- Motosikleti
- 750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhabalar
sorununuzu çözmüşsünüz eski zinciriniz kaç km de bozuldu bilmiyorum ama yeni zincirinizin esneme payını motorunuzun service manual indeki (servis kitabı) değerlere göre ayarlamanızı tavsiye ederim. niçin? üst limitten gevşek ayarlarsanız zincir atabilir, alt limitten sıkı ayarlarsanız bu daha büyük sıkıntılar doğurur. ön dişlinin bağlandığı milin ekseni ile arka beşik namı diğer salıncak bağlantı milinin ekseni aynı eksende hareket etmediği için amortisör aşağı yukarı çalıştığında ön dişliyle arka dişlinin arasındaki mesafe büyür veya küçülür dolayısıyla zincirimiz sıkıysa eksenler arası büyüdüğü zaman yük direkt olarak zincire biner ve zincir uzamaya çalışır, kopabilir zincir ve dişli takımı değiştirilerek bu sorun dışarıdan halledilir fakat yük zincire bindiğinde dolayısıyla ön dişliye ve ön dişliye yataklık yapan rulmanlarada biner rulmanlar belli bir süre sonra ses yapmaya ve bir zaman sonra değiştirilmezse dağılmaya ve buna bağlı olarak şanzıman dişlilerine kadar zarar verir ve buna dışarıdan müdehale etme şansı yoktur motor indirilir ben kendi motorumda üst limitte ayarlıyorum gevşek olsun sıkı olmasın biraz sıkı olunca sesle karışık titreşim yapıyo kendini belli ediyor sayğılarımla
Bu kadar teferruata gerek oldugunu düşünmüyorum.
Ortala 2 cm kadar esneme payı bırakılması yeterli olacaktir.
Zincir gerdirmede dikkat edilecek en önemli unsur ayar civatalarını sıkarken çatal içindeki tırnakların her iki taraftanda eşit seviyede olmasidir.