spontini, Fury 110 vs. bu tip Spacy alfa klonu motorlar ilk tercih sebebi. Parçası çok fazla ve çok uygun fiyata. Varyatör bakımını yaptığın sürece 50-60km'ye kadar sıkıntı çıkartmaz, sonrasında elin anahtar tutuyorsa rektifiyeyi kendin 3/1 fiyatına bile yaparsın. Motor yapısı çok...
  5. numanco

Yanlış motor seçimi

Dayı motora baktımda inanılmaz çirkin, Ampute bir sineği andırıyor bana. Binmeye utanacağım bir tasarımı var. Koca cüsse hayvan gibi ama motor ampute, 1 tane ufak egzoz borusu çıkıyor alttan. Hadi gizleseler falan anlarım. Şu motorun neyi var? Elcik ısıtma? Sele ısıtma? Carplay? Navigasyon...
  6. numanco

Honda Türkiye'de Hangi Modelleri Üretecek? Fiyatlar Düşecek mi?

Honda Motorsiklet Fabrikasını İzmir/Aliağa'ya 100K kapasiteli motosiklet üretim fabrikası açıyor. Üretim 2026/2. çeyrek gibi başlayacak diyorlar. Özellikle en çok satan Scooter, Maxi Scooter gibi modelleri üreteceği tahmin ediliyor. Sizce Fabrika sonrası Honda modellerin piyasası nasıl...
  7. numanco

Yanlış motor seçimi

Scooter seçeneği çok fazla. X-Max 250/400, Forza 250 , Burgman 400, PCX 125. Alınabilir Japon modelleri. kurye motorlarını saymıyorum. Zontes 250T-E ile başlayalım. Motor daha yeni geldi sayılır, parça sorunları var, fakat son 3 aydır siparişlerde vs. sorun yaşayan duymadım. Sol ve Sağ...
  8. numanco

tek lastik almak

Öndeki pistonlara yağ ileten kısım CBS merkezi. hidrolik yağı vs. CBS merkezinde bulunuyor. fren manetindeki tel CBS sistemini aktif etmende köprü görevi görüyor. Fren manetinden CBS merkezine kadar uzanan metal teli gerginleştirmen için yaylı bir sistem var. onun ayarını yapacaksın. Ustanın...
  9. numanco

tek lastik almak

Ön fren maneti direkt ön tekerleğe hidrolik pompalıyorsa yukarıda yazılan yöntemler uygulanmalı. Fakat manet tel ile çalışıyorsa gerginlik ayarı yapmalısın. Scooterdeki cbs sistemi genelde çamurluğun üstündeki kaportanın arasında oluyor, buraya ulaşıp ön fren manetinden gelen telin takılı olduğu...

Yeni mesajlar