aegeanxtr kullanıcısının son içeriği

1. aegeanxtr

Vitesli 150 Zat

2. aegeanxtr

Segman nasıl takılır?

Bugun motoruma (150 cc scooter) Segman takımı aldım orjinal mondial. Segmanların ikisindede W harfi var bunlardan hangisini üste takmam gerekir birisi komple siyah diğerinin kenarı traşlanmış ve biraz daha ince.
  3. aegeanxtr

Sente hakkında yardım ?

Selam arkadaşlar 150 cc scooterın tam sentesi nasıl olmalı? Mıknatıs üzerindeki çıkıntı ateşleme sensörünün tam önündeyken ayarlıyorum yani piston üst ölü noktaya çıkmadan biraz önce motor çok bağırıyor dün ustaya götürdüm sentesi kaçık dedi eksantrik dişlisini 1 diş geri aldı yani üst ölü nokta...
  4. aegeanxtr

Eksantrik stoperi ne işe yarar?

Evet arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı gibi bu parça ne işe yarar görevi nedir? Bilen arkadaşlar açıklarsa sevinirim.
  5. aegeanxtr

Sıkıştırma zamanında hava kaçırma sesi?

Selam arkadaşlar geçen gün 150 cc scooterımın subaplarını ayarlarken farkettim krankı elimle çevirdiğimde motor sıkıştırma yaparken biyerden hava kaçırma sesi geliyo subaplardan ve contadan olduğunu sanmıyorum çünkü yeni değiştirildi ayrıca segmanlar piston ve silindir komple yeni. Bu ses nerden...
  6. aegeanxtr

Scooter farlar zayıf.

Selam arkadaşlar motorumun farları diğer motorların farlarına göre (mesela mondial 100 kh) çift ampul olduğu halde çok zayıf osram ampul alıp denedim farkeden bişey olmadı. Acaba daha yüksek watt ampul alıp taksam yada civalı ampul taksam farkedermi? bu farları nasıl güçlendirebilirim? xenon...
  7. aegeanxtr

Otomatik jikleyi manual jikleye çevirme ve mükemmel sonuç

Selam arkadaşlar geçen gün 150 cc scooterımın jiklesini sanayideki ustaya manual jikleye çevirttirdim ve sonuç mükemmel oldu en başta rolantisi düzeldi tın tın sayıyo şuan, yakıt büyük ölçüde düştü egzostan gelen patlama sesleri gitti ve ilk çalıştırmada rolantiye düşmesini beklemiyorum. Tüm...
  8. aegeanxtr

Egzostan küçük patırtı sesleri ?

Selam arkadaşlar 150 cc scooterımda gazı bırakınca egzosta küçük patlamalar oluyo birde motor gaza geç tepki veriyo gaz verdikten 1 saniye sonra falan atağa kalkıyo bunları neden yapar sizce karbüratörün gaz pistonu biraz aşınmış birde şamandıra ayarıyla oynadım geçen gün fakat tekrar eski...
  9. aegeanxtr

Eksantrik zinciri nasıl sökülür Yardım?

Selam arkadaşlar 150 cc scooterımın eksantrik zinciri uzamış değişmesi gerekiyo. Ben şimdi bu zinciri nasıl söküp yenisiyle değiştirebilirim komple gövdeyi yarmakmı gerekli yoksa bunun baklalardan sökülme gibi bir tekniği varmı ?
  10. aegeanxtr

150 cc scooter karbüratör kelebek ayarı hakkıda?

Selam arkadaşlar geçen gün karbüratörün kelebeğini söktüm fakat nasıl söktüğümü unuttuğum için takılış şekli konusunda kararsız kaldım. Şimdi önümde iki seçenek var birinde kelebeği yerine takıyorum kelebek boğazı kapattıgında alt taraf komple kapalı oluyo üst tarafta ise hafif bir boşluk...
  11. aegeanxtr

10 Liralık benzinle 60 km sizce normalmi?

Selam arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce Segman piston silindir değiştirdim. karbüratör manifoltu değişti hava hortumu filtre değişti motorum 150 cc scooter 10 liralık benzinle 60 km gitti sizce çokmu normalmi? Çok yakıyorsa nedeni nedendir acaba?
  12. aegeanxtr

Karburatör hava ayarı ile ilgili yardım!

Selam 150 cc scooterımda karburatör hava ayar vidasını tamamen kapatıyorum fakat motor hala çalışmaya devam ediyor sizce bu normalmi eğer normal değilse başka nerden hava alıyo olabilir? manifoltu daha yeni değiştirdim ordan hava alacağını sanmıyorum.
  13. aegeanxtr

Varyatör kayışı tavsiye

Arkadaşlar motorum 22000 km de ve hiç kayış değiştirmedim ayrıca kayışta daha ne bir çatlama ne de deformasyon var markası Powerlink herkese yavsiye ederim.
  14. aegeanxtr

Arka disk fren balatası çok sıkı ustalardan yardım!

Selam arkadaşlar arka disk fren balatamı değiştirdim fakat çok sıkı oldu tekerlek zorla dönüyo bunun bir ayarı falan varmı acaba?
  15. aegeanxtr

Piston üst ölü nokta ile ustalardan yardım.

Selam arkadaşlar bugün 150 cc scooter ıma (Mondial 151 RS) komple yeni silindir taktım fakat bişey farkettim bobindeki işaret tam manyetonun önüne gelince yani bobin tam olarak ateşleme konumundayken piston tam olarak üstte olmuyo bobini çevirince 2-3 milimetre kadar daha yukarı çıkıyo yani tam...

Yeni mesajlar