Yurt Dişina Gezi Hakkinda

Arkadaşlar ben yurt dışına çıkmaya planlıyorum.kasımda a2 ehliyeti alıp yaza kısmetse kesin gidiyorum ancak yurt dışında tc ehliyeti geçmiyormuş ayrıyetten başka bir belge çıkartıp yurt dışına çıka biliniyormuş öbür türlü sınırdan geçemiyormuşsun nedir bu belge neyin nesidir?:silent:

şoförler odasından uluslarası ehliyet alıyorsun. sınav falan yok ama şart var mı bilmiyorum.

çok pahalı birşey değil. korktuğun gibi birşey hiç değil. denklik belgesi gibi birşey.

hmm, neyse, yardımcı olduğuma sevindim. benim de bildiklerim bu kadardı, sayende biraz daha fazlasını öğrendim.
water yatar, herkese iyi geceler...

enis89' Alıntı:

Aslında kısa sürelerde tranzit geçicekseniz (2-3 gün) Türk ehliyeti AB ülkelerinde geçiyor. Ancak daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız o zaman Turing Kurumundan geçici Uluslararası ehliyet karnesi çıkartılması gerekiyor.

Bu arada 2007 yazı için Around the Med Clock yapmayı düşünüyorum. O ne mi ? İşte fikir...Saat yönünde ortalama 3 ay sürecek bir Akdeniz gezisi. Türkiye'yi çaprazdan katederek sırasıyla Suriye, Suud, Mısır, Libya, Tunus, Fas, Cebelitarık, İspanya, Fransa, İtalya, Yünanistan üzerinden Türkiye'ye giriş.

Acaba bu cemaatte benim gibi başka maceraperestler var mı ? :bounce:

erdal231' Alıntı:
Bende sizn gibi motorla yurtdışı gezi yapmak istiyorum,acaba ne gerekiyo,vize işlemleri felan,yardmcı olablrmisniz?Teşekkürler.Erdal,İzmir x x

Selam...

Herşeyden önce çok para gerekiyor..Halen bir sponsor arıyorum. Olay ciddi bir iş olduğundan proje olarak ele almalısınız.

1. Üzerinde güvenle yolculuk edebilmeniz için motorunuzu iyi seçin. Hiç bir ayrıntıyı es geçmeyin. Unutmayın ki, şehiriçinde boşverdiğiniz bir ayrıntı dağbaşında veya en yakın şehire 500 km uzaktayken başınıza dert açabilir. O yüzden en ince ayrıntısına kadar düşünmek gerekir. Eminim Fas gibi bir yerde Harley ile yolda kalmayı kimse istemez...

2. Seyahatin maks-min. maliyetini belirleyin. Bunun için de yanınıza alacaklarınızın listesini iyi yapın. Mesafeleri ve ağırlıkları iyi hesaplayın ve aracınızın km başına ne kadar yaktığına göre minimumu ve maksimumu hesaplayın. Bunu yaparken moturunuzun yüklü olacağını unutmayın (sırt çantası, yan çantalar, yedek parça v.b.).

3. Yanınıza alacaklarınızın listesini sanki uzaya gidecekmiş gibi en ince ayrıntısına kadar planlayın. Benimki gibi uzun bir trail planlıyorsanız, en yakın şehirden 300 km uzak bir noktada yanınıza almayı es geçtiğiniz o minik detay rüyalarınızı süsleyebilir.

4. Ülkelerin detaylı haritalarını edinin. İmkan varsa, o ülkelerdeki, motorunuza ait servis istasyonlarının telefonlarını ve adreslerini yanınızda hazır bulundurun.

5. Transit de geçecek olsanız, geçişlerle ve sürüşle ilgili o ülkenin yasalarını ve kurallarını inceleyin. 2 sene önce bir kanka Misurata, Libya'da motorunu bağlattı..:pr: sonra gemi ile dönmek zorunda kaldı...

6. Motorunuzu ve kendinizi olabildiğince sigortalatın: Uluslararası sağlık sigortası, ARAC v.b. motor bakım sigortası, Acil yardım sigortası v.b. Uzun yoldasınız. Herşeye hazırlıklı olun.

7. Daha önce uzun yol yapmış kişilerden tavsiyeler alın. Hayal ve tahmin gücünüz iyi olabilir, ama yol tavsiyeleri sizin ve beraberinizdekilerin hayatını kurtarabilir.

8. Asla yanlız yola çıkmayın. Mümkünse yanınıza deneyimli buddy alın. En az 3 kişi olmaya özen gösterin. Birlikten güç doğacaktır.

9. Yola çıkacak birinin hele hele yurtdışına çıkacak birinin Türkiye içinde deneyimi olması şart ve ülkemiz yolları gayet zor olduğundan bu yollardan sağlam çıkanlar için iyi bir tecrübe oluyor kanısındayım :))

10. Uzun yoldaki en önemli kurallardan biri de sürüş tarzınız. Unutmamalı ki, o makina sadece gidiş değil, dönüş biletiniz de...Amacınız yerleri en kısa zamanda geçmek değil, keyfine varmak...Hava atmayın. Zati uzun yolda olmanızdan ötürü bir çok insan iç geçirecektir...:)) Her zaman güvenliği önplanda tutun.

Şu anlık aklıma gelenler bunlar...ama daha o kadar çok detay var ki...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar