Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sabah işe giderken veya akşam eve dönüşte trafikte az biraz güçlü motoru olan abiler ablalar fena gazlıyorlar. Yarınlar yokmuş gibi. Araçların bir tanesi düz gitmek yerine şerit değiştirmek istese o arkadaşlar sere serpe yerde yatıyor olurlar. Bilmem kaç bin km motor tecrübem olmasına rağmen ben...
Reis adamlar darphane gibi para bastılar. Belki darphane hızlarına yetişemedi. Konya'da çevre yolunda 80 km hızla giderken ceza yedim. Duble yok, kaç km hızla gitmemiz lazım. Emeği geçenlerin yatacak toprağı olmasın.
Konu da motosikletlileri yerme başlığı olmuş. Kazaların %80 den fazlası 4...
Fark ettiysen araçlarda su göstergesi de yok. O da olsa fena olmaz. Neden koymuyorlar acaba? Hadi diyelim ki yağın akışkanı daha ağır belki ölçüm hatalı olur ama su öyle değil. Yedek su kabına bir şamandıra koyabilir. Yağ göstergesi için şamandırayı nereye koyacak. Olsa kötü mü olur. Hayır...
R7 ve onun tarzı motorlarda usta binici olman lazım. Bu motoru zapt etmek zor. Hakikaten zor. İlla olmadık bir şey çıkar karşına. Tecrüben yoksa baş edemezsin. Öldürür adamı.
Bir arkadaşım var. R7 sürüyordu. Aniden sattı motoru. Neden sattın diye sordum. Reis bu beni öldürecek dedi. Bir yerde...
Işıklarda beklerken ayak tabanın yere rahat basıyor ve motor dengede ise evet kullanabilirsin. Sadece ayak uçların değiyorsa yine kullanırsın da tehlikeli. Dengeyi kaybedersen yıkılırsın. Ben dengemi kaybetmem deme. Ambulans gelir kenara çekilmen gerekir veya sağına soluna bakarken dalarsın...
Dünya tedarik zincirleri ile bir birine bağlanmış durumda. Tamam, kabul edilebilir parçalar dışarıdan temin edilir, yalnız hepsi değil. Hepsi başka yerden tedarik edilince yerli üretim olmuyor. Yerli montaj oluyor. Keşke biri çıkıp yapsa. Nerdeeeeee.
Birde bu tarz motoru güzel gösteren bazı...
Bana şöyle git gel dediler. Sonra tamam dediler. Denetmende bekârlıktan ev sahibimdi.
Almanya'dan bir arkadaş gelmişti. Ehliyet sınavı için çalışması gerekiyormuş. Motor istedi benden. Bende verdim, çalışsın diye. Sene 2006 olması lazım. Bir hafta sonra motoru getirdi verdi. Çok çalıştın...
Ben aradım, gelmediler :) 5 kere daha aradım, sonunda geldiler.
Geçen sene karşı binamızda birinin camlarını kırıyorlardı. Aradım. İş işten geçtikten sonra geldiler. 112 dahil hepsini cimere şikayet ettim. Gelen cevap muhteşemdi :) Avrupa santralarında olaya müdahale edildi diyordu :D İşin...