Yeni Motorum Kuba Km 125-6..!

arkadaşlar 2 hafta önce Kuba marka Km 125-6 motosiklet aldım.şuan 650 km de ve rodajını düzgün olarak yapmaya çalışıyorum.motoru cok fazla zorlamıyorum.ama bir sorum olacak.diğer motosikleti olan arkadaşlarım,vites atarken cok erken davrandığımı söylüyorlar.Yani motosiklet vites istemeden vites atıyormuşum gibi bişey söylediler.nasıl yapmam gerektiğini sorduğumda vites atarken devir saatinde ibrenin 9 a vurması gerektiğini söylediler.zaten en son 10 yazıyor.9000 devirde veya daha üstüne kadar motosikleti bağırtmak zararlı olmazmı yani herhangi bir sorun çıkarırmı?:silent:.denemedim değil aslında denedim motor daha iyi gaz yiyor ve boğulmuor.daha önce 7000 devirde vitesi yükseltirdim.bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.:rendeer:

motor kapasiteye göre deişir. ama senin anlattığın alette. bence 7000 devir ideal...çok yüksek devirde atarsanda zarar olarak benzin çok yakar...motor aksamı olarakda motoru yorarsın...buda ömrünü daha çok kısaltır...bir insana kilosu kadar eşit miktarda yük vermek gibi bişey....tabi olağanüstü bi insan yok ise:DD::D .... özellikle bu tip motosikletler zorlamaya gelmez...çatttttt diye bi ses duyabilirsin...D::D:D ...sakin kullanmaya ve 7000 devirde vites geçmeye devam.

saygılar....

motorda ne zaman vites atacağını anlarsın motorun sesinden,devir göstergesi olmasa bile rahat atıyorum ben,

daha motor yeni şimdilik bir sorun yok ama ilerde bir sorun olursa(karbüratörün pislenmesi gibi) bu işi nasıl çözeceğim yani bu motorlaarda karbüratör söküp temzlemek nasıldır.bilen anlatırsa cok sevinirim.resimli olursa cok makbul gecer:mrgreen:

En ideal vites değiştirme motorun en yüksek gücünü verdiği devirdir.Senin motorda bulamadım hangi devirde gücünü verdiğini.Onu araştır yada sor servise.

Bence sen rodajı kitapçığa göre bitir devir mevzusuna sonra girersin. Yeni motoru 9 binlerde kullanma.

Sonuçta altında racing yok. Commuter motorlar daha sakin kullanım isterler. Gazı çevirdiğinde devir boşa çıkmadan vites değiştirmelisin. Devirin boşa çıkmasından ziyade artık çevireceğin gazın senin hızına bir etkiisnin olmaması. Misal 1. viteste gidiyorsun gazı kökledin motoru bağırtmaktan ve fazla yakıt yakmaktan öteye gidemezsin zaten mecbur vites atacaksın. Bunuda bir üst vitese geçtiğinde motorun bayılmasını önleyecek şekilde ayarlaman lazım. Ne çok ne az..

öncelıkle güle güle kazasız belasız kullan kıtapçığa gerek yok bak arkadaşlar sana kıtapcıktan daha acıklayıcı anlatmışlar tavsıyelere uy yeter zaten sende uygun olanı yapıyormuşsun fazla zorlamaya gerek yok

eyw tesekkürler.Düşünceleri veya fikirleri olan paylassın lütfen cekinmesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar