yokuşta durmaktan tırsıyorum !

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar

Motosiklet ustalarından teknik bir konuda yardım istiyorum. Geçen hafta 0 km motosiklet aldım. YBR 125. Tuzla'da kısa bir çalışmadan sonra trafiğe çıktım. Sorun şu. Kırmızı ışıkta durunca motor stop ediyor. Bir türlü çalışır vaziyette tutamıyorum. Üstelik yokuşlarda durmaktan tırsıyorum. Önümde bir araç var ise bir kaç metrede, motosiklet aniden fırlayacak diye tedirgin oluyorum.

Daha önce Scooter kullandım Ankara'da. Ama orada benim kullandığım muhitte (Batıkent) trafik İstanbul'a kıyasla yok sayılır.

Şimdi durma kalkma ve yokuşta durma sorunları için teknik yardım istiyorum.

Derhal benim web siteme

http://donald.hypermart.net

gidiyorsun ve basliyorsun okumaya. Ilk ders "kirmizi isikta durus" tam sana gore.

Anlamadigin bir sey olursa email atiyor soruyorsun...

[email protected]

"motoru calisir vaziyette tutamamak" olayini anlayamadim. Jikle mi kapali? soguktami? teknik bir ariza mi var? nedir... buraya yaz da bir dusunelim ustunde.

Basarilar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Motoru çalışır vaziyette tutamamaktan kastım şu. Durduğum zaman gayriihtiyari olarak debriyajdan elimi çekiyorum ve motor stop ediyor. Panik oluyorum bu esnada. Trafiğe çıkmaktan, hele kalabalık ve sıkışık yerlerde kullanmaktan tedirgin oluyorum.

Arazi boş olacak, örneğin Bostancı'dan Tuzla'ya sahil yolu, kırmızı ışık da olmayacak.. O zaman harika kullanıyorum. Belki gülecem bir kaç ay sonra bu yazılara ama şimdi ne yazık ki, vaziyet bu şekilde... Acemiyim yani..

Dururken elini çekersen debriyajdan stop eder tabi :sunny:
Heyecanını yenmen lazım, bunun için önce boş alanlarda dur kalk çalışması yap öncelikle, ve DD'nin yazdıklarınıda kesinlikle okuyorsun.

heuehue baba onu kafana sokman gerek yani iradene sahip olmalısın ,
şehir içinde vs.. kalabalıkta debriyajlı kullanacan motoru arabada öyle eğer deviri düşürdüğün zaman debraja basacan basmassan stop eder :) sende debriyajlı kullanman lazım sana tavsiyem :)

mesala kırmızı ışıkta durdun debriyaja basılı tutacaksın yokuş yukarı oldugu ıcın gazı biraz fazla ver debriyajı az az kaldır motor biraz ses cıkartarak bagırsın , öyle öyle alışırsın sonra zaten mantıgı anlayacaksın :) :flower:

panik yapmazsan bişi olmaz rahat ol heycanlanma
debriyajı yawash yawash bırak birden bırakma motor titreme yapınca azcık gaz ver zmanla alışırsın
soğuk kanlı ol her zaman :tongue:
ama nasihat verdim ha ehehe :geek:

G

Guest

hiç unutmam bende ilk vitesli motorumu aldığımda motoru ayaklarımla iterek kaldırıyordum ilk zamanlar,hey gidi günler...

Gayri ihtiyari olarak eli debrijajdan çekmeyi ilkkez duydum. Bence motorun görebileceğin yerine biyük harlerle Debriyajdan elini çekme yazılı bir kağıt yapıştır. Ve motora binmeden önce 40 kere debriyajdan elimi çekmemeliyim de. :flower:

eheuehu :) nx4 o biraz çocukca oluır :) adamın karizmasını sarsar yaws :flower:

speedfight:

Çok güzel bir deyim vardır bilmem hiç duydun mu ;

"Rezil olmadan vezir olunmaz" :cat:

nx4_falcon' Alıntı:
Gayri ihtiyari olarak eli debrijajdan çekmeyi ilkkez duydum. Bence motorun görebileceğin yerine biyük harlerle Debriyajdan elini çekme yazılı bir kağıt yapıştır. Ve motora binmeden önce 40 kere debriyajdan elimi çekmemeliyim de. :flower:
koskoca adam olmus bide kağıt mı ascak motora ehehe :mrgreen:

ArmoredSaint, valla vezir , rezil olmadan olunursa yapsın o zaman ne diyem bana çocukca gibi geldi hemde çok acaip geldi valla ne diyem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar