yine yandı ormanlar

Hafta sonu haberlerinde ne yazık ki orman yangınları başta yer aldı ve bazıları hala devam ediyor. Haberlerde dikkatimi çeken bir cümle vardı, "...da çıkan orman yangınına 5 uçak, 7 helikopter ile müdahele ediliyor". Yani eş zamanlı çıkan tüm yangınları düşündüğümüzde bizim 25-30 söndürme uçağımız, 35-40 tane de söndürme helikopterimiz var. Ne yazık ki her haberde verilen uçak ve helikopter sayısı hep aynı araçlar için, yani 5-7 tane tümü, onlar da kiralık. Ülkemizde her aracın son modeli bol miktarda varken, dondurma firmaları Ferrari, Porche dağıtırken, bizler son model hondalar, ducatiler, yamahalar kullanırken, bu söndürme araçlarına da biraz para ayırsak. Her il, her bölge kendi uçağını, helikopterini almak için bir kampanya düzenlese. Bu ülkenin geçmişinde var böyle örnekler. Aksi halde gezi yazılarımızda yer alan fotoğraflar birer değerli anı haline gelecek. Motorlarımız ile sadece toz toprak içindeki kıraç alanlarda gezip, pişmanlıklarımızı fotoğraflayacağız.
Hepinize iyi günler dilerim.

Geçen senelerde de aynısı olmuştu. Sürekli çıkan yangınlara aralıksız müdahale eden hava araçlarımız yoruluyor ve maalesef teknik arızalar göstermeye başlıyor. Sounçları üzücü olan kazalar meydana geliyor...

... Her il, her bölge kendi uçağını, helikopterini almak için bir kampanya düzenlese. Bu ülkenin geçmişinde var böyle örnekler...

Evet bu ülkenin geçmişinde var böyle örnekler. Ama yakın geçmişinde ise maalesef çok kötü örnekler var, deprem yardımlarının akıbeti gibi :pale:

Gerçekten yüreğinden koparak yardım kampanyasına katılacak o kadar çok insan var ki.. Keşke toplanacak yardımlar gerçek yerlerine ulaşabilse..

Hee yaa gitti güzeLim ormanlar :pr: Söndüremiyolar da :salut:

Evet yazık oldu.....Bence sabotaj yani pkk ve ya vatan düşmanlarının marifeti.
Böyle hayvanları yakalayınca sallandıracaksınki birdaha olmasın....Lanetliyorum..:farao::farao:

Bunca orman yangınından sonra mangal yakmak antalyada temmuz ayının sonuna kadar yasaklandı...
Ancak haftasonu şöyle Kemere kadar bir uzanayım dedim ama mesire yerlerinde mangal kokusundan geçilecek gibi değildi....

Vurdum Duymazlıın böylesi...Klasik Türkiye gerçeği işte....:farao:

wala hayvan sevgisini boşverip yakanları yakalayıp yakacaksın...hayvan diyorum çünkü orman yangınlarından sonra insanlığımdan utanıyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar