Yazın Ekipman Altına Giymelik İçlik

Yaz aylarında deri motosiklet pantolonu ve motosiklet montunun altına giymelik içlik bakıyorum.

Ben atlet kullanmıyorum, geçen yaz deri motosiklet montunun altına sadece kısa kollu t-shirt giyerek yaptım bütün sürüşlerimi ve aşırı terleme yapmıştı.

Bu terlemenin önüne geçebilecek ama aynı zamanda da hava akışı yüksek olan terletme yapmayan terleme olsa bile teri güzelce emebilen bir içlik var mi?

deri hava almadığı için terletir, sıcak tuttuğundan falan değil.

file mont-pantolon giy.

terlemeye karşı içlik sporcu giyimidir ki o da serin tutsun ya da terletmesin diye değil, teri hızlıca vücuttan uzaklaştırsın diye.

deri bahar/güz mevsimi giyilir.

ess

decathlon'da yazlık termal içlikler var onları kullanabilirsin

Yaz aylarında deri motosiklet pantolonu ve motosiklet montunun altına giymelik içlik bakıyorum.

Ben atlet kullanmıyorum, geçen yaz deri motosiklet montunun altına sadece kısa kollu t-shirt giyerek yaptım bütün sürüşlerimi ve aşırı terleme yapmıştı.

Bu terlemenin önüne geçebilecek ama aynı zamanda da hava akışı yüksek olan terletme yapmayan terleme olsa bile teri güzelce emebilen bir içlik var mi?
Termal içliklerin fonksiyonu "teri emmek" değil, tam tersine özel dokusu sayesinde terin dışarı atılmasına olanak vermesidir. Böylece vücudunuz kuru kalacak, sizi özellikle kışın soğuk etkisinden koruyacaktır.

Yaz döneminde deri mont kullanıyorsanız, ne yaparsanız yapın terleyeceksiniz. Bunu içliklerle önlemenin bir yolu yok.

Yün iç çamaşır tavsiye ederim. %100 yün. Adana'da pamuk toplayanlar çukurovada tarlada çalışanlar giyer.

Deri mont bana biraz gösteriş için giyilen bir şey gibi geliyor çünkü çok işlevli değil , örn. bende tekstil yazlık bir mont var içine kazak vs. giydiğim de kış aylarında yağmur yağmadığında rahatlıkla işimi görüyor . Yağmur yağdığında ise korumalı montun üzerine şişme mont giyiyorum ve neredeyse 4 mevsim kullanilabilecek hale geliyor tabi bu sizin soğuğa karşı direncinize bağlı. Konunun cevabına gelirsek teri emen sadece pamuklu atlet giyebilirsiniz , yazlık içlikler teri emmez sadece vücudunzdan uzak tutar ama bu sayede de montunuz sırılsıklam olur.

"Mesh İçlik" diye ararsan bisikletçilerin giydiği file tarzı içliklerden bulabilirsin ama deri mont pantolon altında ne işe yarar bilemiyorum.
01-4523022-001.jpg

Deri mont bana biraz gösteriş için giyilen bir şey gibi geliyor çünkü çok işlevli değil ,
Çok yanlış bilgi...

Deri mont tabii ki daha havalı ve estetik ancak bunun yanında sürücüyü kaza anında tüm diğer tekstil ürünlerden fazla koruyan malzeme de deri. (tabii belli bir kalitenin üzerindekilerden bahsediyoruz)

Dolayısı ile her ne kadar kullanım aralıkları sınırlı olsa da; kullandığı motosiklet, kullandığı yer, yol, iklim şartlarına bağlı olarak, ekonomik gücü yeterli kişilere mutlaka kaliteli bir deri mont edinmelerini öneririm.

Kışın yazlık pantolon ve ceket giyip altına içlik giysek idare eder mi sizce? 30 dakika işe gidip geliyorum onun dışında soğuk havada sürmem diye düşünüyorum. Ayrıca kışlık eldivenler çok rahat ettirmiyor, yazlık eldiveni kışın nasıl kullanabiliriz idareten, öneriniz var mı?

Çok yanlış bilgi...

Deri mont tabii ki daha havalı ve estetik ancak bunun yanında sürücüyü kaza anında tüm diğer tekstil ürünlerden fazla koruyan malzeme de deri. (tabii belli bir kalitenin üzerindekilerden bahsediyoruz)

Dolayısı ile her ne kadar kullanım aralıkları sınırlı olsa da; kullandığı motosiklet, kullandığı yer, yol, iklim şartlarına bağlı olarak, ekonomik gücü yeterli kişilere mutlaka kaliteli bir deri mont edinmelerini öneririm.
Mevsim ve ter konusu olduğundan dolayı dayanıklılığına hiç değinmedim ama deri tekstil ceketlerden daha çok koruduğunu bilmiyorum.

Bunun için yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Galiba sizin deri montunuz yazlık değil, hava kanal ve delikleri bulunmuyor yanlış tahmin etmediysem.
Ayrıca atlet kullanımı bize anadan babadan kalma bir alışkanlık. Pamuklu atletler vücuttaki teri alır emer ve kuruyana kadar geçen o aralıkta da bizi hasta etmeye çok elverişlidir. O nedenle ben yaz kış asla atlet giymem, yanımda ikinci bir tshirt taşırım ihtiyaç duyacağım bir posizyonda olacaksam.

Yazlık deri montlar var, kol altlarından, göğüslerinden hava alan, hatta içlerinde fermuarlı olanlar var ( bendeki revit engineeered skin çok güzel hava alıyor mesela fermuarı açınca )
Yaz kış deri mont kullanıyorum ve memnunum ( kışın tabi daha fazla üşütüyor deri ile motora binmek, içeriyi desteklemek şart )

Çözüm, eğer deri mont kullanılacaksanız bütçe ayırıp yazlık deri mont bakmak ( bencesi ).

Konuya uzaktan uzaktan bakıyordum çözüm çıkar mı diye

Konuyu açan arkadaş yüksek ihtimalle benim gibi aşırı terleyen birisi Resim deki alpinestar wakeair ile bile altımda atlet ile terliyordum hava 25-30 dereceyken bunun çözümü ameliyat ilaç vb hariç yok sanırım uzun süredir bakınıyorum bende. Yazları mont giymemeye başlamıştım

Geçen sene kaskımı değiştirirken bu linkteki formadan önerdi kask alırken yardımcı olan arkadaş, tabi kaskı alırken orada bedeni yoktu alamamıştım. Yani şöyle diyeyim decathlonu komple gezdim ve mağazada önerdikleri tşörtün aynı kumaşı sadece linkteki üründe vardı. Kırmızı olması ve kısa kollu olması maalesef tercih konusunda etkiliyor beni. Decathlonda sezonda siyahı ve uzun kolluları gelir dediler onu bekliyorum.

Belki terleyen arkadaşlara yardımı olur

Deri mont olarak Dainese'nin ikonik modeli olan Avro D4 modelini kullanıyorum. Yazlık fileli olarak ise yine Dainesenin Estrema modelini kullanıyorum. Aslında konu yanlış anlaşılmış benim demek istediğim şuydu; mesela kışın içinize kışlık içlik giydiğinizde vücudunuzu sıcacık tutar ve bu içlik ile dışarıda soğukta değil de sıcak bir yerde durursaniz hemen terlersiniz. Ben şimdi yazın deri montun altına hiç kıyafet giymeyip sadece yazlık ince bir içlik giysem sporcu içligi gibi motor sürdüğüm esnada terledigim de vücudumun terini tenim de değil de kendi içine çeksin veya içlikten dışarı atıp deri montun içine çeksin istiyorum.

Yazın Klim'in aggressor -1.0 içliğinin eski modelini kullanıyorum. Çok memnunum. Sıcakta ve serinde çok konforlu. Kumaşı çok güzel, decathlonun içligi gibi rahatsızlık vermiyor. Ben fileli montun içine vücut koruma ile kullanıyorum. Deri montun içinde ne kadar faydası olur bilmiyorum.

Deri mont olarak Dainese'nin ikonik modeli olan Avro D4 modelini kullanıyorum. Yazlık fileli olarak ise yine Dainesenin Estrema modelini kullanıyorum. Aslında konu yanlış anlaşılmış benim demek istediğim şuydu; mesela kışın içinize kışlık içlik giydiğinizde vücudunuzu sıcacık tutar ve bu içlik ile dışarıda soğukta değil de sıcak bir yerde durursaniz hemen terlersiniz. Ben şimdi yazın deri montun altına hiç kıyafet giymeyip sadece yazlık ince bir içlik giysem sporcu içligi gibi motor sürdüğüm esnada terledigim de vücudumun terini tenim de değil de kendi içine çeksin veya içlikten dışarı atıp deri montun içine çeksin istiyorum.
Deri montun temizliği zordur, hadi dış yüzeyi bir şekilde hallediyoruz ama ter komple içeriyle temas ederse hijyen açısından kötü olur.

Sanırım şöyle bir şey alacağım. Genelde bu tarz kıyafetleri vücut geliştirmeciler giyer. Compression T-Shirt olarak geçiyor aşırı inceler ve teri hızlıca emebiliyorlar. Ben şahsen deri montun altına kısa kollu giyince montun dirsek korumaları tenime direkt temas ettiğinden rahatsız oluyorum bu yüzden bakıyordum aslında içine giymelik içlik tarzı bir şey. Tommy abiminde dediği gibi derinin bakımıda zor oluyor teri hepten dışarı atınca da deri mont hem koku yapar zamanla hem de hijyenik olmaz onu atlamışım.

Deri mont gösteriş olur mu yahu? =))

Pamuklu kıyafetlerden uzak durmak lazım. Pamuklu tshirt ayı gibi terletir, üstüne de sırılsıklam olur hasta eder insanı. Spor tshirt'ü denilen şeylerden giymek en doğrusu. Terin tshirt'e yapışmadan önce mümkün olduğunca dışarı atılmasını sağlar, olur da artık engel olamaz kendisi de ıslanırsa çok kısa zamanda kurur. Decathlon'dan alınabilecek basit ürünlerden Dainese'sine Rukka'sına kadar bir çok markadan bu tipte sentetik ürün bulunabilir.

Bende lc-waikiki'nin spor tshirtlerinden var, teri dışarı atıyor içinde üşümeden kurutuyor. Bizim sınıf grubunun motorcu tayfasıdan bir arkadaş hepimize bastırmıştı, sonradan çok rahat edince tshirt markasına baktım lc waikiki diye görünce mağazadan düz renk siyah ve beyaz birer tane daha aldım, yazın çok rahat ettiriyor.

decathlon'dan domyos marka fitness taytı ( nefes alan tayt diye geçiyor ) aldım bu sebepten ötürü ve işe yarıyor, üst için olanı da var ama onu kullanmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar