ZT-350 T1 (Zontes) hakkında

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Cin li firmalarda yapa yapa ögrenecekler bu isi.

Ayni konular Japonlar araba yapmaya basladiginda da konusuldugundan eminim. Kore mali araclar icinde ilk baslarda ön yargilar varken suan geldikleri duruma bakilirsa Cin li üreticilerde gün gectikce kalitelerini arttiracaklarindan eminim.
Sorun zaten bence kalite değil, Çinliler de gayet kaliteli üretim yapabiliyorlar. Soru bizdeki anadolu kurnacı ithalatçı firmaların olabildiğince düşük maliyetle, olabildiğince yüksek karla satmaya çalışıp sonrasında servis ve yedek parça tedariğinde insanları süründürmesi ve müşterilere ucuz verdik ya işte çıkan sorunlar için de şikayet etmeyin demeye çalışması.
Düzgün tüketici hakları olsa, bu çinli markalar da olması gerektiği şekilde satılsa zaten maliyetleri de yüksek olacaktır ama bu yüksek maliyetler riskine girecek kadar organizasyon kurmaya bizim pazarın büyüklüğü yetmiyor ki kendileri girmiyorlar.

Şu an çinli diye dalga geçiyoruz ama elbet bu aşamalar bitecek japonlarla da ilk zamanlar dalga geçiliyordu Toyota otomobilde amerikan firmalarını sildi süpürdü, japon sağlamlığı diye bir şey yerleşti. Korelilerle de dalga geçiliyordu zamanında şimdi Hyundai arabalar toyota kalitesine yaklaştı, eninde sonunda Çin markaları da böyle olacak sorun çin markalarının kalitesi değil de yerli ithalatçıları. Voge, QJ, ZOntes bunlar kendileri gelseler çinlilere bile bizim uyanık tüccarlardan daha çok güvenirim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
200 230bin arasına temiz 10bin kmnin altında yeni model forza 250 bulunuyor ben bu motoru hiç beğenemedim önceki motorun sorun çıkardı diye aldığın motor çok saçma

Motosikleti
Forza 250
Şu anki motorunuz sorun cıkarmaya basladı diye yine sorun cıkaracak motor almanın mantıgı yok.
Sorun çıkaracağını düşünmenizin nedeni ne. Bu motoru kullandınız mı, ya da kullanan birinden biliyorsunuz?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abiler genelde Çin ve Japon sohbeti yaptılar. Ben de son olarak bunun üzerine bir şey söyleyeyim.

Marka ve model ne kadar iyi olursa olsun eski model motorlar insanı rahatlatmıyor. Şimdi forzayı verip bütçeme uygun sıfır motor arayışındayım. Varsın japon olmasın ama sıfır olsun. Donanımı güncel olsun. Akıllı telefonlarla iyi anlaşabilsin. Şu an gözümü Zontes 350'ye diktim. Gördüğüm kadarıyla eleştiriler hep bayiler ve servisler hakkında. Motor hakkında kötü bir söyleyen yok. Mesela bende daha önce Arome vardı. Sorduğumda yerin dibine batırmıştılar ve gerçekten de söyledikleri kadar vardı. ZT 350 için böyle bir yorum göremedim. Bu da bu motoru gözümde bir tık yukarı taşıdı.

Sanırım bu konuda kumar oynayacağım. Motoru alacağım. Belki hiç sorun çıkarmaz yıllarca güzel güzel binerim. Ya da ben aldıktan sonra motor Türkiye'de çok tutulur. Servis ağı yayılır. Ya da elimde kalır iyi bir zararla elden çıkarmaya çalışırım. Bakalım nasip ne olacak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar