Yoldan Çevirdiği Adamı Babam Diye Tanıtıp Motosiklet Çalıp Kaçtı..

Motosikleti
D400
2019 Türkiyesindeki bazı insanlardaki bu rahatlık ve saflık beni hala şaşırtmaya devam ediyor. Acaba bu kişiler mi fazla rahat yetiştirildi, yoksa ben mi feleğin çarkından geçtim? bilemiyorum...

Abicim ortalık hırsızdan, manyaktan, sapıktan geçilmiyor. Neden motorunu verirsin ki adama?

Siz siz olun motorunuzu asla kişiye tek başına denemesi için vermeyin. Baktınız adam eli yüzü düzgün birisi benziyor, fiyatta da anlaştınız, kişi de ufak bi test sürüşü istedi, ya siz artçı olarak alın, yada siz artçısı olun. Tek asla motoru emanet vermeyin.
Bende motosiklet alıp sattım, bazı alıcı motora bile binmedi, sadece inceleyip alıyorum dedi, kimisi bir tur atmak istedi. Deneme sürüşü isteyenlere "artçı olarak arkana binerim, başka türlü olmaz" dedim. Bu sayede çok şükür hiçbir sorun yaşamadım.

Ayrıca polis teşkilatımızı da kutluyorum. Motoru almaya 2 kişi geliyor, birisi babasıyım diyor, motor çalınınca da yok babası değilim diyor poliste adamı salıyor. Demek ki polis teşkilatımızın vatandaşımızın sözüne itimadı tam. Güvene dayalı çalıştıkları için kendilerini alkışlıyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bravo... ::lac::

insanlar insanlara bir noktada güvenmek istiyor.

Ancak motor sahibi arkadaş, polis teşkilatının ve adalet sisteminin ne noktada oldugunu bilmiyor, eğer sistem calısıyor olsaydı o motoru en olmadı o motorun ederini bir şekilde alabilirdi.

artık suclular serbest bırakılıyor ancak ekonomiyi eleştirenlere ceza geliyor.

vay be.

Siz siz olun motorunuzu asla kişiye tek başına denemesi için vermeyin. Baktınız adam eli yüzü düzgün birisi benziyor, fiyatta da anlaştınız, kişi de ufak bi test sürüşü istedi, ya siz artçı olarak alın, yada siz artçısı olun. Tek asla motoru emanet vermeyin

Bu haberi duyunca kendi motorumu aldığım gün aklıma geldi. Daha önce de yazmıştım.

Motoru almak için İzmir'e gittim. Motorla bi tur atmak istedim, arkadaş tamam dedi.

Mono kapak vardı evde unuttum, ev yakın gidip alayım sen o sırada motoru dene dedi.

Arkadaş evine gitti ben kaldım motorla tek başıma. 5 dakika kadar tur attım geldim.

Ben 3 motor sattım. Bu şekilde birine verir miyim motoru? Asla!

Polise mi kızsam, motosikleti veren arkadaşa mı kızsam bilemedim..

Bende denemesi için alıcı olarak gelen bir arkadaşa vermiştim motosikletimi fakat karşılığında anahtarı ile birlikte benim yanımda kalmıştı onun motosikleti
Değer olarak hemen hemen aynı olduklarından bu ufak sürüşün lafı bile olmaz diye düşünmüştüm ki olmamıştı da zaten, ama risk tabi ki
özellikle büyük şehirde yaşayanlar kendilerine bu konuda dikkat etmeli.

insanlar insanlara bir noktada güvenmek istiyor.

Ancak motor sahibi arkadaş, polis teşkilatının ve adalet sisteminin ne noktada oldugunu bilmiyor, eğer sistem calısıyor olsaydı o motoru en olmadı o motorun ederini bir şekilde alabilirdi.

artık suclular serbest bırakılıyor ancak ekonomiyi eleştirenlere ceza geliyor.

vay be.

İşin daha da vahim kısmı yeri geliyor şikayet sahibi hırsızdan daha geç salınıyor karakoldan. Bizzat yaşanan olaylar.

Daha geçenlerde okuduğum bir haberde bir hırsız yakalanıyor, hırsızlıktan onlarca sabıkası ve hakkında açılmış davalar var, tutuksuz yargılanmak üzere salınmış, eve giderken "vakit nakittir, boş durmak olmaz" deyip yine motosiklet çalarken yakalanmış.

Resmen kara mizah...

Bu haberi duyunca kendi motorumu aldığım gün aklıma geldi. Daha önce de yazmıştım.

Motoru almak için İzmir'e gittim. Motorla bi tur atmak istedim, arkadaş tamam dedi.

Mono kapak vardı evde unuttum, ev yakın gidip alayım sen o sırada motoru dene dedi.

Arkadaş evine gitti ben kaldım motorla tek başıma. 5 dakika kadar tur attım geldim.

Ben 3 motor sattım. Bu şekilde birine verir miyim motoru? Asla!

Valla bu ülkede üçkağıtçı olan aç kalmaz, gerçekten fazla iyi niyetli insanlar var. Daha arabanın, motorun hatta evin satışını almadan parasını veren insanlar tanıyorum.

Fazla iyi niyet suistimal doğuruyor. Benim için güven noterde imza atıldıktan sonra kağıda mührün vurulduğu andır. Eskidenmiş o söz senettir demeler, tek bir söz karşılığı borç almalar vermeler, mal satmalar.

Kanun yok, hukuk yok, nizam yok, adalet hiç yok. Bu ortamda güven kalır mı?... :pale:

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
İşin daha da vahim kısmı yeri geliyor şikayet sahibi hırsızdan daha geç salınıyor karakoldan. Bizzat yaşanan olaylar.

Kara mizah gibi resmen.

Daha geçenlerde okuduğum bir haberde bir hırsız yakalanıyor, hırsızlıktan onlarca sabıkası ve hakkında açılmış davalar var, tutuksuz yargılanmak üzere salınmış, eve giderken "vakit nakittir, boş durmak olmaz" deyip yine motosiklet çalarken yakalanmış.

Resmen kara mizah...

bu haber aklıma geldi

https://www.sondakika.com/haber/haber-hirsizlik-suphelisi-kendisini-durduranin-da-6828201/

Ben denemediğim motoru almam. Adamı ikna etmenin ilk yolu denemeye araba ile gitmektir. Kendi aracınızla giderseniz arabayı bırakıp motorla kaçmayacağınıza göre satıcı da çok çekinmeyecektir. Bir diğer yol da aileyi götürmektir. Çoluk çocuk gidilirse yine sorun olmaz. Tek başına gelen adama ben de ilk görüşte güvenmezsem motor vermek istemem. Güvenirsem, efendi adamsa veririm.

Burada "asla motorumu vermem" diyen arkadaşlar hesapta kimseye güvenmezler, o sebepten de asla da denemeden motor almazlar.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Motosikleti biri almaya mı geldi? Ne ben sürerim ardıma alırım ne de artçı olurum ne bileyim şebeke olup arabayla kesip beni indirmeyeceklerini? Alacak adam kıysın paraya biraz. Yetkili servise veyahut seçeceği ustaya giderim servis ustasına veririm tur atar yorumunu söyler. Aksi bişey varsa benim dediğimin ekspertiz ücretini karsılarım yoksa da karsılar. Ardından notere gider satısı veririm motoru teslim eder yolunuz açık olsun der ugurlarım. Eve gittiğinde de yine insan oldugumuzdan dolayı umarım bir sıkıntı yok motorda diye bi arar sorarım. Sonuc olarak ekspertize verecek 100-200 TL si yoksa sizinde kaybedecek motorunuz olmamalı. Vermeyin,artcı olmayın artcı olarak almayın.

Motosikleti
D400
Motoruma bindirmem diyen tayfa büyük ihtimal motora binmeden de almıyordur.

Motorunuz cok kıymetli ise ikinci el alan dükkanlara satın. Yılların tecrübesi olan adam gidip servisin sürüş yeteneğine güvenip de motosiklet almaz.

Motorla tur atmak nedir arkadaş.. Motosiklet alan illaki motosikletle tur mu atmak zorunda.. Madem bu kadar ustasın motoru durduğu yerde çalıştırarak ta anlarsın.. Bu işin tek çözümü motoru servise veya ustaya göstermektir. Ben ne motorumu nede arabamı test için kullandırmam..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar