YBR 125 Yakıt Problemi

Arkadaşlar benim 6500 km de YBR 125 im var...
Yanlız alete dikkat ediyorumda 52 kmde 2 lt benzin yakıyo :D komik dimi..
Geçen depo boştu 7,5 ytl benzin attım 94 km gitti :D
Ya bendemi porblem var anlamadım yaff.Diğer kullanıcıların motorları ne kadar yakıyor acaba(YBR 125)?

bence 125 icin 100 kmde 4 lt fazla. benim cin harikası zealsun 200 cc 100 km'de 3.3 yakıyo bi baktır bence servise. yada ilk kez motor kullanıyosan ondan da olabilir.

Sevgili Arkadaşım,
Umit ediyorum ki bu yazdığınız şakadır.Veya komik görünmek için mi yazdınız.veya aklının başına 6500 km gezdikten sonra mı geldi?

Önceleri iyiydi yakıt durumu ama son 2000 km farkettim bunu ??
Bi ara çok devirlimi kullanıyorum dedim ama devirsizde binilmezki bu 125 lere zaten tork yok bi şey yok bide 3000-4000 devirde gezersek bişeye benzemez yani..

Sevgili Kardeşim,
mutlaka senin motorsiklette bir arıza vardır.Ne kadar devirli kullanırsan kullan,bu kadar yakmaz.Bunu sen de bilirsin.YBR'nin Hakkı yenmez.

Motorun yakıt sarfiyatını arttıracak bir kaç sebep var.

- Eski/Kirli Hava Filtresi
- Ölü Buji
- Yırtık Karbüratör Diyaframı
- Devirli Kullanım

Öncelikle Hava Filtresini kontrol et.Ucuz bir cözüm.Hala sorunun cözülmezse bujileride değiştir.Karbüratör diyaframlarının yırtılması biraz zor.. Ayrıca 125 cc bir motoru istedigin kadar devirli kullan bu kadar yakmaması lazım.. Filtre ve bujiyi degistikten sonra büyük ihtimalle sorunun cözülecektir.Yok yine cözülmezse gecmis olsun.Acilen bir usta bul.

meme yapmıştır o :cherry: :queen: şaka şaka

bence periodik bakıını yaptır komple sibop ayarı yapılmalı artı yukarıda arkadaşın bahsettiği hava filtresi buji ateşleme elemanları vs gibi yerlere bakılmalı

karbiratör diyaframından yapmaz öle bişey olsa motorda boğulma stop etme vs gibi problemlerde oluşur benim fikrim

Bujiler 7500-10000 Km arasında değiştirilebilir.Tabi kullanım şartlarıda bu süreyi kısaltabildiği gibi uzatabilirde.. Buji dediğiniz şey zaten 4 bilemediniz 8 milyondan pahalı bir şey değil..Yani öyle amanda aman değişsem ne olur değişmesem ne olur mantığıyla yaklaşmayın buji olayına..Değiştirin gitsin Kafanız rahat olsun!

Dün aksam kendi karbüratör diyaframımı bir motosiklet tamircisi arkadaşıma söktürüp baktırdım.Her iki diyaframdada minik bir delik vardi.(VTwin motosikletim oldugu icin cift karbüratör var)Bizzat yapılanı söylemem gerekirse önce eline bir yara bandı alıp 2 minik parça keserek bu delikleri kapattı ve diyaframları yerine takıp karbüratör kapaklarını kapattı.Bujilerim saglamdı fakat kafamda onlarda soru işareti bırakmasın diye 2 yeni buji daha taktırdım.Motosikleti test etmek icin düz bir yol buldum.. Sonuç muhteşemdi! Performansı resmen %100 arttı!Hızlanması + Son hızı tamamiyle değişti.Aldığım ilk günkü performansından bile daha iyi oldu. (2.El aldım ve hemen hemen aldığım günden beri 1 gün olsun motosiklete binmemezlik yapmadım :p Resmen bütünleştiğim için en ufak değişikliği + sesi hissedebiliyorum)

O diyaframda göreceğiniz önemsemeyeceğiniz minicik 1 delik nasıl ''Cig Benzin Atmanıza'' '''Daha Fazla Benzin Sarfetmenize'' 'Performansınızı Düşürmeye'' nasıl sebep olduğunu inanın yaşamadan bilemezsiniz.

Ayrıca yaz ayı geldiği için sübap ayarlarınızı biraz gevşetmeniz önerilir.Haliyle sıcak memlekette yaşıyoruz.. Sübap ayarları kışa oranla biraz daha yumuşatılır ise daha iyi olur. Biraz motosikletten eskisine oranla daha cok tiz sesler gelir ama yazın bunlar normal..

ariftoteles, 5000 bakımı yapıldı daha bir ay önce...
Bakalım işlerim hafiflesin bi el atıcam bu karbüratör ve buji oılaylarına...

İyi günler hocam. Ban hyosung 250 alacam bu aleti tanıyan birine yardımcı olmasını önerebilirmisin lütfen siteye yeni geldim kimseyi tanımıyorum. :rendeer:

ateş kardeş karbiratör diyaframı yara bandayla kapatılır mı ya. sen hiç ömrü hayatında plastik şişeye benzin koymadın heralde. benzin plastiği eritir bi müdded sonra bidaha olur ayrıca o plastik parçalarıda benzin memesini tıkar. hakaten meme yapar ozaman :queen: sana tavsiyem değiştir o diyaframı öle şeyolmaz

sen hiç ömrü hayatında plastik şişeye benzin koymadın heralde. benzin plastiği eritir bi müdded sonra bidaha olur ayrıca o plastik parçalarıda benzin memesini tıkar. hakaten meme yapar ozaman sana tavsiyem değiştir o diyaframı öle şeyolmaz

Mantikli :) Dur bakalim Nebiogullarinda bulabilirsem öyle abarti bir fiyatida yoksa alir degistiririm.Benimde icime pek sinmedi ama motosiklet eski performansina kavustugu icin mutlu oldum :flower:

geçenlerde bi motosiklet tamircisinde. çok eski bir motor geldi fitesli :) neyse bu motorun adını tam bilemeyceğim elektirik dağıtım yeri varya hani bilen bilir platinin olduğu yerler vardır oralardaki tamir takımını tutan civataların altındaki elektirik kaçırmaması için yapılan pul şeklindeki teflonlar zarar görmüş motor elektirik kaçırıyo çalışmıyodu.

neyse tamirci napsa beğenirsiniz o tefolanlarda bulamaycağı için ki zaten aramamıştı . bildiğiniz plastik yağ şişesini kesip pullar yaptı ve sorun düzeldi. ben bişey demedim ama Es geçtiği bi nokta vardı . o plastikler orda zamanla ısıdan eriyeceeeeEEEkkk... yani biyerde bi madde bi malzeme kullanılıyos bi hikmeti vardır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar