cemk95 kullanıcısının son içeriği

1. C

Mesafelere göre kısa yol / uzun yol

Motor neydi hocam
  2. C

50cc uzun yol maceralarım

Kısa bir zaman sonra Denizli-Ankara’yı deneyeceğim hocam ayarlayabilirsem. Sadece dediğim gibi hava soğutmalı scooterlar diğer vitesliler gibi olmadığından yüksek hızlarda havayı verimli alamadığından ısınma sorunu biraz baş ağrıtabiliyor. Yine de dinlene dinlene gitmek en makul seçenek bu durumda.
  3. C

50cc uzun yol maceralarım

Vallahi konu sayesinde iyice gaza geliyorum hocam. :) 125lik çinli scooter ile iki kişi 260km yol yaptık, toto ağrısı dışında hiçbir sorun yaşamadık. Artçım 50kg ama ben de +80 kiloyum. Şimdi de Denizli-Akyaka veya Denizli-Didim planımız var. Ben Denizli-Aydın yaptım tek başıma geçen ay, çok...
  4. C

125 CC Scooter - Kalkışlarda vuruntu şeklinde titreme sorunu

50 cc için bile 6gr çok düşük kalıyor hocam, 6gr olunca sürekli en üst deviri çeviriyor motor, haliyle bagalar çok kısa sürede bitiyor.
  5. C

Olmazsa ben de bando alayım hocam, teşekkür ettim tavsiyeniz için.
  6. C

Yerindeler ama contanin çok küçük bir kısmı kopmuştu. Kaliteli bir baga işi çözer mi?
  7. C

Bagalar ön varyatörle birlikte değişmişti, ardından 1 hafta sonra kalkarken ki titreşim yeniden başladı. 1 haftada olacak bir durum mu bu? ortalama 300-400km sonra başladı yani.
  8. C

Varyator bakimi yapildiktan sonra gecici sureyle duzelmesi bu yay durumunu etkiliyor mudur?
  9. C

Merhaba, 125 cc mondial lavina marka bir scooter kullanıyorum. Kalkarken sarsıntı yapacak şekilde titriyor motor. Varyatör temizliği yapılınca sorun çok kısa süreliğine geçiyor ancak bi 100km sonra yeniden başlıyor. Ön varyatör değiştim, kayış değiştim ancak kısa süreli çözüm oldular sadece. En...
  10. C

Hava soğutmalı Scooter'lar hakkinda

Bunu da merak ediyorum mevsime göre yag tercihim nasil olmali diye. Sizin bir tavsiyeniz var mı yag konusunda hocam?
  11. C

Tesekkurler hocam, tatminkar bir cevap. Bi Antalya olmasa da orayi aratmayan Denizli'de yaşıyorum. burasi da 45 dereceleri görüyor, bu yaz canli canli test etmiş olacagim o halde.
  12. C

Peki bu scooterdaki hava soğutma yolda giderken ne kadar etkilidir hocam? Yani herhangi bir hava soğutmalı racing, naked tarzı motor gibi havayı direkt alamıyor ancak bu fan olayı yeterli geliyor mudur yol yaparken? Genel yorumlardaki fikir o yönde hocam, benim için de mantığı kalmıyor bu...
  13. C

Aldığım dönemde 12 ay taksitle 50 bin liraya başka model yoktu, kaldı ki acemiliğimi atmak için ucuz yollu motor almak en mantıklı seçenekti benim için. Bir de diğer Çinliler arasında Lavinia kalite olarak çok daha iyi yerde. +30bin km boyunca sadece yağ ve filtre bakımı yaparak binen kurye...
  14. C

Selamlar, Sorum hava soğutmalı scooterlarin çalışma mantigi hakkinda olacak. 125cc hava sogutmali Mondial Lavinia kullaniyorum. Motorlar hakkinda yeterince tecrübeye ve bilgiye sahip olmadigimdan öğrenmek adına; Uzun yolda hava ve su sogutmali motorlarin pek farkı olmayacagi söyleniyor ancak...
  15. C

Çinli 125CC Yol İçin Tavsiye ve Önerileriniz

hicbir bilgim yok hocam ancak Tvs Ntorq modelinde hararet gostergesi mevcut ve hava sogutmali diye biliyorum. Yani en azindan sitesinde de öyle yazıyor.

Yeni mesajlar