Dostum sizin SS anlayışınız ile motosikletçilik anlayışınız çok farklı tabiki gaz açacaksın ama yol müsait olduğunda açacaksın alem SS makina 2 tekerli tabuttur diyor sanki 30 sene SS kullanmışlar yol dolu iken trafik yoğunken sen gaz açarsan altındaki 125yada 250cc değil ki bi yere kadar gitsin 600 1000makina uçar gider bi yere vurur ölürsün suçlu SS makina olur ona bir kere binemeyen bi kısım insanda yerden yere vurur..
Örnek vereyim SS makinadan herhalde zerre kadar anlamayan Prometheus da anlar inşla Hyosung 250cc makinası ile 60km den 150km sürate kaç saniyede çıkarsın birde CBR600 ile kaç saniyede çıkarsın ve aynı sürate ne kadar metrede inersin frenleme ile SS makinanın bana göre zevki ivmelenmedir son sürat değil süratli gitmenin bi süre sonra bir manası kalmıyor.
Canım kardeşim...
Cevabın için teşekkürler. Yazında aklıma takılan şeyler oldu. tartışırsak sevinirim.
1. Türkiye yol şartlarında "müsait" kavramı ne anlama geliyor. Trafik mi yoksa yol durumu mu?
Bence
Türkiye şartlarında SS bir makineyi
güvenli olarak kullanma yeri sadece pistlerdir. Hergün burada kaza ya da taciz olaylarını okuyoruz. bu kazalardan kaçtanesi SS motorlarla, kaç tanesi diğer motorlarla yapılmış acaba?
2. Tüm makine tiplerinde ivmelenme neye bağlıdır? Gazı makinenin sınıfına uygun açmaya mı, yoksa başka bir nedene mi? Bence ivmelenme tam olarak motorun karakterine (SS, cruiser, enduro, scooter) uygun gaz olayına bağlıdır. SS lerde ivmelenme seri gaz açma ve hızla ilgili bir olaydır. Bu durumda ne kadar seri gaz açarsan makine o kadar hızlanır ve ivmelenir. Bu da son bürat önemli değil yaklaşımını sanırım geçersiz kılıyor. Yani ivme istiyorsan hızlanmak zorundasın. Keza 0-100 km ye 2,3 sn çıkarken yapacağın kaza ile 260 km hızla giderken yapacağın kaza arasında nitelik farkı yoktur. Çünkü aşırı hız zevki bir yana TEHLİKELİDİR.
4. Prometheus lakaplı arkadaşın SS lerden anlaması sana göre neye bağlı? Bu tip makineler ile ilgili yorumlarına mı yoksa teknik vs bilgisine mi?
5. SS ler pist makineleridir. Bazı sport touring klasmanına yakın araçlar hariç (CBR600F gibi) herbiri Race Replica (RR) yani Yarış motosikletlerinin birebir aynısı olan olan bu makinelerin pist dşında kulanılması her zaman diğer makinelerden daha fazla risk taşır. Enduro nun işi ve tarzı bellidir. Keza Cruiserinde. Peki ya SS lerin işi ve tarzı nedir?
6. İnsanların niyetleri ve söylediklerinin anlamı çok önemlidir. İsterse hiç anlamasın, ama eğer bir arkadaşımız bize bu makinelere dikkat diyorsa bence iyi niyetlidir ve öyle yaklaşılması gerekir.
Sevgiyle:rendeer:
NOT: Sanırım burada kimse birbirine Race kullanmayın demiyor. Bilinçli, kendimizi ve makinemizi tanıyarak, özellikleri ve karakterini bilerek, kendimizi + birkaç kez daha riske atmeden kullanalım yor.