zincirden ses geliyor sorun ne olabilir.

arkadaşlar zincirden ses geliyor tık tık tık diye. yalnız bu ses zincirin gevşek olmasından değil çünkü o sesi iyi biliyorum.
hatta ses bana içerdeki küçük dişliden geliyor gibi geldi.
zinciri yağladım biraz kesildi bi 50-60 km gittim tekrar aynı sesler gelmeye başladı.böyle bir sorunla karşılaşan var mı veya yardım edebilicek olan.

zincir bozulmuş olabilir.yada dişlilerin bozulmaya başlamış olabilir.kontrol et derim

evet zincirin gerginliğine de baktım orda da sorun yok.
acaba tekerin eğik takılamsından kaynaklanıyor olabilir mi acaba

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ses ara aramı geliyor yosa motor hareket halindeyken süreklimi geliyor önce onu tesbit edelim

svd

Forumdan Uzaklaştırıldı
km kaç senin
9000 km aynı sorun bi abimizde oldu servise goturduk zincirin ve ön dişlinin vakti gelmiş değiştir dedi. ses yapıyo ama zararı yokmuş (arayı fazla açmamak kaydıyla)

Forumdan Uzaklaştırıldı
walla benden de geliyo hırç hırç dye
bazen yapıyo ama :) canı istediğinde

ses ara ara diil motor bota giderken geliyor. km de 12 bin de hiç değiştirmedim daha dişlileri zinciri falan ama sağlam gibi görünüyo o parçalar bana.
yauv ses çok kötü sanki o tık tık sesi gelirken zincir zorlanıyomuş gibi bi yere takılıyomuş gibi oluyor.
12 bin km de de dişli zincir değişmez ki

ön dişliye bir bak dişlinin girdiği frezelerde kırılma olmuştur,zincir baklalarını tek tek kontrol et baklanın birinde ayrılma olmuştur,

Ön dişli aşınmıştır , özellikle çok yavaş yokuş çıkarken ses artıyorsa dişli zincir takım değişirsen sağlıklı olur..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar