BayMaellard kullanıcısının son içeriği

1. BayMaellard

Senetle Alınan Bajaj Dominar 400UG’yi Satmak

İyi günler ustalarım; Senetle geçen sene aldığım Dominar 400UG motosikletimi sattım. Bajaj senetle sattığı motosikletlerin üzerine rehin koyuyor ve resmi satışını engelliyor. Senetle nasıl alındığına dair internette bir bilgi olmadığı için konu açmıştım bu seferde bir konu açma gereği duydum...
  2. BayMaellard

Bayram İçin Yol Arkadaşı

Ustalarım merhaba; Bayramda İzmir’den Ankara’ya gideceğim. Ayın 8’i veya 9’u sabah 8:20 gibi Aliağa’dan yola çıkacağım. Motosikletim D400UG, yolda 100-120 arası stabil sürerim. Çıkış günüm önümüzdeki hafta kesinleşecek. Tek başıma gidip geliyorum fakat yoldaşım olduğu zaman yol kısalıyor...
  3. BayMaellard

Hangimiz Ölümsüz Değiliz ki

Selam Ustalarım; Gece yarısı tanıdığım bir kaç kişinin yapmış olduğu kaza. Mont YOK, Eldiven YOK, Kask YOK, ALKOL VAR. Bu arkadaşların yaptıkları tek iyi şey bir insana vurmamış olmaları. Artçıda kaburga kırığı dahil 8 kırıl var. Lütfen canınız ucuz değil, başkasının canı sizinkinden ucuz...
  4. BayMaellard

İzmir'in dağlarında rüzgar türbinleri açar

Selam üstatlar; Cumartesi haftalık iznime yine bir gezi sığdırdım. İzmir'de bulunan Samurlu Rüzgar Türbinleri Santraline gittik. Rakım 1000 metre civarlarında ve yukarıdaki hava kafa yapan cinsten. Küçük bir akar suda bulunuyordu. Haritalarda virajı bol olan konumları tespit etmeye çalışıyorum...
  5. BayMaellard

24/12/2023 İzmir Karagöl Gezim

Bu sabah aldığım bir telefon ile günlük planım soruldu. Tommygun abimizin köfte-sucuk ekmek turları zaten aklımızda. Hemen bir Karagöl’de 2 kişi sucuk ekmek gezisi düzenledik. Virajları çok keskin olmasına rağmen ben yoldan keyif aldım. Sucuk ekmek daha güzel olabilirdi. Sucuk+Koşa için...
  6. BayMaellard

Sende Yalan Çıktın Anlık Yakıt Tüketimi Göstergesi

Cumhuriyet'in 100. yılından herkese selamlar 2023 model D400UG motosikletim ile aktif olarak işe gidip gelmekteyim. Gel git mesafem yaklaşık 15 kilometre civarında. Makineyi 1,5-2dk civarında ısıtarak kullanıyorum. Yok vites devir hız aralığım; 4.Vites 65km/h 3500 d/dk 5.Vites 75km/h 4000 d/dk...
  7. BayMaellard

Kredi Kartı Limit Kullanımı

Ustalarım merhaba; Kredi kartımda 180.000 Tl lik boş limitim var. Bu limiti 12 taksitle nasıl nakite çevirebilirim. Tabii mümkün olan en az masrafla. Üzerimde ki borç yükünü alacak tek çarem bu.
  8. BayMaellard

Senetle Bajaj Dominar 400UG Satın Almak

İyi günler herkese; Aklımda Z250SL den sonra StreetTripleRs olmasına rağmen elimdeki nakit parayı işimde erittiğim için Dominara yönelmek durumunda kaldım. Senet ile alım için detaylı gönderi olmadığı için bu konuyu açıyorum. Aşamalar; 1) 06/03/2023 tarihinde Kuralkanın sitesinde 33.000TL...
  9. BayMaellard

Kawasaki Elektronik Sıkıntı

Merhaba arkadaşlar: Aracım Z250SL 2015 Bugün motosikletimi kapatıp tekrar çalıştırırken marş basmadı ve hararet ve motor arıza ışıklarını marş basarken yaktı(Lambalar sadece marş basarken yandı.). Motoru biraz dinlendirip marş bastım sıkıntısız aldı. Foça’ dan Kemalpaşa’ ya dönerken motor akü...
  10. BayMaellard

Bir garip isyan benimkisi.

Selamün aleyküm ustalarım: 2021 Haziran' da askerden geldim yaklaşık 1 ay sonrada Metalürji ve Malzeme Mühendisi olarak iş başı yaptım, hâlâ devam. Sizden çekinecek değilim 3500+AGİ olarak maaş almaktayım. Tek kötü alışkanlığım motorsiklet. Alkolüm yok, sigaram yok, kumar yok, ihtiyaç haricinde...
  11. BayMaellard

Dökümden parça üretimi için fikir

Merhaba arkadaşlar elimde alüminyum döküm yapacak sistemim bulunmaktadır. Ek gelir olarak yapıp satacak ürünler bulmaya çalışıyorum. Hafta sonu kendi motorumun ayaklık ve breketlerini dökeceğim. Sizden ricam şunu yapsan satarsın dediğiniz parçaları bana önermeniz. Sadece motor ile ilgili...
  12. BayMaellard

Z250sl Ön cam tavsiyesi

Herkese iyi günler dilerim: Yakın zamanda 2015 model bir z250sl aldım. Şuan motorda ön cam bulunmamaktadır. Bir kaç göz attım camlara hoşuma gitti. Aerodinamige etkisi olacağını düşünüyorum. Fikirlerinizi alabilir miyim? Bak şu cam tam oturur dediğiniz varsa incelemek isterim...
  13. BayMaellard

Yeni kan Kawasaki

Merhaba uzun zamandır bindigim Cg ile uzun yolda sikintilar yasadagim için yeni bir motosiklet aldım. 2015 model Z250SL 28 beygircik. Cg den sonra bu makine uçak gibi geliyor bana. Herkese kazasız sürüşler dilerim. Soldaki Kawasaki ve sağdaki Cg benim.
  14. BayMaellard

Motorsiklet tekliyor, gaz yemiyor, güç yok.

Ustalarım merhaba tekrar bir cg sorunuyla karşı karşıyayım.(100cc>>150cc yapmıştım. Bu şekilde 1000 km sorunsuz bindim.) Ankara'dan yola sıkıntısız Konya'ya doğru yola çıktım. Gölbaşında depomu doldurarak devam ettim. Lakin Kulu makas kavşağına yaklaşırken motorsiklet 1 saniyeliğine yığılır gibi...
  15. BayMaellard

İş arıyorum.

Ustalarım Metalürji ve Malzeme Mühendisligi bitirdim. Askerlik vazifemi de yeni bitirdim ve eve döndüm. Anladığınız üzere iş arıyorum. Online platformlardan kariyer.net, face grupları, LinkedIn gibi yerlerden çok sayıda(cidden çok) başvuruda bulundum. Bir kaç yer ile de yüz yüze görüştüm fakat...

Yeni mesajlar