Zontes Zontes 350 T2 Adventure inceleme / Tanıtım / Bilgi paylaşım

@Erdost hocam almayı düşünüyorum bu yaz güncel yorumların nelerdir motor hakkında?
Benim arkadaşımda Zontes ZT 125 U1 diye geçiyor , motosiklet çok dolu dolu ve şuana kadar hiç kronik yaşamadı( 11bin km). Farlar led , yakıt 2-2,7 arasında şehiriçi ve uzun yola göre değişiyor , son hız 124KM/S , titreşim nispeten az diğer Çinlilere göre , frenleri ilk denememde stopie yapacak kadar güzel 125liginde bile ve son olarak motorla hem arazi hem normal asfalt çok eğlenceli.

Son düzenleme:
Güncel yorum var mıdır? Baya kararsız kaldım. İnternetteki tüm inceleme videoları bayii sponsorlu. Öyle bir anlatılıyor ki sanırım GS anlatıyorlar. Bu motorun krominiği, servis kalitesi, ya da uzun kullanımda eksisi artısı nedir?

@Erdost hocam almayı düşünüyorum bu yaz güncel yorumların nelerdir motor hakkında?
16.000 kilometrede bugüne kadar herhangi bir sorun olmadı, zincirin altında takoz var o yırtılmış, çinden sipariş ettim geldi, zincir dişli set olarak değiştirdim, ön dişli bu arada inazuma ile aynı.

Kesinlikle fiyatına değen bir motor, almak isteyen aklında motorla ilgili soru işareti olmasın, fakat :)

Servisler rezalet. Servis demeye bin şahit, parça sorunu AliExpress'ten Çin'den çözülüyor. Motor sağlam sorun çıkartmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar motorla ilgili sanırım en uzun kilometre yapan benim, sağlamlıkla ilgili en ufak bir sorun yaşamadım, herhangi bir problem ikaz lamba vs yakmadı, en büyük sorun orta ayak olmaması, zincir yağlamak eziyete dönüşüyor.

Bunun haricinde söyleyeceğim olumsuz bir durum yok, japon veya Avrupalı herhangi motordan aşağı kalacağı bir durum olduğunu sanmıyorum, alanında KTM 390 ve Dominari aynı kefeye koyarsak zontes kalite ve donanim anlamında hepsine büyük fark atar.

Bu motora BMW logosu koyulsa eminim efsane olur övgüler yağdırilirdi, ancak iş bilmezlerin elinde bu markaya ne yazık ki yazık ediliyor.

İlk önce başka bir distribütör getirdi, aslında iyi organize olmuş iyi servislere vermişlerdi bayiliği, ancak birkaç ay sonra bu distribütör bıraktı, alanlar ortada kaldı, sonra biz bakmıyoruz artık denildi, servisler de bakmadı, sonra rks uçar motor aldı, o 3 5 ay sürdü, o arada yetkili servisi yoktu motorun 😁

Rks aldıktan sonra yetkili servise parça sormak için gittim öyle bir motor mu var demişti.

Uçar motorun kendisine gittim, parça fabrikada varsa 1 1.5 ay sürer dediler, zincir takozu için gittim bu arada.

Ben AliExpress'ten 15 günde getirtiyorum, çin motorlarinin en güzel yanı da bu, parça kodunu girip istediğiniz parçayı getirebiliyorsunuz.

Yani bu servis işleri Türkiye de büyük sorun, en ufak iş yaparken kırk dereden 1000 şu getiren devlet, bu distribütör bozuntularina nasıl eyvallah ediyor aklım almıyor, adam 5 ay sonra biz bıraktık artık zontesi diyor, servise gidiyorsun ben artık bakmıyorum vs..

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Bu modeli iyice araştırmıştım, aldığım zaman tüm motorlarda stok sıkıntısı olması sebebiyle iyice aklım zontes 350 t2 ye düşmüştü.
Merhaba! Şu an ZT 350 alma arifesindeyim. İlk yorumunuzun üzerinden bayağı bir zaman geçmiş. Motor hakkında şu an ne düşünüyorsunuz. Bu zaman zarfında her hangi bir aksilik yaşadınız mı? Almamı tavsiye eder misiniz?

Zontes 350 T2 – 20.000 km Uzun Kullanım İncelemem

Arkadaşlar selam, motorum Zontes 350 T2 şu an 20.000 km’ye geldi. Bu süreçte yaşadıklarımı, iyi–kötü ne varsa detaylı şekilde paylaşmak istiyorum.

---

Mekanik ve Genel Durum

20.000 km boyunca yaşadığım tek problem ön teker bilyesi oldu. Çıkan bilye zaten kaliteli SKF’ti, yenisini de yine SKF olarak taktım.

Motorun hiçbir yerinde yağ kaçağı, terleme, eskime veya yorulma belirtisi yok. Hâlâ taş gibi.

Balatalar hâlâ iyi durumda, değiştirmeye gerek kalmadı.

Ara ara arıza ışığı yakıp söndü ama motorun çalışmasında ya da gidişinde en ufak sorun olmadı.

---

Performans ve Dişli Oranı

Arka dişliyi 40 diş yaptım ve motor resmen kendine geldi.

Net söylüyorum: bu motorun ideal oranı 15–40.

Kalkışlar çok rahatladı, uzun yolda 6. vites tam anlamıyla uzun yol vitesi oldu.

Özellikle 110–130 km/s arası motorun en keyifli, en konforlu aralığı.

---

Akü ve Elektrik

Aküsü çok güçlü ve dayanıklı. Yanında verilen şarj cihazı ile şarj etmek çok kolay.

Motor uzun süre yatarsa mutlaka 15 günde bir ya da ayda bir şarj edin.

Çünkü aküyü öldürürseniz yenisini bulmak çok zor, hatta bulamayabilirsiniz.

---

Küçük Detaylar

Bazı serilerde iki küçük yağ soğutma hortumu var, onlarla ilgili sorun yaşayanlar olmuş. Bende böyle bir problem olmadı ama bu parçaya sahip olanlar gözle kontrol etsin.

---

Servis ve Parça

Parça bulunuyor ama ilgilenen yok. Servis “fabrikaya sor” diyor, fabrika “servise sor” diyor. Bu yüzden konuyu CİMER’e şikayet ettim.

Yetkili servisler kesinlikle problemli. Hem fena atlatıyorlar hem de işi doğru düzgün yapmıyorlar.

Bu motoru tecrübeli, premium motorlarla uğraşan ustalara gösterin.

Sakın işi bilmeyen birine kurcalatmayın, yoksa toplatamazsınız.

Ben Kadıköy Moto Black’e gidiyorum. Samet Usta işini biliyor, çok ilgili. Oradan çok memnun kaldım.

---

Genel Memnuniyet

20.000 km boyunca motor beni hiç üzmedi.

Mekanikte de elektroniğinde de ciddi hiçbir problem çıkarmadı.

Bu motorla yaşadığım memnuniyetten dolayı bir de Zontes 250 scooter aldım.

Şimdi de sabırsızlıkla 3 silindir 700 cc ADV modelini bekliyorum. Gelir gelmez alacağım.

---

Sonuç

Zontes 350 T2 almak isteyenlere net tavsiyem:

Sağlamlık konusunda içiniz rahat olsun.

Motor güçlü, dayanıklı, konforlu ve uzun yolda çok keyifli.

Tek sıkıntı servis–parça işleyişi. Onu da doğru usta seçerek aşabilirsiniz.

👉 Kısacası: 20.000 km sonunda bu motor benim güvenimi fazlasıyla kazandı.

• Beğen
Tepkiler: Ged

F54

allah belanı versin honda!! 1000 cc adventure motor yapıyorsun lastikler dublex değil.
şu çin malı zontes 350 t2 kadar oladın ya seni allaha havale ediyorum afrika twin crf 1000L ABS

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar