Yeniyim Değerli Bilgilerinize Ihtiyacım Var

Öncelikle merhabalar arkadaşlar. 16 yaşımdan beri ciddi bir chopper hastalığım var. ama bu hastalık ne yazıkki geçip giden chopperları izlemekten öteye gidemedi. 1 hafta önce deli damarım tuttu ve kız arkadaşımı b sınıfı ehliyete yazdırırken kendimide a2 ehliyete kaydettirirken buldum. evraklar vs. herşeyi de teslim ettim kısmetse ocağın sonu gibi a2 ehliyetime kavuşacağım.

Söylediğim gibi ilk adımı attım ancak sıra motor almaya geldiğinde bende işler biraz karışmaya başladı. ciddi bir chopper hastalığım olduğundan herşeyi beğenemez durumdayım ve bu da yetmiyor gibi bilgim olmamasıyla beraber bütçemde çok fazla değil. chopper ruhunu yaşayabileceğim, kulağıma dolgunluğu verecek seste gözüme aşık olmamı sağlayacak düzeyde, deli damarım tuttuğunda atlayıp 400-500 km yol gidebileceğim bişeyler arıyorum kendime. boy 184 kilo 92 . haliyle 150lik motorlar altımda bisiklet gibi görünüyor biraz. en azından ben yakıştıramıyorum.

elimdeki bütçe 1500-2100 tl arasında değişip duruyor :) malum öğrencilik hayatı yaşıyorum. bu ayarda hem fiyatıyla hem duruşuyla hoşuma giden 2 tane motor bulabildim. aslında 3 tane bulabildim. keeway super shadow 250, mondial mct 250 ve kanuni seyhan 250. ancak kanuni ortalama 30 krş gibi büyük bi rakam yakıyormuş o yüzden ondan caydım gibi.

birde yeni motora başlayacak arkadaşa verilen bir kaç tavsiyeyi okudum. ordada mesela arkada gv250 ye heveslenmiş. benimde aklımı aldı gibi bişey bu motor. ancak fiyatı malum beni aşıyor. ben daha önce vitesli motor tecrübesi yaşadım. aktif bir b sınıfı trafik tecrübemde var. arada da arkadaşımın asya as 150t scooter ı ile trafiğe çıkıyorum. henüz hiçbir sorun yaşamadım trafikte.

Bu bilgiler doğrultusunda bana vereceğiniz bilgeliklerinizi merakla bekliyorum arkadaşlar. yardımlarınız ve o değerli bilgilerinizi paylaşacağınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. aktif bir şekilde takip içerisinde olacağım. herkese iyi geceler kalın sağlıcakla...

çin malları fazla yakar. gv250 en iyisi. beklemek daha iyi. zaten çin malı alınca kullanım süresinde gv 250 parası çıkıyor.

Bence Bu paralara alabileceğin en iyi motor Regal RAptor 250-9 e seni hem uzun yolda götürür su soğutmalı olduğu için hemde diğer cin ler gibi üzmez kullanan arkadaslarım çok memnun. bir araştır derim.

150 cc düşünmüyorum demişsin ama bence Keeway superlight 150'yi bir dene istersen. Motor hacmi düşük olmasına rağmen cüsse olarak bisiklet gibi değildir. Yokuş çıkma haricinde performansı çok iyi.

çok uzun yazmışsın kardeşim yahu.
özet geç dememek için zor tuttum kendimi.
neyse cevap vereyim.
bende bir çinli çapır kullanıcısıyım.
allah belasını versin bu çekik gözlülerin.
2000 e aldığım sevgili motoruma 2000 lira harcadım 1 sene içinde hala güvenip şöyle 300 400 km ye gözüm yemiyo.
satıp birinin başını yakmakta istemiyorum.
kısacası alma güzel kardeşim.
gv250 falan al ne bileyim. çinli herşeyden uzak dur.

250 mct'den memnunum, 2009'da aldım 10000 km yol yaptım daha hiç yolda bırakmadı sağolsun. Motoru da bakıma götürdüm 10binde, gayet güzel motorun var dedi. Ufak tefek şeyler dışında sorun çıkartan bir motor değil. Yedek parça bakım vs. masrafı da fazla olmuyor. Tek sorun tel jantlar zırt pırt kırılıyordu; çelik jant yaptırdım şimdi o sorun da kalmadı. Regal Raptor için de yorumlar iyi aslında, su soğutma tabii ki avantaj. Onu da düşünebilirsin. Kanuniden vazgeçmen isabet olmuş.

bilgileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. mehmet tufan kardeşim kusura bakma konu motor olunca çenemi hiç tutamıyorum. çinli herşeyden uzak dur demişsin haklısın belki ama diğer arkadaşlar regal raptoru çok önermişler bu yazıyı yazdıktan sonra bende hemen regal raptoru araştırmaya başladım . ufak bi denemede yaptım üstünde sesi özellikle çok tatmin etti beni. şimdi biraz daha para biriktirmeye çalışıyorum regal almaya odaklandım umarım pişman olmam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar