Bu başlığı ELINT arkadaşımızın ÖM'den atmış olduğu mesaj sayesinde gördüm. Özellikle sana bu konuda yardımcı olmamı rica etti. Ben geçen sene geç kaldığım için yarışlara katılamadım ve bu sene daha programlı şekilde bu işe girme kararı aldım.
Şu anda herşey tam olarak netleşmediği için kendi işimle ilgili şeylerin çok detayını veremeyeceğim. Şu anda 3 kişilik bir yarış takımıyız. Diğer arkadaşlar deneyimli kişiler. Sana yardımcı olacak birkaç bilgi vereyim.
Profilinden 600F kullandığını görüyorum, herhalde bu motorla yarışa girmeyi düşünmüyorsun? Hangi kategoride yarışacaksın? Supersport veya Superbike olarak iki seçeneğin var. İlk sene Supersport C veya Superbike B kategorisinde yarışabiliyorsun, seeding turları ile belirleniyor bu. Yarışa gireceğin makinanın yeni bir model olması her durumda avantaj. Ben çok iyiyim, aradaki farkı kaparım diyorsan orasını bilemem ama pistin normal trafikte çok iyi sürmekle ilgisi yok diyorlar. Pist bambaşka bir ortam.
Öncelikle TMF'ye üye herhangi bir kulüpten senelik yarışçı lisansı alman lazım. Eğer takım olarak yarışıyorsan alacağın lisans farklı oluyor. Her yarış için de ayrıca para ödüyorsun. Arkanda mutlaka bir ekip olmalı. Getir götür işlerini yapacak adam bile çok önemli. Motoru yarışa sokmadan far, sinyal, ayna, plaka, ayaklık, v.s.. gibi şeylerin sökülüp yarış grenajı takman gerekiyor. Orjinal grenaj ile yarışa giremiyorsun. Motorun yarış pistine götürülmesi, getirilmesi de ayrı bir problem. Bunun için ya kamyonet kiralayacaksın, ya da tanıdık birini bulacaksın. Onun dışında benzin, lastik, kaza yaptığında hasar olabilecek parçaların yedekleri, v.s.. gibi giderlerin var. Ama en çok masraf tutan şey lastik oluyor çünkü antremanlarda, seeding sıralamalarında ve yarışta birer lastik bitiriyorsun. Donanım olarak tek veya çift parça yarış tulumu, kask, eldiven ve bot gerekiyor.
Sormak istediğin başka şeyler varsa, buradan yardımcı olabilirim.
Grenaj konusunda al sana bir link :
Grenaj Yapımı
Bu arada hiç yarışa girmeden sponsor bulmayı nasıl başardın? Bu işin en zor kısmı sponsor bulmaktır. Sponsor kim olursa olsun yazılı sözleşme imzala, yoksa sezon ortasında bok gibi ortada kalabilirsin.