zincir için uygun yağlama nasıl olmalı

Motosikleti
pulsar ns200 UG2
merhabalar iyi günler ns200 ug2 motorum var ve uygun zincir yağlaması nasıl yapılır tam bilmiyorum.
servisin önerdiği beyaz spray ile 300 km de bir yağlayıp 1000km de bir temizliyorum.
ama tanıdığım ve güvendiğim sanayi ustası yaptığımın yanlış olduğunu, spray ile yaptıgım yağlamanın zincir ömrünü kısalttığını söyledi.
sizce doğru yöntem ve doğru yağlama nasıl olur
önerdiğiniz yağı link olarak bırakırsanız mutlu olurum

Motosikleti
D400
500 km'de bir yağ.
çok kirlenirse temizlik yoksa 1500 de bir temizlik. (ben böyle yapıyorum dogrusu senın yaptıgın)

temizliği yanlış yaparsan evet ömürden gider düzgün yaparsan birşey olmaz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hart hurt gaz açmak ve de yavaşlayacağın zaman lap lap vites düşürerek kompresyona bindirmek zincirin ömrünü kısaltan en önemli şeylerden biridir. Bunun dışında ister sprey, ister dişli yağı, ister zeytinyağı kullanın sorun olmaz.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Bir kere tam bi temizle, o görüntü kalsın aklında. Sonra iyice kurutup yağlamanı yap.

Ne zaman o hatırladığın görüntü sanki zifte bulanmışcasına gözükürse -ki kısa sürede bu görüntüye kavuşur- o zaman tekrar temizleyip yağlarsın.

Normal sürede yağlama da öyle sağa sola rasgele değil, siyah kauçuk O şeklindeki halkalar ve orta mil arasına denk gelecek şekilde sıkılıyor.

Yağlama zamanını da zincire baktığında o bahsettiğim O halkaların parlaklığından(yağlılığından) takip edebilirsin.

Fazla yağlamak, sıçramadan kaynaklanacak kirliliğin yanı sıra balataya ve diske bulaşmaya da sebep olur, tehlike yaratabilir. Ondan fazla abartmamak lazım. Zamanla daha da ustalaşırsın zaten.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
elsd5y2.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar