- Konu Yazar
Çoktandır debriyaj telini kontrol edip eğer gerekiyorsa değiştirmek istiyordum.. Daha önce yağlamıştım ancak tam çıkarmadan..Gereksiz bir yerde kopması zor duruma düşürür..
Öncelikle Debriyaj kolunu sabitleyen 10 luk vida sökülür..

10 luk anahtarla veya varsa lokma ile gevşetilip çıkarılır.

Teli çıkarabilmek bunları aynı hizaya getirlimesi gerekmektedir..

Sökme işlemi tamamlandı.

Debriyaj teli geçtiği yerlerden dikkatlice çıkarılır..

Ancak tabiki telin tamamen çıkarılması için son noktadaki bağlantısından çıkarılır.

Tel kontrol edildiğinde özellikle baş ve son kısımlarında ufak ufak kopmalar görülmüştür.

Burda detay görülmüyor ama çok yaklaşabilsek mikro seviyede kopmalar görülecektir.

Tabi yeni teli takmadan önce ben wd-40 muadili ile ve motor yağı ile yağladım..Enjeksiyon görülmektedir..

İyi usta dağınık olandır..
Daha sonra yeni teli eski telin geçtiği yerlerden geçirerek takarız..

Yeni teli taktım..Sırada gaz teli değişimi ve Bakımı var..Onuda değiştirirsem içim rahat edecek..
Umarım..Açıklayıcı oldu..:rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 ----------
Makroları ayarlayamadım...
Birisi bana öğretsin...
Öncelikle Debriyaj kolunu sabitleyen 10 luk vida sökülür..

10 luk anahtarla veya varsa lokma ile gevşetilip çıkarılır.

Teli çıkarabilmek bunları aynı hizaya getirlimesi gerekmektedir..

Sökme işlemi tamamlandı.

Debriyaj teli geçtiği yerlerden dikkatlice çıkarılır..

Ancak tabiki telin tamamen çıkarılması için son noktadaki bağlantısından çıkarılır.

Tel kontrol edildiğinde özellikle baş ve son kısımlarında ufak ufak kopmalar görülmüştür.

Burda detay görülmüyor ama çok yaklaşabilsek mikro seviyede kopmalar görülecektir.

Tabi yeni teli takmadan önce ben wd-40 muadili ile ve motor yağı ile yağladım..Enjeksiyon görülmektedir..

İyi usta dağınık olandır..
Daha sonra yeni teli eski telin geçtiği yerlerden geçirerek takarız..

Yeni teli taktım..Sırada gaz teli değişimi ve Bakımı var..Onuda değiştirirsem içim rahat edecek..
Umarım..Açıklayıcı oldu..:rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 ----------
Makroları ayarlayamadım...
Birisi bana öğretsin...