Yurtdışına Taşınma

ahmethaşim'in açıklaması fevkalade olmuş.

Tamamen katiliyorum.25 yildir turkiyede edinmedigim tecrube ve sorumlulugu 1 sene gibi kisa bi surede edindim. Hayat zormus meger be bilader:p

la genc daha 25'misin sen?
şş ufaklık, koş bana şo bakkaldan bi malbuş kapda gel bakim ::pala::

dunyanin heryerinde ; asgari ucret adam gibi yasamak icin yeterli olmadigina gore turkiye disina cikmanin bir anlami yok.cikacaksan tuzun kuru olmasi lazim bizim gibi culsuz caputsuz yurt disina cikarsan yurtdisindada culsuz caputsuz yasamaya devam edersin yani isin asli zor isler bunlar.hirsli cocuga benziyorsun benimde yurtdisina cikma hikayem liseyi bitirdikten sonra basgostermisti ama 26 yasimdan sonra gerceklestirebildim ancak ..

Hikayeyi napacaksın, anlatan anlattı işte. Başkaları yaptı diye sen de mi yapacağını sanıyorsun. Eskiden kolaydı yurt dışı durumları, artık öyle değil ama. Gitmek zaten kolay yolu, gidersin onda birşey yok. Bence seninki bir hayalden daha fazlası değil. Herkes o lise dönemlerinde yurt dışını hayal eder. Ben de diyordum lan bu sıralarda dirsek çürüteceğime bir new yorkta kafede falan çalışsam tam benlik ha falan diye ama olmuyor işte. İnsanlar büyüdükçe hayalleri küçülüyor. Sen de sıradan üniversiteli gençlik gibi öss sınavlarıyla boğuşacaksın, yine bir 5-6 sene eğitim, sonra askere gideceksin, geleceksin işe başlayacaksın saçma sapan bir hayatın olacak. İnşallah olmaz ama genellikle böyle oluyor. Hayatın provası yok malesef, bu yüzden keşke öyle yapsaydık etseydikle kalıyor cümleler. Ama geri dönüp düzeltemiyorsun. Onun için eğer bir işi aklına koyduysan ve gerçek anlamda istekliysen yap, hiç düşünmeden yap hemde. Gitmek istiyorsan git direk. Rocky'nin de dediği gibi en acımasız yumruğu hayat vuruyor. Hayatın yumruk oyuncağı olacağına emellerinin, hayallerinin peşinden koş hazır vakit varken. Ama niyetin sadece hikaye dinleyip cesaret istemekse yapamazsın. Harekete geçmek lazım. Hikaye ile birşey olmuyor. Ben de yazarım sana 10 paagraflık hikaye, ama herkesin hayatı farklı. Kendi hikayeni yaz onun için. Legal olarakta gitmek zorunda değilsin, illegal de gidebilirsin. Bir gemi adamı cüzdanı çıkart, atla yabancı bayraklı gemiye, limanda inersin kayıplara karışırsın. 5 yıl eğer herhangi bir suça, belaya bulaşmazsan 5 yıl sonra vizeni mizeni çıkartırsın hem iş hem oturma hakkını da alırsın. Askerlik durumlarını bilmiyorum, 50 yaşına kadar yapmamış olanlar var. En akıllısı bu zaten. Askere gidip boşuna 1,5 senen gitmemiş olur. O zaman dilimi içerisinde kendi paranı biriktirirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar