Yarı-otomatik cup motosikletlerde Debriyaj sistemi nasıl çalışır ?

Yarı-otomatik cup motosikletlerde Debriyaj sistemi nasıl çalışır ?

Çift debriyaj varmış galiba !
Yandaki adreste yazıyor ! http://www.cpi-motor.com.tw/cub.htm
LT125-H kodlu motorun teknik bilgilerinde
"Clutch=Double" yazıyor
"Debriyaj=Çift" demek türkçeside !

yarı otomatiklerin debriyaj sistemi hakkında ayrıntılı bilgim yok ama vites koluna basıldığında normal debriyjlar gibi ayırma yaptığını biliyorum.. :cat:

arkadaş gösterdiğinde şaşırmıştım.(teknik bilgim kıt ondan olsa gerek :cherry: ) vites pedalına çok az bas ve elinlede gaz ver ozaman ayırmayı hissede bilirsin

Geçen gün 110 kf kullanıyorum 2 kişi gidiyoruz yolda 3 viteste gidiyorum hop bi araba denyosu durdu önümde bende yavaşladım durmaya yakın geldim ayağım vitese alışık olmadığından vites düşüremedim motor istop etti. ha şimdi vitesi boşa almaya çalış tam bilmiyorum allahtan arkamdaki araba sabırlı çıktı babam olsaydı arkamda döverdi valla:pale: :salut:

Yarı otomatik debriyaj şu şekilde çalışıyor:
Normal motorda bir kavrama varken bunda 1 ve 3. vitesler için bir tane 2 ve 4. vitesler için bir tane olmak üzere 2 kavrama bulunuyor. böylece siz vitesi 1 den 2 ye atarken debriyj biri ayırdığı zaman 2 yi zaten kavramış olduğu için otomatikman geçiyor. aynı şekilde 2 den 3 e geçerkende durum böyle oluyor. Buradaki tek sorun vitesi boşa alırken veya fren yapıp aniden yavaşlayınca 4 te 2 ye düşerken ortaya çıkıyor. Yapısı gereği hep bir üst yada alt vitese geçmeye çalışıyor. Oldukça kullanışlı olmasına rağmen bu sebeple yaygınlaşmıyor.

enteresan . keske duruncada bole kullanisli olsa kendi kendine 1 yada 2 ye dusse bu sistemede 3 ün 1 i denirdi heralde :)

YarıOtomatik Motor ilk hareket içinde başka bir kavrama sistemi kullanıyor mu
Scooterlardaki Merkezkaç kavramalı debriyaj gibi !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar