Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Biraz mizah döner diye böyle bir konu açmıştım, muhabbet karışmış gitmiş. Tabii mizahi bir şekilde yazdığımı anlayan kişiler olmuş ama onun dışında abilerim, hayatı bu kadar ciddiye almayın; bazı şeylerde gülüp geçmeyi öğrenmeniz lazım diye düşünüyorum. :)
Motorundan bir zırıltı sesi geliyordu onun için götürdüm sonra şasenin kırık olduğunu fark ettik o yapıldı sonra o zırıltı sesi egzantrikten oluyor denildi egzantrik zinciri paleti gergisi gibi bir ton parça değişti subaplar yamulmuştu onlar değişti piston pimi kırılmış o değişti gibi gibi bir...
Vallaha ne desem boş hocam şuan yarın tekrar gideceğiz gerekirse her gün giderim yarın büyük ihtimalle denk gelirim ne derse artık ters konuşursa ne olur bilmiyorum ama umarım uzatmaz olayı çünkü 30 40 bin tl'lik bir motor için 3-5 ay uğraşmak istemem.
zaten motoru satmayı düşünüyordum rodaj...
18 yaşındayım Mondial Drift L motorum var. İlk motor olarak aldım ama aldığımdan beri 8 ay geçti ve başıma gelmeyen şey kalmadı. Bir kere motor yedi ve yolda kaldım, onu yaptırdım. Sonra yolda zincir koptu, yine yolda kaldım. Gaz teli koptu, debriyaj teli koptu. Yani motorun beni taşıdığından...
İşim gereği servislere gidiyorum fakat bazen hava yağmurlu olunca cidden çok sıkıntı oluyor üstüm altım içim her yerim ıslanıyor bir yağmurluk bakıyorum ama hangisini alsam bilmiyorum tavsiye edeceğiniz modeller varsa bakabilirim.
Bütçem 1000 TL
Mondial Drift L model, enjeksiyonlu bir motorum var. Bu sabah motor subap kesti ve şu an bekletiyorum. Bu motora özel 200 cc kit olduğunu öğrendim. Motor zaten açılmışken karbüratöre çevirip 200 cc kit takmanın daha iyi olacağını söylediler. Mantıklı geldi çünkü şu anki motor güç olarak oldukça...
Dediğiniz olabilir olmayabilir şuan ailemin maddi durumu var. Dediğim gibi bir hayalim var, belki ileride olmaz, belki olur, belki o zaman çok daha yeni model bir motor çıkar ona tutuluruz bilemiyorum. Zamanı gelince bakacağız şu anlık fikir almak için açtım konuyu. Yani asıl öğrenmek istediğim...
tabi ki alırken bakımlı olan bir motoru alacağım ama 15 16 yıllık motorlar türkiye de alıcı kitlesi de belli teker den kesiciden uzak durmamış olabilir bu motorlar o yüzden böyle bir şey düşünüyorum
2 3 sene olarak belirttim zaten direk geçiş yapmayacağım şu anlık bi 250 yada 300'lük bir şey düşünüyorum sonra 450 sr ondan sonra bunu düşünüyorum bakalım yapma düşüncem var.
1759955593
Biliyorum o kadar bütçe verecek olursam çok daha yeni teknolojik motorlar bulabilirim en basitinden hornet...
Eskiden dayımda vardı, o zamanlardan hep aklımda kalmıştı. Sonradan araştırınca o motorun Hornet 600 olduğunu gördüm. Birkaç yıldır motor istiyordum, 3 ay önce ise 125 cc ile başlangıç yaptım. Ama şundan 2 yıl sonrası için bir Hornet 600 alıp, şöyle 500-600 bin vererek motoru rektefiye yapıp...
Mondial drift l motorum var ilk motorum fakat arkasında çirkin mi çirkin gelen bir kuyruk tasarımı var. bende bunu kaldırmanın yoluna bakıyordum ve bir arkadaşın yaptığını gördüm fakat şaseyi kesmek gerekiyormuş bunun aynısını yapmak sıkıntı olur mu? diyelim yaptım sonuçları ne olabilir...
Konu gene uçmuş gitmiş debriyaj konusunda konuyu açtıktan 2 gün sonra arkadaşımın voge r125 modelini kullandım. Ve cidden tam istediğim debriyaja sahip olduğunu gördüm yani debriyajı çektiğimi bile hissetmiyordum sebebi nedir onu bilemiyorum.
Neden tek parmak sorusuna cevabım ise şu. Motorum...
Abim ilk cevabını deneyeceğim ilk çıktığımda deneyeceğim. Yağ konusunda ise motoru yeni aldım daha 1 ay oldu aldıktan 2 hafta sonra yağını değiştirmeye gittiğimde Motul 5100 10w-40 koydular çok anlamam yağdan zaten ilk motorum bir daha ki değişimde farklı bir yağ koydurabilirim araştırdıktan sonra.