Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
asya motor maxi kasa 150cc motorumu muayneye sokacağım.Altta bulunan etek diyorlar bu parçalar yok duruşuda pek etkilemiyor muaynede sıkıntı yaşatır mı.Birde teker derinliği 4mm bu konuda da tam bir şey bulamadım.
arkadaşlar kontağı çevirdiğimde motor voltajı 12.2V gibi görünüyordu.Motoru çalıştırdığımda 13.8V gibi oluyordu.Statordan çıkan 5 kablo var 4'ü karşılıklı biri boşta.Konjektörden çıkan beyaz kabloda boşta.Aküyü çıkarıp statorun kablosunu - diğer konjektörden çıkan beyaz kabloyuda + kutuba...
asya motor 150cc scooter motorda karbüratörün hava filtresi giriş kısmından benzin hava gibi bir şey atıyor.Ateşleme var ama motor çalışmıyor.Buji sağlam karbüratöre benzin geliyor ama motor bi türlü
çalışmıyor nedendir arkadaşlar ? :pale:
arkadaşlar motorum 150cc scooter ibre 40'a gelene kadar gayet iyi ama 40 sonrası hızlanmıyor boğuluyor gibi oluyor ibre 50^den sonraya çıkmıyor acaba neden olabilir ? bujiyi değiştirdim yine aynı karbüratörde temizlendi onda da sorun yok.
arkadaşlar motoru çalıştırırken karbüratörün ağzını kapattığımızda (az açık bırakıp) çalışıyor tahminim benzin az gidiyor bunun için nasıl bir ayar yapmalıyım ?
asya motor 150cc scooter
arkadaşlar asya 1500cc scooter motor alternatör statorundan çıkan 4 uçlu kabloda kısa devre oldu uçları değiştirip takacağım ama ucunda soket yerine kaba düzen bağlanmış yeşil sarı ve beyaz uç bir sokete gidiyor karşısında aynı renkler yok işaret bırakmıştım ama beyaz hariç diğer iki kabloyu...
marş motoru tam tura yakın dönüyor bir yere gelince ses çıkıyo motor dönmüyor ayak marşı iptal ama bujiyi çıkarınca motor dönüyor marş motoru dönüyor bujiyi takılınca aynı sorun tam tur dönmüyor.Acaba marş rublesimi arızalıdır ? akü yeni araba aküsünden takviye yaptık aynı
Arkadaşlar otomatik jiklede yeşil ve sarı kablo var uygun soket bulamadım boştaydı bu kablolar.Yeşil + sarı - mi? birde direk 12V vereceğim aküden soket yapıp sakıncası olurmu ?
arkadaşlar 150cc scooter bir motora sente ayarı yapıyorum yada yapmaya çalışıyorum emme egzoz zamanında sıkıntı yok benzini karbüratöre kadar emiyor ama emme manifoldu ve bujide benzin yok acaba bağlantılarda mı hata var ?