maynipoh kullanıcısının son içeriği

1. M

150cc lik motora 200cc karbüratör

Arkadaşlar 150cc lik motora 200cc karbüratör taktım gaz veriyorum gazı kapatınca devir yavaş yavaş düşüyor örnek 6000 devire kadar gaz verdim gazı birden kapattım 6000 devirden 2000 devire düşmesi 20 saniye alıyor her türlü hava ayarını yaptım yinede olmadı sizce neden ---------- Mesajlar...
  2. M

subap ayarı sanatı

Subaplarımı sentil çakısı ile ayarlamaya çalıştım, 0.06 emme , 0.08 egzoz yaptım eğer yapabildiysem , (çakıda tam ölçüler olmadığı için) el ile ayarladım. Subaplardan yinede ses geliyor , bu ses benim için önemli değil lakin motora bir zararı olurmu ? Ses sorununu öncedende yaşamıştım , ozaman...
  3. M

Piston Kurumlanması

pistonu yeni değişirdim daha 30 km yapmama rağmen bujiyi çıkarıp içeri baktığımda içerinin siyah kurum kaplandığını gördüm bujide yağlanma yada motorumda yağ yakma gibi bir sorun da yok sizce neden yapmış olabilir
  4. M

subap lastiği nasıl değişir

motorumda ilk çalıştırma esnasında beyaz duman atıyordu, egzozu çıkardığımda egzozun içindeki boru kırılmış, egzoz subabının üzerinden yağ akıyor ısı ile buharlaşıp duman çıkarıyordu subap lastiklerini değişirmek için ustaya 200 tl vermektense kendim değişirmek istiyorum elimde yeni lastikler...
  5. M

zayıf akü bize bişey yaparmı :D

Motorsikletimin aküsü zayıfladı , lakin voltajı normal seviyede. Sadece çabuk tükeniyor bu durumun motorsikletin gidişine bir etkisi varmı ? Motorsiklet giderken sanki motoru birşey tutuyor gibi vites boşta olsa dahi .Tecrübelerinizi bekliyorum...
  6. M

Motordan gelen esrarengiz ses

Motorumdan gelen sesi ayırt edemedim krank sesimi piston sesimi yoksa subap sesimi tecrübelerinizi bekliyorum https://youtu.be/AaXb-O9FKv8
  7. M

motorsiklet yağ yakmasına ilaç

motorsikletim 150 cc lik motoran marka mt-150 cg temelli bir motor bloğu var motorsikletim yağlama sisteminde arıza olduğu için bir usta tarafından içi açıldı tamir edildi bu aralar ilk çalışmada beyaz duman atmaya başladı 1 dakika falan sürüyor sonra kesiliyor ustaya gösterdim birşey yok dedi...
  8. M

yağlama yapmayan motorsiklet ?

akadaşlar merhaba elimde , motoran mt150 cruser diye bir motorsiklet var motorsiklet hiçbir şekilde yağlama yapmıyor yağ pompası 2 defa değişti pompanın yağı çektiği ve yağı ittiği delikte tıkanma yok üst kapağa giden yolda tıkanma yok kranka giden yolda , yağ hunisinde tıkanma yok ama nedense...
  9. M

Ankara Motorsiklet Ustası Önerisi

Arkadaşlar Motorsikletim yağlama yapmıyor yağ pompası kırılmıştı yenisi ile değişti şimdi hala yağlaması sıkıntılı ankarada yaşıyorum ustalar ile pek tecrübem yok ostimde bir ustaya verdim 1 ay motor adamda durdu yapmadı motoru bende aldım şimdi yeni motorsiklet tamircisi arıyorum eğer...
  10. M

motorsiklet galiba kilitlendi

yaklaşık 70 ile giderken motorsiklet stop etti ve bir dahada çalışmadı ayak marşı yerinden oynamıyor marş tık deyip kalıyor arka teker viteste iken hareket etmiyor motorsiklet vurdurulmuyor motorumun yağı bugün değişirildi yağ motul 5100 10-40 4t yağ motorsikletim motoran mt 150 herhangi...

Yeni mesajlar