Yüksek Süratte Manevra

Selam Arkadaşlar,
Kafama takılan bir konu var, 100kmh üzeri hızla giderken ani şerit değiştirmek istediğimde sanırım lastiklerin jiroskop etkisinden dolayı oldukça yüksek güç uygulamak gerekiyor ki o durumda bile istediğim hızda yön değiştiremiyorum. fakat insanlar 200kmh ile rahatça makasa giriyorlar merak ettiğim şey bunu nasıl yaptıkları? ben mi yeterince güç uygulamaya çekiniyorum yoksa naked motordan mı kaynaklanıyor?
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kendi şeridinizde (şeridinizi değiştirmeden) durabileceğiniz sürâtte seyretmenizde fayda var. Naked'ların (cafe racer stilli clip-on ve dar değilse) gidonları genelde rahat kontra verilebilecek şekilde geniş olur...

Vucudun motosiklet ile beraber hareket etmiyorsa yüksek hızlarda ani şerit değiştiremezsin , motosiklet her hızda yatar kalkar ama sen tedirginsen motora engel olursun aynı ilk defa motora binen ürkek bir yolcu gibi , sürücü virajda yatırır ama tedirgin yolcu vücudunu dik tutmaya çabalar çizgiyi bozar veya hızlı şerit değişimlerinde arkandakinin yaptığı garip hareketlerden sanki motor 1000 kg mış gibi hissedersin :)

130-140'la senin tabirinle makasa girecek olcude şerit değiştirirken hiç zorlanmiyorum (motor naked z250sl- gidon da 70cm), tabii rüzgar direnci 90la gidildigindekinden fazla oluyor ama şerit değişikliğinde zorlanma değil. Bir de yüksek hızda güvenlik balonunü büyük tutma ve solladığım araçtan olabildiğince uzaklastikan sonra serit değiştirmeye dikkat ediyorum, zira hız itibariyle şerit değişikliği-makas da seksenle gidildigindekinden daha uzun mesefade gerçekleştiğinden hele yüksek hızda atraksiyon dan olabildiğince kaçınmak lazım bana kalırsa..Büyük motor olunca bu işler daha da kolaylaşır gibime geliyor ivmelenmesi kolay olacağından. .

Son düzenleme:
bendede bu sorun vardı motosiklet yatarken sende aynı oranda sarkman lazım ondan sonra seri şekilde yatıp kalkmaya başlamıştım
yani motosiklet ile tek parça gibi çalışman gerekiyor.
belki bu fikrime karşı çıkanlar olacaktır ama ben bu şekilde hep rahat ediyorum.

Kontrayla 250de giderken bile ani şerit değiştirebilirsin.

Vucudun motosiklet ile beraber hareket etmiyorsa yüksek hızlarda ani şerit değiştiremezsin , motosiklet her hızda yatar kalkar ama sen tedirginsen motora engel olursun aynı ilk defa motora binen ürkek bir yolcu gibi , sürücü virajda yatırır ama tedirgin yolcu vücudunu dik tutmaya çabalar çizgiyi bozar veya hızlı şerit değişimlerinde arkandakinin yaptığı garip hareketlerden sanki motor 1000 kg mış gibi hissedersin :)

çok fişşek bisiklet sürer viraja girerim ama benim motor kısa. yani 1900mm uzunluğu var korkutuyor insanı.

Hiç kafanı yorma motosikletle düz yolda giderken sopa yutmuş gibi sağa veya sola yat beyin otomatikman sana kontra yaptırır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar