Zincir Paslanması

Merhaba arkadaşlar,

Arama yaptım ama bulamadım. 600F kullanıyorum. Geçen gün farkettim ki ufak ufak paslanmalar olmuş zincirde.

Her 500km de bir yağlarım, hatta zincir sıcakken yağlar bırakırım ki hem yağ zinciri tutsun hemde sıçrama yapmasın diye (bunu yazma gereği duydum cevap olarak gelmesin diye)

İllaki servisemi gitmem lazım.
Bir ara paslanma için özel sökücüler varmış, bunları kullanmak sonrada güzelce temizleyip tekrar yağlamak gerekiyormuş.. Ama bu spreyi bulamadım ben..

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..

Hatta mümkünse bir usta falan tanıyorsanız sabah bırakayım motoru akşam alayım şeklinde de olabilir.

Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
wd 40 ı dene

Pas zincirin yanaklarında(8 rakamı gibi)ise bu çok sorun oluşturmaz,ancak dişliye değen parlak olan burçlar da ise pas ilerleyip burçların sıkışmasına ve çatlayıp kırılmasına sebep olur.Sanırsam motorunuzu sık kullanmıyor ve uzun mesafe gitmiyorsunuz.pas kahverengi küf halini aldı ise bunu temizleyicileri çıkarması çok zor.Motorunuzla daha çok gezip burçlardaki pası temizleyebilirsiniz.
not : İşleyen demir ışıldar:cherry: :cat:

locco' Alıntı:
Sen yazdıktan sonra biraz araştırdım WD40'ı. Evet yağ ve pas sökücü olarak önerilen bir ürün.
Peki uygulamayı kendim yapsam ;
- WD40 ı sür
- 10-15 dk bekle
- Güzelce yağla (WD40 uçucu olduğu için yağlama mantıklı olmazmış, ben Repsol kullanıyorum)
Bu şekilde yapsam doğru olur mu?

İHTİYAR' Alıntı:
Pas zincirin yanaklarında(8 rakamı gibi)ise bu çok sorun oluşturmaz,ancak dişliye değen parlak olan burçlar da ise pas ilerleyip burçların sıkışmasına ve çatlayıp kırılmasına sebep olur.Sanırsam motorunuzu sık kullanmıyor ve uzun mesafe gitmiyorsunuz.pas kahverengi küf halini aldı ise bunu temizleyicileri çıkarması çok zor.Motorunuzla daha çok gezip burçlardaki pası temizleyebilirsiniz.
not : İşleyen demir ışıldar:cherry: :cat:

Tam olarak kırmızı ile belirttiğiniz şekilde.. Motor 9 aylık ve 4900km de, ama dişliye değen yerler maşallah ışıl şılı :) benim sadece dış yüzeydeki paslanma canımı sıktı, o yüzden bilgi istedim. Yoksa dişliye değen yerde bir paslanma race motorda direk intihar gibi bir şey olur.

Pas sorununuz devam ederse,bulaşık süngerinin fiber lifli olan tarafı ile çizmeden ovalayabilirsiniz.Benzer ürünleri Tekzen vb yapı marketlerde bulabilirsiniz.Oto boya işlerinde çok ince zımpara yerine kullanılır,ama zımpara gibi yaralamaz.Kırmızı yeşil ve gri renkleri vardır,kırmızı olan daha ince olup idealdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar